Recension av Academic Singles

Academic Singles är en bra datingsida för akademiker

Vad vi gillade

  • Passar för akademiker
  • Många medlemmar i Sverige
  • Både gratis- och premiumversion
  • Matchmaking baserat på personlighetstest

Egenskaper

  • Bäst lämpad för: Seriös dejting
  • Gratis version: Ja
  • Premiumversion: Ja. 229 kr per månad
  • Distribution: 52% kvinnor och 48% män
  • Största nackdelen: Det är inte bara användare med högre utbildning

Det råder inga tvivel om att de flesta av oss som inte redan har hittat en livspartner skulle vilja hitta någon att dela livet med. Vissa kanske är mer intresserade av karriären och vänner och vill bara ha korta romantiska relationer. Oavsett vilka vi är och hur långt vi har kommit i livet, är vi alla på vårt eget sätt intresserade av lite romantik i vardagen.

Många väljer att träffas på gammaldags sätt, där man går ut på en bar, ett café eller en nattklubb för att försöka träffa någon. För många fungerar detta, men många upplever tyvärr också begränsad framgång. Lyckligtvis är online-dateing ett välkänt fenomen i dagens samhälle, ett fenomen som många utnyttjar.

I dag finnd det knappt något slut på mängden dejtingsajter som finns tillgängliga på internet. Det råder ingen brist på människor som du kan träffa. Det är såklart bra, men många vill träffa någon med liknande intressen, alternativt någon som kan utmana och komplettera en.

Lyckligtvis finns det också lösningar för detta. Academic Singles är en av de absolut bästa dejtingsidorna där ute. Speciellt för de som söker en partner med en god akademisk bakgrund.

Academic Singles är en relativt ny dejtingportal på marknaden. Tjänsten har å andra sidan visat sig bli mycket populär inom kort tid, med cirka 110 000 användare registrerade hittills i Sverige. Typiska medlemmar har ofta testat andra dejtingsajter tidigare och har haft blandade upplevelser på dem. Du kanske vill ha en mer seriös dejtingupplevelse, med mindre osäkerhet om vilka typer av människor du möter. I sådana fall är det en bra idé att ge Academic Singles ett försök.

Allmänt om Academic Singles

Academic Singles webbplats

Academic Singles annonseras sig som dejtingportalen för singelar med intresse för seriösa relationer. Många av de som är intresserade av online-dejting har förmodligen redan besökt andra dejtingplattformar. Senare upptäcker de att de vill gå vidare till en mer seriös relation och behöver då en plattform som anpassar sig till det.

Det är inte bara seriösa förhållanden som lockar användare från Sverige och över hela världen till Academic Singles. Även en önskan om att prova något nytt lockar. Hemsidan har gjort det mycket enkelt och effektivt för singlar att hitta en lämplig partner för deras nästa dejt. Du behöver inte genomgå ett onödigt långt personlighetstest som hos vissa andra dejtingsajter. Här är allt du behöver göra att svara på 34 frågor, utformade för att hitta just din perfekta partner.

När du har svarat på dessa frågor har du omedelbart tillgång till cirka 20 unika personer, som alla kan passa dig som partner. Detta är baserat på gemensamma intressen, idéer och filosofier. Så småningom uppdateras listan över potentiella partners utan behov av mer manuell intervention.

En av de största fördelarna med att registrera dig hos Academic Singles är att du vet vad du får. Här har alla singlar en hög utbildning och/eller annan akademisk utmärkelse. Du kan alltså vara säker på att du och din potentiella partner alltid kan förhålla dig till varandra akademiskt.

Eftersom sajten är fylld med akademiskt avancerade singlar, kan du också vara säker på att de flesta söker ett seriöst och förhoppningsvis långvarigt förhållande. Trots allt är denna typ av människor de som en akademiskt relaterad dejtingsajt lockar till sig.

Vem passar Academic Singles bäst för?

Nätdejting har funnits sedan internet uppfanns. Det är naturligt att en av de första tankarna man hade om vad man använder internet till var att hitta en drömdejt. Kanske trodde folk att internet och datorn nu även skulle kunna användas som en matchmaker.

Många människor hade liknande tankar om att skapa en dejtingsajt på nätet, och det tog inte lång tid innan de första dejtingsidorna började lanseras på marknaden. Online-dating mötte omedelbart enorm framgång eftersom många dejtingsidor redan från början blev väldigt framgångsrika.

När dejtingstjänster började bli mer populära på internet började människor önska något mer specifikt. Många ville inte längre ta chansen att hamna hos en person som saknade jämförbara intressen. Människor började kräva dejtingsidor som tog dejting mer på allvar, bortom att bara erbjuda människor korta och oförutsägbara relationer. Många började nu se online-dating som en potentiell källa till sann kärlek och en långvarig relation.

Eftersom potentiella livslånga partners inte träffas varje dag finns det nu ett större behov av att starta olika nischmarknader kring nätdejting. Academic Singles passar perfekt in här. Det är ännu bättre för de som vill hitta en potentiell långsiktig partner med samma värdiga akademiska prestationer som man själv har.

Känner du att du redan har kommit ganska långt i din akademiska karriär, så långt att du inte längre behöver spendera så mycket tid på jobbet? Kanske känner du att det är dags att lägga lite energi på romantik, att utveckla en potentiell relation som kan vara livet ut? Academic Singles är för dig som i viss mån vet vad du letar efter gällande romantiska förhållanden. Så länge du tar ditt dejtande seriöst och vill investera i det mentalt och fysiskt, kan allt hända här.

Antal medlemmar/aktivitet

Academic Singles har för närvarande cirka 110 000 medlemmar i Sverige. Könsfördelningen är ganska balanserad med 53% män och 47% kvinnor. Jämfört med populära dejtingappar som Tinder, lockar Academic Singles en något mer vuxen publik. Plattformens medelålder är 36,1 år för män och 36,3 år för kvinnor. Lägsta ålder för registrering är emellertid 18 år, och plattformen har användare från 20 års ålder upp till 60 år och mer.

Hemsidan har inte så många användare som dejtingsajter med fokus på så kallad casual dating, där du bara går ut med någon en eller två gånger. Ett symptom på hur det svenska samhället fungerar i dag är att människor har mindre och mindre tid för allvarliga frågor och därför föredrar ett “one night stand” då och då.

Detta kan fungera under perioder när du är ung, men när du är växer kommer du att märka behovet av att slå sig ner. Om inte fysiskt, åtminstone mentalt. Många, efter år av kora förhållanden, tröttnar på att inte kunna hitta långvarig kontakt och kärlek med någon. Som ett resultat flyttar de till en mer seriös dejtingtjänst som Academic Singles. En plattform som lockar ett större antal singlar som letar efter något som är långvarigt och meningsfullt.

Även om Academic Singles har ett mindre antal medlemmar än många mer populära dejtingsidor, är det också lättare att hitta en partner som är mer anpassad till det du söker. Med andra ord skapas en balans. För den svenska kvinnan och mannen som gynnats av en lång och värdefull utbildning och nu är redo att ta romantiken till nästa steg, är Academic Singles rätt dejtingsajt att använda.  

Funktioner/olika appar

För många avgör de funktioner som en dejtingtjänst erbjuder vilken sajt du väljer. Det är detta som särskilt framhävs i dejtingappar för de yngre, till exempel Tinder. Här har utvecklarna nästan förvandlat nätdejting till ett spel, vilket gör det mycket mer intressant att använda appen än att faktiskt gå på en riktig dejt.

Detta är dock inte fallet med Academic Singles, eftersom de flesta användare på den här plattformen föredrar en enkel, effektiv och tydlig lösning där fokus ligger på att faktiskt träffa någon. När du har registrerat dig med grundläggande personlig information och besvarat de 34 unika frågorna kommer du att utvärderas och matchas med potentiella partners. Om du vill kan du fylla i ytterligare information om dig själv, till exempel intressen och preferenser.

Plattformen låter dig också se dina egna testresultat, så att du kan lära dig en sak eller två om dig själv och vem som kan passa dig som partner. Den psykologiska utvärderingen visar också hur bra du passar ihop med någon som du är intresserad av, baserat på deras totala testresultat. Naturligtvis behöver deras övergripande resultat inte matcha perfekt för att skapa en potentiell relation. Å andra sidan kan resultaten tydligt hjälpa till att underlätta den första fasen av förhållandet.

Academic Singles har för närvarande så många registrerade medlemmar att du lätt kommer att rekommenderas runt 20 potentiella partners redan från början. Dessa finns på en lista som ständigt uppdateras och växer. Med 110 000 registrerade svenska medlemmar råder inga tvivel om att det finns många människor på plattformen som kompletterar dina personlighetsdrag. Kanske får du med dig någon ut på en dejt, och om du har tur kommer ni att bli partners i framtiden.

Registrering

Anmälningsblankett på Academic Singles

Registreringsprocessen är ofta det som stoppar potentiella medlemmar från att registrera sig på en dejtingplattform. Personer kan vara rädda för att ge ut för mycket av sina personliga uppgifter till en dejtingtjänst, eller så kanske de tror att de kommer att svara fel. Naturligtvis är det ingen som vill att deras personlighet blir felaktigt utvärderad på dejtingsidan.

Lyckligtvis har Academic Singles gjort det enkelt att undvika sådana potentiella problem. De har gjort detta genom att skapa 34 frågor som alla nya medlemmar måste svara på. På detta sätt utvärderas alla på ett likvärdigt och logiskt sätt, så att resultaten inte blir för blandade och oklara. Dessutom förkortar denna process drastiskt registreringsprocessen. Du behöver inte heller skriva någon detaljerad information om dig själv när du registrerar dig hos Academic Singles.

Academic Singles har skapat tydlighet i en process som för många är svår och opraktisk. Därför kommer huvudfokus för dig som användare att vara att hitta en eller flera partners som du i framtiden kan dela ditt liv med. Academic Singles är säkra på att du hittar partners som du är intresserad av. Därför kommer de att överväga att utöka ditt medlemskap om du ansluter till mindre än 10 användare under premiummedlemskapet. Detta gäller så länge du kontaktar dem 14 dagar innan medlemskapet löper ut.

Användarprofilerna på plattformen är generellt väl presenterade. Varje profil är unik, och alla medlemmar väljer hur mycket eller lite de vill inkludera i de extra fälten. Det viktigaste är dock hur bra man passar ihop baserat på värdet längst ner till höger i profilbilden. Detta visas också i den fullständiga rapporten i deras profil. Potentiella partners som du matchar med har höga värden i personlighetsjämförelsen. Detta så att de kan verifieras som en potentiell partner för dig.

Pris

Dejtingsajter är ingen enkel sak att sätta ett värde på. Våra individuella dejtingupplevelser kan trots allt variera krafitgt. Vissa hittar kärleken efter bara några dagar eller veckor på dejtingsidan, medan det för andra kan ta flera år. För dig som vill hitta kärleken genom en dejtingtjänst, vare sig det tar en vecka eller ett år, är det utan tvekan värt att betala lite extra.

För många tar det dock längre tid att hitta en partner som du vill spendera resten av livet med. Därför är det klokt att också vara uppmärksam på priset. Lyckligtvis erbjuder Academic Singles en mycket konkurrenskraftig prisnivå som, liksom andra dejtingsajter, blir lägre ju längre din prenumeration är.

Om du till exempel prenumererar på 3 månader, vilket är den kortast möjliga perioden, betalar du 599 kronor (NOK) per månad. Om du vill förbinda dig till tjänsten under en längre period sjunker månadspriset dock avsevärt. Om du förbinder dig i 6 månader betalar du 499 kronor per månad och i 12 månader betalar du bara 399 kronor per månad. Om du planerar att dejta under en längre period är det därför logiskt att prenumerera på antingen 6 eller 12 månader.

Om du vill testa tjänsten gratis kan du naturligtvis göra detta. Här har du också tillgång till dina egna testresultat och lämpliga kontaktförslag/partners. Å andra sidan får du bara möjlighet att skicka ett meddelande till varje partner. Om du vill skicka fler måste du köpa ett premiummedlemskap. Detta säkerställer att du får ett gott intryck av plattformen innan du fattar några större beslut. Slutligen kan du bestämma dig för om Academic Singles är den dejtingsajt som du letar efter.

Observera också att du måste avbryta ditt premiummedlemskap efter 14 dagar om du inte vill att det automatiskt ska förnyas.

Kundtjänst

Kundtjänsten är utan tvekan högsta prioritet för de flesta som tar online-dating på allvar. Det finns ju många oärliga dejtingsajter därute som inte levererar vad de lovar. Detta gör det desto viktigare att forska lite innan du börjar använda en dejtingtjänst. Lyckligtvis kan vi med säkerhet säga att Academic Singles har en mycket bra kundtjänst.

Om du till exempel hamnar i en situation där du är i akut behov av kontakt med en kundrådgivare, eller om du vill skicka in ett klagomål om en av hemsidans funktioner, kan detta enkelt göras via e-post. Som hos de flesta dejtingsajter är kontakt alltid att föredra via e-post. På detta sätt är det lättare för tjänsteleverantören att hålla reda på alla kundtjänstförfrågningar som kommer in.

Academic Singles är en ganska logikbaserad dejtingplattform, vilket innebär att telefonsupport för de flesta inte kommer att behövas. Detta är också en ganska stor kostnad för en dejtingsajt att erbjuda. Som ett resultat väljer många dejtingtjänster att försumma telefonsupport som en del av deras kundservice.

Academic Singles erbjuder inte någon enkel metod för kontakt per telefon, eftersom de föredrar att kontaktas via e-post. Lyckligtvis är detta tillräckligt för de flesta, eftersom det också betyder att du kan hitta all kommunikation lagrad i din inkorg. I vissa fall behövs detta i samband med klagomål.

Som kompensation för bristen på telefonsupport erbjuder plattformen otroligt bra support via e-post. Om du skickar ett klagomål eller en serie frågor till Academic Singles, kan du vara säker på att du kommer att besvaras av proffs. Människor som bryr sig om din upplevelse av plattformen.

Som en extra säkerhet kan du också hitta tjänsteleverantörens adress och annan information på deras hemsida. Om du klickar på sidan “Kontakt” kommer du bland annat att upptäcka att deras huvudkontor finns i Luxemburg. Även om du osannolikt kommer att använda den här adressen för att skicka brev till Academic Singles i Luxemburg, är det bra att veta var de finns, som en extra säkerhet.

Academic Singles jämfört med andra dejtingsajter

Det finns ganska många olika dejtingtjänster i Sverige i dag, alla med varierande popularitet och kvalitet. Popularitet är ofta till viss del kopplad till kvalitet. Detta innebär att så länge en dejtingsajt har en respektabel mängd användare, bör sajten leverera en respektabel upplevelse till sina användare. Men det är inte heller så att ju fler användare en dejtingsajt har, desto bättre kvalitet på hemsidan.

Det som är ganska tydligt för alla är att Academic Singles är en dejtingtjänst för en något mer mogen publik. Människor som vill ha mer än bara ett “one night stand” eller en kortvarig relation. Att leta efter potentiella partners med betydande akademisk bakgrund innebär ofta att först chatta med människor som har liten erfarenhet i livet och som inte är redo att investera i ett riktigt kärleksförhållande.

Här sticker dejtingsajter som Academic Singles ut jämfört med till exempel Tinder, en app som många tycker är för skräpig och ofta bara till för tonåringar. Sajter som Match.com, ElitSinglar och C-Date är också jämförbara med vad Academic Singles försöker erbjuda. Kanske särskilt ElitSinglar, eftersom även de vill föra samman människor som letar efter något mer allvarligt och sofistikerat. Kanske till och med något mystiskt och exotiskt.

C-Date och Match.com anses vara mer generella dejtingtjänster. De är inte så mycket nischmarknader. Detta kan för kunderna vara både bra och dåligt. C-Date står för Casual Dating och är en tjänst som bygger mer på singlar som letar efter en kort flört och inte mycket mer. Match.com fokuserar mer på potentiella långsiktiga och mer seriösa relationer, men fortfarande inte med samma fokus som Academic Singles.

Dejtingtjänsten för akademiker är oslagbar, särskilt om du har avslutat en utbildning som var lång och krävande. Du kanske dessutom har testat flera dejtingsajter tidigare, och nu vill du ha en riktig relation med någon du kan relatera till på en djupare nivå.

Slutvärdering

Vi har nu täckt en hel del information om dejtingplattformen Academic Singles. Även om tjänsten för närvarande är mindre känd bland svenskar än tjänster som Match.com och C-Date, har den fortfarande fått stort intresse och ett imponerande antal användare på ganska kort tid. Det finns all anledning att vara uppmärksam och försiktig när du väljer en dejtingtjänst. Academic Singles har visat sig vara en av de sajter som du kan lita på, om du vill testa nätdejting.

Det är en tjänst som gör det möjligt för män och kvinnor över hela landet att andas ut och njuta av deras dejtingupplevelse utan att oroa sig för faran för oärliga tjänsteleverantörer. Säkerheten vid användning av plattformen ökar också med tanke på att alla nya användare enkelt kan registrera sig gratis och utforska alla basfunktioner på plattformen innan de beslutar sig för om de ska investera i ett månatligt medlemskap eller inte.

Det råder ingen tvekan om att Academic Singles når sin målgrupp. Tjänsten verkar enkel och logisk under användning, och du får snabbt ett gott intryck av den lätt navigerbara men professionellt presenterade plattformen. Det råder ingen tvekan om att Academic Singles har investerat mycket i att locka rätt användare till sin plattform. Detta blir tydligt när du ser på hur många användare som redan har använt plattformen.

Online-dating kan vara ett skrämmande äventyr för många, särskilt med tanke på antalet falska aktörer där ute. Lyckligtvis är Academic Singles en av de mer seriösa aktörerna på marknaden. Detta innebär att du som användare kan fokusera på det som verkligen betyder något för dig, nämligen att hitta en dejt och potentiell livspartner!

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.