Hur hittar man kärleken?

Letar du efter en partner? Här är några tips som kan hjälpa dig på vägen

En viktig faktor för vilket liv vi lever är vem vi lever det med. Vem du blir ihop med är därför naturligtvis en viktig faktor när det gäller din livskvalitet. Det är dock många som undrar hur man får en partner överhuvud taget. Vi bestämde oss därför för att skriva den här artikeln för att göra det lättare för dig att hitta en partner.

Detta ämne är oerhört komplext och omöjligt att behandla i en kort artikel. Vi har därför valt att skriva några av de tips som vi tycker är viktigast att tänka på, både när det gäller att framstå som attraktiv för det motsatta könet och specifika råd om hur man hittar en partner.

Artikeln är uppdelad i två delar. I den första delen förklarar vi hur du enkelt kan bli mer attraktiv för det motsatta könet, vilket ökar dina chanser att hitta en partner. I den andra delen kommer vi att prata om konkreta miljöer där du kan söka efter en partner.

Artikeln är främst skriven för män men kommer också att vara relevant för kvinnor.

Hur blir man mer attraktiv?

Det är nog ingen hemlighet att ju mer attraktiv man är desto större är chansen att hitta en partner. Hur attraktiv du är kan i sin tur delas in i två grupper. Ditt fysiska utseende och din personlighet. Det finns sannolikt mycket du och de flesta av oss kan göra för att göra båda dessa delar mer attraktiva.

Förbättra ditt fysiska utseende

När det gäller utseende är vi alla födda med olika utseenden. Oavsett så finns det väldigt mycket man kan göra för att optimera sitt utseende, och nästan ingen är född med ett utseende som inte kan se bra ut med lite styling i form av fina kläder, hårvård och liknande.

När det gäller vad man kan göra för att få en partner är förbättring av det egna utseendet förmodligen det som kräver minst insats i förhållande till hur mycket du tjänar på det på dejtingmarknaden. Även om kvinnor inte fäster lika stor vikt vid utseendet som män gör, är det fortfarande en viktig faktor.

Så vad kan du göra? Det är egentligen inte så svårt. För det första är det viktigt att ha en attraktiv frisyr som passar din ansiktsform. Här är det viktigt att undvika frisyrer som hockeyfrilla, tuppkam eller liknande. Det viktigaste är att ditt hår ser snyggt ut.

De flesta kvinnor tycker också att skägg är attraktivt. Om du har skägg är det dock viktigt att du också vårdar det. Det är nog inte så många som tycker att det är attraktivt med ett ovårdat skägg.

Dessutom är kläder och skor viktiga ingredienser för ett bra utseende och kan med fördel användas för att se så bra ut som möjligt. Om du har ingen aning om hur du ska klä dig på bästa sätt gäller det att rådfråga någon som har det. Det viktigaste är att klä sig i kläder som har en bra passform, alltså inte är för stora eller för små. De flesta män har en tendens att klä sig i för stora kläder av en eller annan anledning.

Dessutom är det oftast säkrare att ha kläder i diskreta färger, och dessa borde också passa ihop med varandra. Vidare passar olika klädfärger din hudton i olika grad, och om du hittar kläder som passar din hudton är detta också att ett plus. Kom ihåg att kläderna du bär täcker cirka 80% av kroppen. Det är då ganska logiskt att de har stor inverkan på hur du ser ut.

Skorna är också en nyckelkomponent vad gäller utseende. Här är det viktigt att inte överdriva. Klassiska alternativ som stövlar, sneakers, finskor eller mockasiner kan nämnas som exempel på skor som kan vara fina.

Personlighet

Förutom ditt utseende är det din personlighet som är avgörande för hur attraktiv du är för det motsatta könet. För människan är personligheten oerhört viktig på grund av miljarder år av evolution. Egenskaperna som attraherar kvinnor blir svåra att kategorisera med några ord, men det är viktigt att ge ett självsäkert intryck samtidigt som man också framstår som sympatisk.

De flesta av oss har ingen aning om hur man ska gå till väga för att ragga upp en kvinna, och det är inget fel eller konstigt med det. I skolan lär vi oss inte dessa saker, även om man kanske borde göra det.

Men det kan man lyckligtvis lära sig som allt annat. Det är inte så att om du inte är så bra på att ragga på kvinnor, så kommer det att vara så för alltid. Genom försök och misslyckanden kommer du så småningom att kunna bli bättre på att se vad som fungerar och vad som inte fungerar. Det enda sättet att lära sig är faktiskt att aktivt öva raggning, det betyder att du måste prata mycket med kvinnor. Vi kommer att senare i artikeln nämna olika miljöer där du kan göra det.

För de extrema finns det också företag som erbjuder kurser där män kan lära sig att ragga på kvinnor, och det kan kanske vara en bra idé för dig som känner dig helt vilsen. Det finns dock många andra saker du kan göra. Det som ligger närmast till hands är att titta på dina vänner som alltid varit bra på att ragga på kvinnor.

Det är nämligen så att det finns vissa universella egenskaper som kvinnor finner attraktiva och genom att studera dina vänner som är bra på raggning blir det lättare att kopiera det de gör. Dessutom kan det vara en bra idé att tillbringa mindre tid med vänner som har en negativ syn på raggning, helt enkelt för att det inte är konstruktivt att vistas i sådana miljöer om du verkligen vill hitta en partner du verkligen är lycklig med.

Så vilka är dessa universella egenskaper? Som tidigare nämnts är dessa svårt att sammanfatta i en artikel. Om du lyckas att visa att du har gott självförtroende, karisma och många alternativ på dejtingmarknaden är mycket gjort. Ingen gillar en person som är för desperat, och särskilt kvinnor gillar en man som är en “chooser”, det vill säga en man som har många kvinnor att välja mellan. Anledningen till detta är att det förmodligen innebär att du har de rätta egenskaperna kvinnor söker efter – annars skulle de andra kvinnorna inte vara intresserade av dig.

Det är därför oerhört viktigt att du inte framstår som för desperat. Det kan vara svårt i början, men det blir lättare ju bättre du blir på raggning.

Var kan jag hitta en partner?

Problem för många män och kvinnor är att man vanligtvis inte träffar så många från det motsatta könet varje dag och att möjligheterna att träffa någon man kan bli ihop med därmed är små. Det är ofta lättare om man pluggar på ett universitet eller liknande, men det kan för många vara relevant här också. Vi kommer nedan beskriva några olika miljöer du kan använda för att hitta en partner.

Nätdejting

För singlar har nätdejting i det närmaste revolutionerat dejtandet, och om du aldrig använt dig av nätet som en plattform för att hitta kärleken, är detta definitivt något vi kan rekommendera.

Det finns många skäl att börja dejta på nätet. För det första har nätdejting med tiden blivit mycket mer accepterat i samhället så att väldigt många singlar numera använder sig av dejtingsajter eller dejtingappar. Detta innebär att utbudet av dejtingsidor eller dejtingappar är mycket bättre än det var tidigare. Om du till exempel befinner dig i ett rum med fler än 10 unga personer är sannolikheten mycket hög att en person i rummet har Tinder i mobilen.

För det andra så letar alla personer du pratar med här också efter någon att dejta. Detta är naturligtvis väldigt praktiskt eftersom du slipper behöva snacka med alla du är intresserad av, till exempel ute på stan, för att ta reda på om personen i fråga är singel eller inte.

Dessutom finns det idag otroligt många dejtingsidor som du kan välja mellan, och detta ökar naturligtvis chansen att lyckas.

Men nätdejting är inte superenkelt, och konkurrensen är relativt hård. Det betyder inte att du inte kan träffa många av det motsatta könet via nätdejting, bara att du måste göra en liten insats. För det första är bilder A och O. Om du inte har bra bilder kommer du inte att ha någon chans på denna marknad.

Det är viktigt att ha bilder där du ser bra ut fysiskt, har god hållning, bra klädstil och gärna en bakgrund som visar att du lever ett spännande liv. Det ska vara högupplösta bilder där man ser tydligt hur du ser ut.

Om du bara har dåliga bilder kan det vara en bra idé att få vänner eller familj att ta bilder på dig i olika miljöer där det passar, så att du till slut har så bra bilder som möjligt som du kan använda på din profilsida.

Att ta bra bilder till en dejtingprofil är nog, förutom att optimera ditt eget utseende, en av de saker du kan göra som kräver minst insats i förhållande till vad du får ut av det på dejtingfronten.

Dessutom är det viktigt att konversationen mellan dig och den du skriver med inte är för tråkig, men att du samtidigt inte framstår som fånig. Samtidigt bör du inte vara för desperat efter att träffas, men å andra sidan inte vänta med det för länge heller. Det gäller att hitta den gyllene medelvägen.

När det gäller nätdejting har vi skrivit en längre artikel om Tinder-tips som du kan läsa här.

Staden

En annan plats där det finns många singlar är ute på stan på helgerna. Det är nog den plats där du har flest alternativ, eftersom det alltid är väldigt många du kan prata med. Barer, nattklubbar och pubar är därför förmodligen den plats där du kan få ut mest av singellivet.

Men det är nog en av de svåraste platserna att hitta kärleken eller en partner på. Anledningen till detta är att det är ganska svårt att ragga upp kvinnor på stan. Det är visserligen inte omöjligt, men kräver en del försök och misslyckanden. Det finns faktiskt personer som har spenderat decennier på att specialisera sig på att ragga på kvinnor på stan, bland annat kan boken “The game” nämnas.

Vi rekommenderar inte att du går runt iklädd en hög hatt och stör kvinnor, men det ligger nog något i att man måste våga prata med flera kvinnor på en kväll och inte vara rädd för att få nobben. Det är det enda sättet att bli bättre på att ragga.

Om du är nybörjare rekommenderas det absolut att gå ut med någon som har mer erfarenhet än dig när det gäller att ragga på tjejer (eller killar) ute på stan så att du kan titta på hur de gör och kopiera dem.

Här är det lätt att ta till alkohol för att få bättre självförtroende. Det här kan vara en bra idé för vissa, men du måste se upp så att det inte blir för mycket, eftersom det sällan är charmigt.

Via vänner

Traditionellt har nog de flesta par genom historien träffat varandra genom gemensamma vänner. Detta är absolut ett bra tillvägagångssätt och kan också vara mycket lättare än att till exempel träffa någon ute på stan. Här slipper du vara en total främling, och det är lite mindre nervöst och obehagligt eftersom ni har gemensamma vänner.

Nackdelen med detta tillvägagångssätt är att det finns färre alternativ. De flesta har inte jättemånga vänner, särskilt av det motsatta könet. Var dock inte rädd att använda vänner. De flesta tycker att det bara är roligt att para ihop två vänner.

Sammanfattning

Det finns alltså många olika tillvägagångssätt om du vill hitta en partner, och många småknep du kan använda dig av för att bli mer attraktiv för det motsatta könet. Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig på traven och önskar dig lycka till i ditt sökande efter kärleken.

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.