Recension av ElitSinglar

EliteSingles är en av de bästa datingsidorna för akademiker

Vad vi gillade

  • Bra personlighetstest
  • Många medlemmar i Sverige
  • Både gratis- och premiumversion
  • Mycket bra för akademiker

Egenskaper

  • Bäst lämpad för: Seriös dejting
  • Gratis version: Ja
  • Premiumversion: Ja. 229 kr per månad
  • Distribution:45% kvinnor och 55% män
  • Största nackdelen: Betalversionen har mycket mer att erbjuda

Dejting är inte alls lätt, och detta är särskilt uppenbart om du är en av många som är lite kräsna. Det är dock helt legitimt att vara kräsen eftersom du ju inte bara sluta med vem som helst. De flesta människor i dag går igenom ett antal partners innan hittar en som faktiskt är rätt. Dejting online har gjort detta mycket lättare för svenskar.

En av de saker som många blir mer medvetna om när vi blir äldre är vikten av god ekonomi och jobbet hos sin partner. I själva verket kan utbildning också spela en viktig roll i kemi. Vi människor gillar att omge oss med människor som har ungefär samma nivå av intelligens, så det är inte förvånande att de med högre utbildning också söker partners med högre utbildning.

Vissa kan kalla det elitistiskt, men sanningen är att intelligens och högre utbildning är något som tilltalar de flesta. För vem vill inte att deras partner ska vara ambitiös, intelligent och ha konkreta mål? Som ett resultat av detta har utbildning och karriär blivit mycket viktiga i aspekter i jakten på en livspartner.

ElitSinglar är en av de få dejtingsajterna i Sverige som har fokuserat helhjärtat på denna kategori. Många vill använda sådana sajter för att de utesluter irrelevanta användare. Söker du efter någon med en specifik egenskap, då är sådana dejtingsajter bäst. Man slipper plöja igenom ett gäng profiler som inte är intressanta.

Men hur effektivt är ElitSinglar egentligen? Vad skiljer den här dejtingsajten från deras många konkurrenter, och kan den hjälpa dig att hitta kärleken? I vår recension av ElitSinglar kommer vi att svara på dessa frågor och många fler. Att hitta rätt dejtingsajt kan vara svårt. I vår recension av ElitSinglar hjälper vi dig att upptäcka om det är här som du kan hitta den sanna kärleken.

Allmänt om ElitSinglar

ElitSinglar webbplats

ElitSinglar är ett välkänt namn för många svenskar. TV-reklam, liksom ett föremål för vissa debatter, har gjort sajten ganska populär. Debatterna har handlar om att “elitdejting” har skickat fel signaler. Som vi nämnt tycker de flesta att lika intelligens är viktigt i ett parförhållande, så högre utbildning kan vara avgörande för en bra matchning.

Detta är vad konceptet bakom tyska ElitSinglar bygger på. Med den internationella räckvidden har dejtinggiganten utvecklat en tjänst som många har lovordat och prisat till skyarna. Som nämnts har motsägelserna varit många, men för de som letat efter en partner med högre utbildning har ElitSinglar varit en absolut uppenbarelse. Det visas också i aktiviteten på sajten, som vi kommer att diskutera mer i detalj senare.

Hemsidan uppfattas som enkel och användarvänlig. ElitSinglar är kanske en av de mest professionella hemsidorna där ute. Många dejtingsidor gör att man tvivlar på om det ens är en allvarlig sajt. Med sin fantastiska design och framåtriktade användvänlighet tar ElitSinglar bort allt tvivel. Detta professionella tillvägagångssätt passar naturligtvis också deras målgrupp med högre utbildning.

Detta kan framhävas särskilt genom det faktum att ElitSinglar inte tillåter gamla och inaktiva profiler att finnas kvar på sajten. Många dejtingsajter lämnar kvar dessa så att medlemsantalen ser bättre ut. Dessutom eliminerar ElitSinglar också på många sätt möjligheten till falska profiler genom att manuellt kontrollera varje registrering av användare på sajten.

Även om ElitSinglar är mycket professionellt byggd och riktar sig till en högre utbildad publik, är det fortfarande en mycket personlig och varm dejtingsajt. Det finns något med känslan som hemsidan utstrålar som gör att användare känner sig trygga med att ElitSinglar faktiskt vill det bästa för dem i strävan efter kärleken. Därför blir datingsidan en blandning av professionalism och varm personlighet.

Vem passar ElitSinglar bäst för?

ElitSinglar passar akademiker

Som nämnt är ElitSinglar en sajt riktad till dig som söker en partner med högre utbildning. Det är kanske inte så förvånande då att många av användarna själva har en hög utbildning. Det är helt enkelt så att vi människor lockas av människor med lika intelligens, vare sig det är vänner eller en romantisk relation.

Därför passar ElitSinglar ofta perfekt till dig med högre utbildning och stora ambitioner i din karriär. Chansen är mindre för att du då skulle tacka ja till en dejt, eller gifta dig med, någon som inte har dessa ambitioner. Då blir det ofta låg kvalitet på samtal och en större uppdelning av intressen.

Ändå är det också möjligt för de utan högre utbildning att registrera sig hos ElitSinglar. Det finns ju en målgrupp här som vill ha en partner med hög intelligens och ambition. Även om man kanske inte helt passar ihop gällande samtal och intressen, kan det vara en bra matchning genom att uppfylla varandras behov på många andra områden.

ElitSinglar är alltså inte helt exklusivt bara för de med högre utbildning. Hemsidan är dock bäst för de som söker en partner med högre utbildning. Således är det inte lämpligt för en person med lägre utbildning att hoppas att andra väljer komma chatta med en, men man kan samtidigt försöka hitta en annan med en högre utbildning och själv vara den som inleder samtalet.

Kort sagt kan man säga att den som söker sig till ElitSinglar helst bör ha en högre utbildning. Men även andra kan vara intresserade. Kanske ändrar den här personen helt sitt sinne, och vilka som helst kan hitta varandra på ElitSinglar, oavsett den ursprungliga avsikten.

Antal medlemmar/aktivitet

ElitSinglar har drygt 10 års affärserfarenhet. De startade sitt äventyr i Tyskland redan 2009 och sedan dess har de expanderat till många länder. I Europa har de för närvarande cirka 14 miljoner aktiva användare, vilket är väldigt många med tanke på deras nisch. Generellt sett anses ElitSinglar vara en mycket seriös hemsida i alla länder där de verkar.

Här i Sverige gjorde ElitSinglar sin entre redan 2012. Sedan dess har dejtingsajten fått ihop drygt 120 000 aktiva användare. Det är inte i närheten av de mest populära sajterna, men det är heller inte poängen med ElitSinglar. När allt kommer omkring fokuserar de på en enda målgrupp, och aktiva medlemmar är också viktiga för sajtens professionalism.

En trend inom dejtingsajter är att man påstår sig ha fler medlemmar än man faktiskt har. Många dejtingsajter gör detta genom att säga att tidigare användare som inte längre är aktiva också kan räknas som medlemmar, såvida de inte har tagit bort användaren. Många falska användare får också antalet medlemmar att bli mycket högre på vissa sajter.

ElitSinglar har å andra sidan vidtagit åtgärder mot detta. Bland annat har ElitSinglar manuella granskningar av alla användarkonton. Dessutom tas inaktiva användare så småningom bort från dejtingsajten. Således är det inte sant att bara en bråkdel av de 120 000 aktiva användarna faktiskt är aktiva. Nästan alla använder regelbundet hemsidan i jakten på sin partner.

Samtidigt är det inte antalet medlemmar som alltid är det viktigaste, utan hur pass relevanta de är. På de största dejtingsajterna kan du hitta många användare, men om du har ett minimikrav på att partnern har en högre utbildning är antalet i sig inte till någon nytta. Å andra sidan är 120 000 aktiva medlemmar som alla passar in i din målgrupp ganska goda nyheter för dina chanser.

Funktioner/olika appar

Matchningsalgoritmen är onekligen den viktigaste funktionen på en modern dejtingsajt. Man ska inte längre bara skapa en användare och prata med slumpmässiga människor. Data från tidigare framgångshistorier används för att skapa en algoritm som kommer att ansluta dig till optimala partners för just dig. Här använder ElitSinglar teknik som är i framkant av marknaden, så du är säker på att få bra förslag.

En något mindre viktig egenskap, men unik för ElitSinglar, är deras fördefinierade frågor. Vad söker du egentligen hos dina kontakter? Många kämpar för att starta en konversation via internet, särskilt om det är av romantisk karaktär. Därför har ElitSinglar sammanställt 50 fördefinierade frågor för att underlätta denna uppgift.

Dessutom är det värt att nämna att ElitSinglar kan jämföras med sociala medier på många sätt. Till exempel kan du gilla och kommentera åsikter från andra användare. Du kan också välja att gilla specifika intressen. Detta är ju något som hjälper dig att hitta lämpliga partners. Kanske gillar ni till exempel samma TV-serie?

En annan funktion som är användbar för att hitta den rätta är partnerförslaget “What About…”. Detta är en funktion som helt åsidosätter algoritmen för ett ögonblick. Du kan istället träffa människor som kanske inte tycker att teknik är svaret på perfekta matchningar. Algoritmen kan ha fel ibland, så detta är en spännande funktion att testa.

ElitSinglar vittnar om en dejtingsajt som verkligen inte ligger på lata tsidan. Här hittar du det senaste inom teknik samt några extra nya funktioner som hittills är unika för ElitSinglar. En av de viktigaste fördelarna med ElitSinglars funktioner är att de faktiskt gör det enkelt för dig att söka efter en partner.

Naturligtvis är det också värt att nämna att ElitSinglar erbjuder en app för både Android och iOS. På så sätt kan du registrera dig och kontakta andra användare, även när du är på språng. Detta är trevligt eftersom ElitSinglars användare ju ofta är yngre människor som har ett livligt liv. Då är mobildejting bara ett ögonblick bort.

Registrering

Registreringsprocessen är något som många fruktar när de vill börja nätdejta. Det kan vara riktigt spännande att äntligen skapa en profil, men det är inte alltid så kul att gå igenom långa processer. Frågeformulär, profilverifiering och tester är några av de många saker att oroa sig för. Å andra sidan är de nödvändiga, och processen kan göras rolig som hos ElitSinglar.

ElitSinglar har vidtagit lämpliga åtgärder för att göra registreringen givande och viktig. När du snabbt och enkelt har angett den viktigaste informationen om dig själv kan du starta personlighetstestet. Det kan tyckas mycket till en början, men det tar faktiskt bara cirka 20 minuter. Det kan bli de bäst investerade 20 minuterna i ditt liv.

All data från detta personlighetstest används för att utlösa algoritmen som ElitSinglar har. Baserat på dina svar, i skalor från 1-7, kan ElitSinglar genom avancerad teknik matcha dig med andra lämpliga användare. Bara 20 minuter efter att du började registreringen har du redan förslag på vem du kan kontakta.

Kort sagt, registrering hos ElitSinglar är enkelt och kul. Det finns inte många onödiga frågor som inte ökar dina chanser att hitta den rätte. Istället ställs relevanta och viktiga frågor för att upptäcka vem det är som passar dig. Observera dock att du efter en gratis registrering måste välja ett betalt medlemskap för att kontakta andra medlemmar.

Pris

Det är svårt att sätta ett pris på att hitta rätt person i ditt liv efter att ha varit singel ett tag. När allt kommer omkring är ElitSinglar ett mycket bra ställe att starta denna jakt på, om deras användare är inom din målgrupp. Om du hittar rätt här, bryr du dig knappast om priset.

Ändå finns det naturligtvis andra dejtingsajter som liknar ElitSinglar, och för att skilja dessa från varandra kan det vara bra att jämföra på priserna. Om EliteSingles hade varit mycket dyrt kunde ett av de mer allmänna och bredare alternativen varit ett bra alternativ. Därför är pris naturligtvis också en faktor som man måste undersöka.

Hos ElitSinglar är registreringen helt gratis. Men som hos de flesta andra dejtingsajter måste du välja en prenumeration för att till exempel chatta med andra användare. Här kan du hos ElitSinglar välja mellan tre olika prenumerationer. Du kan välja att prenumerera i 3, 6 eller 12 månader. Priset sjunker betydligt per månad ju längre abonnemang du väljer.

Faktum är att ElitSinglar är prisvärd med ett pris på 329 kr per månad om du väljer ett 12-månadersabonnemang. Det är helt i linje med andra dejtingsajer på dagens marknad. Dessutom finns det en återbetalningsgaranti på prenumerationen, och ElitSinglar har också ofta pågående kampanjerbjudanden som erbjuder rabatter till lojala medlemmar.

Kundtjänst

Som tidigare nämnt är ElitSinglar ursprungligen en tyska sajt, och de har spridit sig över hela världen sedan starten. Naturligtvis kräver 30 miljoner medlemmar en välorganiserad kundtjänst, annars skulle användare knappast ha velat stanna kvar. Det finns också många goda skäl till varför kundtjänsten är viktig inom onlinedejting.

Även om du sannolikt inte kommer att använda ElitSinglars kundtjänst många gånger, uppstår ibland fel. En chatt kan till exempel sluta fungera eller ett fel kan ske med betalningen för din prenumeration. När kärleken blomstrar med en annan användare är det viktigt att komma snabbt tillbaka in i chatten.

Därför är den goda nyheten att ElitSinglar har en snabb responstid genom sin kundtjänst. Oavsett om du väljer att kontakta dem via e-post eller telefon får du snabba och användbara svar från deras norska representanter. En konsekvent tråd i deras kundtjänst är trevliga människor som inte minst också vet vad de faktiskt pratar om.

Om du en dag hittar kärleken genom ElitSinglar, som så många andra gör, är det enkelt och problemfritt att avbryta ditt medlemskap. Då kontaktar du bara kundtjänsten så hjälper de dig utan långa och komplicerade processer som många andra tjänster har. Vad du än behöver hjälp med kan ElitSinglars kundtjänst garantera den hjälp du behöver. 

ElitSinglar jämfört med andra dejtingsajter

De flesta svenskar vill dela resten av livet med en partner, och som ett resultat har dejtingsajter verkligen blivit populära. Detta gäller även dejtingsidor som lockar högutbildade människor. Dessa personer finns dock såklart på flera olika sajer och appar, allt från ElitSinglar till Tinder.

Dejtingsidan som påminner mest om ElitSinglar är Academic Singles. Detta beror helt enkelt på att Academic Singles även de riktar sig till personer med högre utbildning. Dessa två sajter sticker ut inom denna nisch, och det finns inga andra stora svenska dejtingsajter som riktar sig till denna specifika marknad. Det finns dock sidor som är inriktade på så kallade “sugar daddies”.

Skillnaderna mellan Academic Singles och ElitSinglar är inte så stora. Ändå är de tillräckligt stora för att man ska stanna upp och överväga för- och nackdelarna hos dessa innan man registrerar sig. Det finns till exempel några kronor att spara på att välja ElitSinglar, och detta är särskilt sant om du väljer 12-månadersprenumerationen. Då kan du spara nästan tusen kronor per år, även om du förhoppningsvis hittar kärlek innan dess.

Dessutom är chansen lite större att hitta kärleken hos ElitSinglar. Hemsidan är både större internationellt och i Sverige. Med tiotusentals fler medlemmar kan ElitSinglar ge dig fler chanser att hitta rätt, eftersom det helt enkelt finns fler fiskar i havet. Det kan också nämnas att kvaliteten på ElitSinglars medlemmar också troligen är bättre eftersom de tar bort inaktiva profiler.

Tips för användning av ElitSinglar

Om du väljer ElitSinglar kommer här några saker att tänka på. Det första tipset är kanske det mest uppenbara. Du borde vara ärlig om vem du är och inte minst din egen utbildning. Preferenser bland ElitSinglars användare är mycket specifika, och de kommer att räkna ut om du försöka ljuga om till exempel din utbildning.

Ett annat bra tips är att spendera mycket tid på att skriva din profilbeskrivning. Högre utbildade människor gillar att se reflektioner och bra språk. De vill också se redan i profilen att de kan hitta något intelligent om dig. Naturligtvis är det också viktigt att ha en bra profilbild, och här kan du till exempel klä dig i antingen kostym eller klänning för att se mer professionell ut.

Slutbedömning

Det är viktigt att ha tydliga preferenser för vem du vill dela ditt liv med. Vissa skäms för dessa preferenser, och kanske är det särskilt lite tabu att söka en partner enbart baserat på en hög utbildning. Lyckligtvis har en handfull nätdejtingmöjligheter dykt upp under de senaste åren.

ElitSinglar är en av dejtingsajterna som inte bara lockar de med högre utbildning, men som också uteslutande fokuserar på denna målgrupp. Det betyder att de som vill ha en partner med högre utbildning kan känna sig välkomna här. Du behöver inte nödvändigtvis ha en själv, men det kan vara en fördel eftersom andra användare förmodligen letar efter just det.

Att registrera sig och använda ElitSinglar är mycket enkelt. Du känner dig välkommen på sajten med en professionell atmosfär, och så snart du har valt en prenumeration kan du komma igång. Du kan skicka oändliga meddelanden för vad som är ett mycket rimligt månadspris. Faktum är att priset är i nivå med de flesta dejtingsajter där ute.

ElitSinglar har också de allra flesta funktioner tillgängliga, och deras app finns till både Android och iPhone. Det är väldigt lite att klaga på på den här dejtingsajten, men om du har några problem kan du kontakta deras trevliga kundservice via e-post eller telefon. Letar du efter en partner med en högre utbildning, kan det vara en bra idé att spana in ElitSinglar.

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.