Recension av AcademicSingles Sverige

AcademicSingles Sverige är en av de absolut bästa dejtingsidorna för de som vill dejta andra akademiska singlar. Här samlas över 110 000 användare som alla är välutbildade och gärna vill dejta andra driftiga människor. I vår Academic Singles recension kommer du som letar efter den perfekta dejtingsidan få den information du behöver för att kunna avgöra om det här är rätt av av sida för dig. Vi kommer gå igenom allt du behöver veta om matchningsprocessen, pris och medlemskap.

Recension av AcademicSingles Sverige

AcademicSingles är en bra datingsida för akademiska singlar

Vad vi gillade

  • Passar för akademiska singlar
  • Många medlemmar i Sverige
  • Både gratis- och premiumversion
  • Matchmaking baserat på personlighetstest

Egenskaper

  • Bäst lämpad för: Seriös dejting
  • Gratis version: Ja
  • Premiumversion: Ja
  • Distribution: 52 % kvinnor och 48 % män
  • Största nackdelen: Det finns inte bara användare med högre utbildning

Registrering

Recension av AcademicSingles Sverige
Academic Singles webbplats

För att kunna dejta andra akademiska singlar börjar du med att registrera en profil, och det är något som den här dejtingsidan har gjort väldigt enkelt. Efter att du angett ditt kön och vilket kön du vill dejta tas du till en virtuell coach som lotsar dig genom registreringen. Du får svara på frågor om din ålder, var du önskar att din partner ska bo och därefter också lista egenskaper som du anser vara viktiga hos dina dejter. Frågorna är utformade för att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att hitta en optimal partner när du sedan väl börjar dejta via plattformen.

När du har gått igenom alla frågor får du genast upp förslag på 20 personer som också använder AcademicSingles Sverige och skulle kunna passa för dig. För att ytterligare förbättra dina möjligheter kan du fylla i flera fält i din profil för att ge andra användare en bild av vem du är.

Vem passar AcademicSingles Sverige bäst för?

AcademicSingles passar allra bäst för personer som har en akademisk karriär, men som saknar någon att utbyta tankar och känslor med. Det här är en dejtingsida som är ypperlig för dig som vet vad du vill ha i en relation och vad du är ute efter i din framtida partner. De som använder sidan är här för att dejta seriöst och siktar på en långsiktig relation snarare än kortare förbindelser.

Känner du att du redan har kommit ganska långt i din akademiska karriär, så långt att du inte längre behöver spendera så mycket tid på jobbet? Kanske känner du att det är dags att lägga lite energi på romantik, att utveckla en potentiell relation som kan vara livet ut? Academic Singles är för dig som i viss mån vet vad du letar efter gällande romantiska förhållanden. Så länge du tar ditt dejtande seriöst och vill investera i det mentalt och fysiskt, kan allt hända här.

Antal medlemmar

Academic Singles har för närvarande cirka 110 000 medlemmar i Sverige. Könsfördelningen är ganska balanserad med 53 % män och 47 % kvinnor. Jämfört med populära dejtingappar som Tinder lockar AcademicSingles Sverige en något mer vuxen publik. Plattformens medelålder är 36,1 år för män och 36,3 år för kvinnor. Lägsta ålder för registrering är emellertid 18 år, och plattformen har användare från 20 års ålder upp till 60 år och över.

Funktioner

Samtliga funktioner som finns på AcademicSingles Sverige fokuserar på att förenkla processen att träffa någon som får hjärtat att slå ett extra slag. Alla medlemmar får partnerförslag som baserar sig på gemensamma värderingar, idéer och filosofier. Den listan uppdateras kontinuerligt när nya personer registrerar sig.

Eftersom samtliga medlemmar svarar på frågor om sig själva, sina preferenser och sitt liv har du möjlighet att se hur kompatibel du är med en viss person utifrån de kriterierna. Det här visas till höger på en annan användares profilbild.

Vill du inleda en konversation med någon av dina matchningsförslag kan du göra det antingen genom att skicka ett meddelande eller bjuda in dem till en videochatt.

AcademicSingles pris

Du kan antingen använda AcademicSingles gratis eller köpa en prenumeration som kostar. Som betalande medlem har du många fler funktioner och kan dejta mer ingående och seriöst. 

Academicsingles pris
Anmälningsblankett på Academic Singles
3 månader6 månader12 månader
599 kronor / månad499 kronor / månad399 kronor / månad

Gratis funktioner på Academic Singles

Väljer du att använda tjänsten gratis kan du:

Premiumfunktioner på Academic Singles

Betalar du för en prenumeration ingår allt som finns med i gratisversionen, men du kan även:

Academic Singles kundtjänst

AcademicSingles kundtjänst är väldigt bra. Om du till exempel hamnar i en situation där du är i akut behov av kontakt med en kundrådgivare eller om du vill skicka in ett klagomål om en av hemsidans funktioner kan detta enkelt göras via e-post. De som bemannar AcademicSingles kundtjänst är insatta i sidans alla funktioner och du får svar väldigt snabbt oavsett hur stor eller liten frågan är.

AcademicSingles Sverige jämfört med andra dejtingsajter

Academic Singles är en dejtingtjänst för en något mer mogen publik, jämfört med vad exempelvis Tinder eller Happn är. Här möts akademiska singlar som vill ha mer än bara en kortvarig relation. Sajter som Match.com och ElitSinglar är jämförbara med vad AcademicSingles Sverige försöker erbjuda. Kanske särskilt ElitSinglar, eftersom även de vill föra samman människor som letar efter något mer allvarligt och intellektuellt. Match.com fokuserar även de på potentiella långsiktiga och mer seriösa relationer, men de vänder sig inte uteslutande till akademiker som AcademicSingles Sverige gör.

Vanliga frågor

Hur får jag AcademicSingles kontakt?

Om du behöver komma i kontakt med kundtjänsten kan du ta AcademicSingles kontakt via e-post. Kundtjänsten svarar snabbt och kan hjälpa till med allt om frågor kring betalning till medlemskap.

Vem riktar sig AcademicSingles till?

Det här är en dejtingsajt som riktar in sig på akademiska singlar som letar efter en seriös relation och som värdesätter att deras dejter har en bra utbildning.

Vad kostar AcademicSingles?

Du betalar ett pris per månad när du använder AcademicSingles Sverige  och hur stor summan är beror på om du har valt prenumerationen på 3, 6 eller 12 månader. Det mest prisvärda alternativet är det längsta abonnemanget, medan det dyraste är prenumerationen som löper över 3 månader.

Sammanfattning

Det råder ingen tvekan om att Academic Singles når sin målgrupp. Tjänsten är enkel och logisk när den används, och du får snabbt ett gott intryck av den lätt navigerbara men professionellt presenterade plattformen. AcademicSingles Sverige har investerat mycket i att locka rätt användare till sin plattform. Detta blir tydligt när du ser på hur många användare som redan har använt sajten. Och skulle det någonsin uppstå några oklarheter när du använder tjänsten finns alltid Academic Singles kundtjänst redo att hjälpa till.

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.