De bästa dejtingsidorna för seniorer

På senare år har fler och fler nya dejtingsidor dykt upp på marknaden. Det finns ett antal sidor som är för absolut alla, medan andra är inriktade på specifika målgrupper. I den här artikeln kommer vi att titta på de bästa dejtingsidorna för seniorer.

Faktum är att dejtingsidor har blivit mycket populära bland personer i åldersgruppen 40 år och äldre. Det beror delvis på att man inte längre har samma möjligheter att träffa nya människor som när man är ung, som till exempel en studentmiljö innebär, och man går inte heller ut på samma sätt. Dessutom är det ofta så att man i en hektisk vardag inte har så mycket tid att leta efter en partner.

Då är en online-dejtingtjänst ett bra alternativ. Det finns en mängd olika sajter med olika funktioner. Vissa sajter använder matchningstekniker som är baserade på att skapa personlighetstester. Dessa blir analyserade av en dator som på så sätt hittar personer som passar dig. Andra sajter låter dig ställa in filter utifrån det du söker i en partner.

Som tidigare nämnts finns det vissa skillnader mellan dejtingsidor, men i den här artikeln kommer vi att presentera sex olika sajter. Vi har testat nästan alla dejtingsidor på den svenska marknaden, och dessa är de som har valts ut som de bästa för seniorer.

Singles50

Gratis registrering

Singles50 är en dejtingsida för personer över 50, men det är inte så att alla medlemmar är runt 50. Denna sajt har etablerat sig som en av favoriterna för personer i denna åldersgrupp, och det är inte utan anledning. Sajten är både för personer som är ute efter seriöst förhållande och bara en flirt.

När du registrerar dig på sajten fyller du först i allmän information om dig själv. Dessutom har de också ett test som varar cirka 15-20 minuter. Detta är ett test med ett antal frågor om bland annat värderingar och livsstil. Detta test är utformat så att det ska vara lättare att matcha dig med personer som passar dig. Testet innehåller 34 frågor, och när du har slutfört det är registreringen klar.

Matchningen fungerar genom att du får ett antal olika förslag baserade på båda parters svar på personlighetstestet. Du kan också söka efter andra användare manuellt om du föredrar det. Antalet medlemmar är också mycket högt på denna sida. Det finns över 60,000 aktiva användare, vilket innebär att chansen är ganska stor att man hittar flera potentiella partners.

Det bör nämnas att man behöver köpa ett abonnemang om man är intresserad av att använda Singles50. Dessa inkluderar bland annat funktioner som att skicka meddelanden till andra användare. Själva registreringen är helt gratis, men man måste betala för att faktiskt kunna använda sajten. Detta är också något som är mycket vanligt hos dejtingsidor. Priserna varierar beroende på hur länge du vill vara medlem. Det dyraste medlemskapet är på 3 månader och kostar 499 kronor per månad. Du kan också välja 6 månader för 399 kronor i månaden eller 12 månader för 299 kronor i månaden.

Gratis registrering

50PlusMatch

Gratis registrering

Detta är också, som namnet antyder, en sajt för personer över 50 år. Sajten är skapad för personer som är ute efter ett seriöst förhållande. Detta är anledningen till att de bland annat gör en grundlig kontroll av alla profiler. Så du måste vara ute efter något mer än en snabb flirt om du ska använda den här sajten.

Registreringen på denna sida är ganska standard. Du fyller först i information om dig själv och vad du är ute efter. När detta är gjort svarar du också på frågor om bland annat intressen och vad du söker i en partner. När du har gjort det laddar du upp en profilbild och ditt konto är färdigt.

Vissa funktioner är tillgängliga på den här sajten även om du har ett gratiskonto. Till exempel så kan du läsa meddelanden från andra användare, vilket är sällsynt på dejtingsajter. Sajten har också en ganska jämn könsfördelning med 53% kvinnor och 47% män.

För att låsa upp alla funktioner på 50PlusMatch behöver du köpa ett abonnemang. Dessa kostar lite mindre än genomsnittet, men även här varierar priserna. Om du bara vill ha medlemskap i en månad kostar det 249 kronor. Du kan också välja 3 månader för 199 kronor per månad eller 6 månader för 149 kroner per månad. De har också ett alternativ där du kan bli betalande medlem i 12 månader för så lite som 99 kronor per månad.

Gratis registrering

EliteSingles

Gratis registrering

Den här sidan är inriktad på användare med högre utbildning. Även om detta kan låta lite ytligt för vissa så är det här en sida som vi har betygsatt med 5 stjärnor i vår recension. Sajten fokuserar på att matcha användare på bästa möjliga sätt. Även om sajten inte är skapad för personer över 50 år är 90% av användarna över 30 år. Det här är alltså ett bra alternativ för seniorer, eftersom sajten har väldigt många svenska användare med över 120,000 medlemmar.

Något vi verkligen gillade med den här sajten är deras personlighetstest. Detta test är verkligen utformat för att optimera matchningen. Du får ett antal påståenden som du rankar från 1 till 7. Dessutom har de frågor som är mycket ovanliga, som till exempel dina konstnärliga preferenser. För vissa kan detta verka onödigt, men testet är å andra sidan baserat på studier. Det finns också ett antal olika frågor, så du kan vara säker på att detta är ett test som är tillräckligt bra för att matcha dig med någon som passar dig.

När du har tagit personlighetstestet analyserar en matematisk algoritm testsvaren och matchar dig mot andra användare. Det faktum att testet är så långt och bra på denna sida tror vi kommer att återspegla sig i kvaliteten på matcherna. Matchningen är baserad på alla frågor i testet, till och med demografi.

Förutom matchning baserat på profiler har du också möjlighet att själv söka efter andra användare. Det här är en funktion som är ganska lik sökfunktionen på Tinder, där du väljer om du vill visa personen intresse eller inte. Sajten är också mycket användarvänlig och det finns ingen reklam som stör användaren.

Även på denna sida måste man betala för tjänsten för att kunna använda den utan begränsningar. Du kan till exempel inte skicka meddelanden med ett gratisabonnemang. De erbjuder flera olika priser på medlemskap, och i likhet med de ovannämnda tjänsterna så är priset baserat på hur länge du vill vara medlem. Här är prisskillnaderna mellan abonnemang ganska större än hos konkurrenterna. Du kan välja att bli medlem i antingen 3, 6 eller 12 månader. Medlemskapet kostar då 449, 269 eller 159 kronor per månad.

Gratis registrering

Academic Singles

Gratis registrering

Academic Singles är en sajt som är relativt lik EliteSingles. Huvudmålet är att matcha personer med högre utbildning, även här baserat på ett personlighetstest. Precis som hos de flesta andra dejtingsajter så kan man skapa ett konto helt gratis för att prova på sajten. Du behöver då fylla i allmän information om dig själv för att skapa ett konto.

När du har skapat ett konto har denna sida också ett personlighetstest. Detta test går ut på att man svarar på ett antal frågor om bland annat vad du söker i en partner, hur du tycker att arbetsfördelningen i förhållandet ska vara och liknande. Vidare svarar du på ett antal frågor om dig själv. Dessa är till exempel om jobb, utbildning, utseende, alkoholvanor och så vidare.

De flesta användare är mellan 35 och 54 år och könsfördelningen är nästan 50/50. På startsidan kan man se utvalda profiler, och man har möjlighet att skicka meddelanden till dem man önskar. Sidan är på det hela taget överskådlig och det är lätt att hitta det man söker.

Ett premiumabonnemang ger dig tillgång till alla de olika funktioner som tjänsten erbjuder. Dessa inkluderar bland annat möjligheten att se andra användares bilder, ta emot och skicka ett obegränsat antal meddelanden, se vem som har besökt din profil och mer. Detta innebär alltså att man måste ha ett betalmedlemskap för att använda tjänsten fullt ut. Till exempel är det lite tråkigt att man inte kan se hur personen man pratar med ser ut.

Det är kanske inte överraskande att priserna på ett betalmedlemskap är olika beroende på abonnemangets längd. Du kan välja ett abonnemang på 3 månader för 479 kronor i månaden, 6 månader för 399 kronor i månaden eller 12 månader för 319 kronor i månaden.

Gratis registrering

Match

Gratis registrering

Till skillnad från de andra nämnda dejtingsidorna i den här artikeln är Match inte en sida för en specifik grupp människor. Detta är helt enkelt en dejtingsida för människor i alla åldrar. Men även om det här inte är en nischsajt är detta en av de största dejtingsidorna på marknaden. Detta är naturligtvis inte utan anledning, och Match erbjuder en solid tjänst.

Registreringen är ganska standard när man skapar ett konto. Du fyller i information som ålder, bostad, kön och liknande. När detta är gjort har du skapat ett konto och du är redo för steg två i registreringen. Du får frågan om du är redo för ett seriöst förhållande. Här kan du svara ja, nej eller “ja, om allt passar”. Dessutom svarar du också på olika frågor om till exempel religion, utbildning och så vidare. Allt detta används senare för att presentera dig för andra användare och hitta matcher som passar dig.

När du skapat konto kan du se nya medlemmar och du har möjlighet att visa intresse på olika sätt. Du kan skicka en “flirt”, vilket talar om att du visar intresse. Du kan också skicka meddelanden eller lägga till användare som favoriter. I din favoritlista kan du se vem du har lagt till, men också vem som har lagt till dig som favorit. Vi gillar dessa funktioner mycket, även om man bara kan skicka en flirt om dagen och man måste vara betalande medlem för att skicka meddelanden.

Andra funktioner som de erbjuder inkluderar boost och inkognito-läge. Med boost kan du framhäva din profil så att du blir mer synlig för andra användare under en viss tid. Detta är en mycket trevlig funktion, särskilt om du är ny på sajten. Inkognito-läge betyder att du kan “smyga runt” på sidan. Då kan du besöka andra profiler utan att de får något meddelande om det, och du visas inte i sökresultaten under en önskad period.

Match är också Norges största dejtingsida med över 300,000 medlemmar. Könsfördelningen är 55% män och 45% kvinnor. Även här får man välja mellan tre olika medlemskap med olika prisnivåer. En månads medlemskap på Match kommer att kosta dig 379 kronor per månad. Det blir billigare med längre medlemskap, och du kan välja antingen 3 eller 6 månaders medlemskap för 249 kronor eller 189 kronor per månad.

Gratis registrering

Seniordate

Gratis registrering

Den här sidan är som namnet antyder skapad för personer över 40 år. Sajten är endast för norska användare och ägs av ett norskt företag. Det finns över 5,000 aktiva användare på sajten, vilket inte är så mycket men inte heller lite. Detta är också en sida som är mycket seriös och erbjuder ett antal olika funktioner.

Också på den här sidan tar man ett personlighetstest utöver att man fyller i information om sig själv. Sajten har inte ett matchningssystem som någon av de ovannämnda sajterna, men erbjuder ett antal olika sätt att träffa nya människor. Till exempel kan du prata med andra i chatten, och naturligtvis har du också möjligheten att söka efter andra medlemmar. De har också forum och blogg där du kan prata med andra användare.

Seniordate är inte en gratistjänst, men medlemskapet är mycket billigare än hos många andra tjänster. Du kan faktiskt få ett medlemskap på denna sajt för så lite som 49 kronor i månaden. Det är också möjligt att betala för ett helt år på en gång, då kostar medlemskapet 499 kronor. Du kan också välja att betala via SMS, men då blir det lite dyrare. Då betalar du antingen 99 kronor eller 199 kronor per månad för antingen en eller tre månaders abonnemang.

Gratis registrering

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.