Elitsinglar omdöme och recension

Elitsinglar är en av få dejtingsajter i Sverige som fokuserar helhjärtat på välutbildade personer. Att Elite Singles blivit så populärt är just för att det är lättare för alla som vill dejta att redan från början veta att andra som finns på sajten matchar ens egen utbildningsnivå. I vår Elitsinglar recension kommer vi titta på hur väl den här sajten egentligen fungerar. Vi ska syna tjänsten i kanterna och ta reda på vad som egentligen skiljer den från sina konkurrenter så att du enklare kan avgöra om det är här du ska leta efter den stora kärleken.

elitsinglar omdöme

Elite Singles – omdöme om en av de bästa datingsidorna för akademiker

Vad vi gillade

  • Bra personlighetstest
  • Många medlemmar i Sverige
  • Både gratis- och premiumversion
  • Mycket bra för akademiker

Egenskaper

  • Bäst lämpad för: Seriös dejting
  • Gratisversion: Ja
  • Premiumversion: Ja
  • Distribution: 45 % kvinnor och 55 % män
  • Största nackdelen: Betalversionen har mycket mer att erbjuda än gratisversionen

Så fungerar Elitsinglar

elitsinglar recension

När Elitsinglar lanserades fyllde den en viktig lucka genom att skapa en mötesplats för personer som värdesätter sin framtida partners utbildningsnivå och här i Sverige har sajten många användare. Att dejta på den här sajten betyder att du verkligen kommer möta personer som kan passa dig. 

Elitsinglar är måna om att det ska vara aktiva medlemmar som presenteras för varandra. Inaktiva profiler som inte används kommer inte visas i sökresultaten, vilket innebär att du som vill dejta faktiskt kommer presenteras för personer som själva är aktiva i sitt letande efter en partner. Dessutom eliminerar Elitsinglar också på många sätt möjligheten till falska profiler genom att manuellt kontrollera varje registrering av användare på sajten.

Dejtingsidan har en enkel och användarvänlig hemsida med en bra design och tydlig struktur. Det ger ett seriöst intryck, och i kombination med att en personlig och varm atmosfär blir vårt omdöme om det första intrycket väldigt positivt.

Användare och medlemmar

Här i Sverige gjorde ElitSinglar sin entre redan 2012. Sedan dess har dejtingsajten fått ihop drygt 120 000 aktiva användare. Det är inte i närheten av de mest populära sajterna, men det är heller inte poängen med Elite Singles. När allt kommer omkring är inte antalet medlemmar det viktigaste, utan hur pass relevanta de är. På de största dejtingsajterna kan du hitta många användare, men om du har ett minimikrav på att partnern har en högre utbildning är antalet i sig inte till någon nytta utan att användarna faktiskt möter dina önskemål är det som är viktigt.

Matchningar och kontakt med andra medlemmar

elitsinglar recension

Matchningsalgoritmen är onekligen den viktigaste funktionen på Elitsinglar. Sajten använder sig av en speciell algoritm baserad på tidigare lyckade matchningar för att ta fram passande partnerförslag till användarna. Grunden för förslagen baserar sig dels på kriterier du själv fyller i, men även på svar du har uppgett i din profil. Elitsinglar har ett frågeformulär där du bland annat får uppge vad du söker efter i din dejting, vilket gör det enklare att ge dig rätt förutsättningar för att träffa intressanta personer.

På många sätt fungerar Elitsinglar som sociala medier. Till exempel kan du gilla och kommentera åsikter från andra användare. Det är ett nytänkande sätt att få kontakt med andra människor på och bjuder på ett naturligt sätt in till en dialog.

Naturligtvis är det också värt att nämna att sajten erbjuder en app för både Android och iOS. På så sätt kan du registrera dig och kontakta andra användare även när du är på språng.

Registrering

Elitsinglar har vidtagit lämpliga åtgärder för att göra registreringen givande, enkel och viktig. När du snabbt och enkelt har angett den viktigaste informationen om dig själv kan du starta personlighetstestet. Det kan tyckas långt till en början, men det tar faktiskt bara runt 20 minuter att svara på alla frågor. Det kan bli de bäst investerade minuterna i ditt liv.

All data från personlighetstestet används för att utlösa algoritmen som Elitsinglar har utformat, baserat på dina svar i skalor från 1-7. Bara 20 minuter efter att du började registreringen har du redan förslag på vem du kan kontakta.

Elitsinglar pris

elitsinglar recension

Elitsinglar är relativt exklusivt på det sättet är också någonting som märks på priset. Av de dejtingsidor som finns att välja mellan på marknaden är det här en av de dyrare.

Att registrera sig hos Elite Singles är helt gratis. Men, som på de flesta andra dejtingsajter måste du välja en prenumeration för att till exempel chatta med andra användare. Här kan du välja mellan tre olika prenumerationer. Du kan välja att prenumerera i 3, 6 eller 12 månader. Priset sjunker betydligt per månad ju längre abonnemang du väljer.

3 månader6 månader12 månader
649 kronor / månad399 kronor / månad299 kronor / månad

Följande ingår i gratis medlemskap

Följande ingår i betalt medlemskap

Kundtjänst

Även om du sannolikt inte kommer behöva använda Elitsinglars kundtjänst många gånger kan det uppstå situationer när du behöver få hjälp. En chatt kan till exempel sluta fungera eller ett fel kan ske med betalningen för din prenumeration.

Vi ger ett bra Elitsinglar omdöme för kundtjänsten eftersom de har en snabb responstid. Oavsett om du väljer att kontakta dem via e-post eller telefon får du snabba och användbara svar från deras representanter. Genomgående för deras kundtjänst är att den bemannas av trevliga människor som inte minst också vet vad de faktiskt pratar om.

Elitsinglar jämfört med andra dejtingsajter

elitsinglar omdöme

Många svenskar vill dela livet med en partner, och som ett resultat har dejtingsajter verkligen blivit populära. Eftersom det här är en sajt som faktiskt har en utmejslad målgrupp tycker vi att också att det är rättvist att ge ett högt Elitsinglar omdöme. 

Den dejtingsida som påminner mest om Elitsinglar är Academic Singles. Båda sidorna riktar sig till högutbildade och det finns inte några andra lika stora dejtingsajter inom det området. 

Skillnaderna mellan Academic Singles och Elitsinglar är inte så stora. Ändå är de tillräckligt stora för att man ska stanna upp och överväga för- och nackdelarna på dem innan man registrerar sig. Det finns till exempel några kronor att spara på att välja Elitsinglar, och detta är särskilt sant om du väljer 12 månaders prenumerationen. Då kan du spara nästan tusen kronor per år, även om du förhoppningsvis hittar kärlek innan dess.

Dessutom är chansen lite större att hitta kärleken som medlem på Elite Singles. Hemsidan är etablerad både internationellt och i Sverige. Med tiotusentals fler medlemmar kan Elitsinglar ge dig ökade chanser att hitta rätt, eftersom det helt enkelt finns fler fiskar i havet.

Tips för dig som använder Elitsinglar

Om du väljer Elite Singles kommer här några saker att tänka på. Det första tipset är kanske det mest uppenbara. Du ska vara ärlig om vem du är och inte minst din egen utbildning. Preferenser bland Elitsinglars användare är mycket specifika, och det bådar för en mer lyckad dejting om du låter din egen karriär ta plats i profilen.

Ett annat bra tips är att spendera mycket tid på att skriva din profilbeskrivning. Fokusera på vem du är och vad som är kännetecknande för dig, men våga också vara tydlig med vad du letar efter och vilka slags personer du vill dejta. 

Vanliga frågor

Hur avslutar jag mitt konto på Elitsinglar?

Om du en dag hittar kärleken är det enkelt och problemfritt att avbryta ditt medlemskap. Då kontaktar du bara kundtjänsten så hjälper de dig utan långa och komplicerade processer som många andra tjänster har. Vad du än behöver hjälp med kan ElitSinglars kundtjänst garantera dig den hjälp du behöver.

Vad kostar Elitsinglar?

Det finns tre olika abonnemang. Ett löper tre månader, ett sex månader och ett i ett år. Du får det lägsta månadspriset om du köper ett abonnemang på 12 månader. Då kostar det 299 kronor per månad.

Är Elitsinglar värt priset?

Om det är viktigt för dig att träffa någon som har en likvärdig utbildning som du, som har vågat satsa på karriären och är målmedveten är Elitsinglar en bra dejtingsida. Det här är en sajt som främst används för seriös dating just med tanke på vad tjänsten kostar. Om du vill inleda en genuin relation kan sidan därför passa dig.

Slutgiltigt Elitsinglar omdöme

ElitSinglar är en av dejtingsajterna som inte bara lockar de med högre utbildning, men som också uteslutande fokuserar på denna målgrupp. Det betyder att de som vill ha en partner med högre utbildning kan känna sig välkomna här. Att registrera sig och använda Elitsinglar är mycket enkelt. Så snart du har valt en prenumeration kan du komma igång. 

Elitsinglar är användarvänligt också för att deras app finns till både Android och iPhone. Det är väldigt lite att klaga på vad gäller den här dejtingsajten, men om du har några problem kan du kontakta deras trevliga kundservice via e-post eller telefon. Letar du efter en partner med en högre utbildning, kan det vara en bra idé att spana in Elitsinglar.

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.