7 saker att undvika på dejten

Första dejten är något som kan göra många väldigt obekväma. Oavsett om du träffar någon du känner lite från tidigare eller någon från en dejtingtjänst, kan det vara lätt att överanalysera situationen. I många fall kan nervositet leda till att du gör saker som du normalt inte skulle göra. I den här artikeln kommer vi att gå igenom några av de saker du definitivt bör undvika på första dejten.

Undvik en olämplig plats för första dejten

När du bjuder ut någon på en första dejt är det viktigt att välja en avslappnad plats. Detta kan till exempel vara ett kafé eller en bar. Med andra ord, en situation där få krav ställs och man lätt kan lämna platsen om så önskas. Dessutom är en kopp kaffe eller en drink även ett bra sätt att lära känna varandra på.

Platser du bör undvika är platser där det inte är möjligt att prata med varandra. Bio, opera och teater är typiska exempel på dåligt val av plats. Detta beror helt enkelt på att det är omöjligt att lära känna varandra i den här miljön. Detsamma gäller nattklubbar där musiken är för hög.

Det finns också många som är obekväma med att åka hem till någon på första dejten. Du kan skicka fel signaler om du bjuder in någon direkt till ditt hem. Detta gäller även om du till exempel bjuder på middag. 

Undvik att prata om ditt ex 

Om du ofta gör detta kanske du bör fråga dig själv om du verkligen är redo att börja dejta igen. Din dejt är där för att lära känna dig, inte för att höra om tidigare romantiska partners.

Att prata om ditt ex ger din dejt ett sämre intryck av dig. Om du pratar negativt om ditt ex, sätter du dig själv i ett dåligt ljus. Och om du å andra sidan talar positivt om exet verkar det som om du inte är över hen. Så det är klokt att hålla sig borta från ämnet helt. 

Bli inte för full

Det är okej med ett glas vin eller en drink när du är på dejt. Som nämns i punkt ett är en drink ett bra val för en första dejt. Problemet uppstår å andra sidan när du dricker för mycket. För det första är det väldigt oattraktivt att bli full i en sådan miljö. För det andra är det lätt att säga och göra saker som du inte annars skulle göra när du har fått i dig några glas för mycket. Håll dig till några enheter för att vara på den säkra sidan. 

Undvik att prata för mycket, särskilt om dig själv 

Om du bara sitter och pratar om allt mellan himmel och jord kan du vara säker på att det inte blir en andra dejt. Att hålla monologer är mycket oattraktivt för den andra parten. Det är också i ditt intresse att faktiskt lära känna din dejt. Om du ställer frågor och visar genuint intresse kommer din dejt att tycka bättre om dig. Andas djupt och försök slappna av om det är nervositet som leder till överdrivet prat. 

Använd inte mobilen 

Det är ingen hemlighet att det har blivit vanligt att bli beroende av mobiltelefoner. Det är även troligt att du har träffat din dejt med hjälp av just din mobiltelefon. Men som sagt, det finns en tid och plats för allt. Och att använda mobilen på en första dejt är varken rätt tid eller plats.

Först signalerar du till din dejt att det som händer i din mobil är viktigare och mer intressant än personen du är på dejt med. Dessutom kan du också upplevas som ytlig om du hela tiden måste kolla mobilen. Det är otrevligt att vara för beroende av att ständigt kolla meddelanden och sociala medier. 

Undvik att ljuga eller förvrida sanningen

När vi träffar en ny person är det vanligtvis önskvärt att visa upp våra bästa sidor. Detta gäller särskilt om du är extra intresserad av personen du träffar. För många kan det vara lätt att hitta på vita lögner eller hålla tillbaka viss information om olika ämnen. Detta kan baseras på en rädsla för att den andra personen ska döma oss.

Sanningen är den att om personen verkligen dömer dig för vem du är så borde du inte vara intresserad av den personen. Det är dessutom så att om du inleder ett förhållande med någon kommer sanningen att komma fram till slut trots allt. Det är därför som det är lika bra att vara ärlig från början. Detta ger dig också inre frid eftersom du inte behöver tänka på vad du har sagt tidigare. 

Undvik att skryta

Det kan vara lätt att tänka att du kommer att imponera på andra människor genom att berätta om allt du har och har uppnått i livet. Men det är trots allt så att detta vanligtvis bara driver bort personen du träffar. Tror du verkligen att personen bryr sig om hur mycket du har varit på semester eller hur hög din lön är?

I detta fall kommer din dejt att döma dig baserat på hur du får hen att känna sig. Du kommer att gå mycket längre genom att fokusera på att ha kul och lära känna diin dejt. Självklart är det tillåtet att svara på frågor, men håll det kort. 

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.