Mötesplatsen dejting recension – för dig som vill inleda en långsiktig relation

mötesplatsen dejting

Mötesplatsen Sverige är en dejtingsida som har blivit mycket populär de senaste åren. Vi har testat tjänsten och har fått flera insikter och tankar om den. För att du ska kunna avgöra om det här är en passande dejtingsajt för dig kommer vi syna Mötesplatsen i sömmarna vad gäller användarvänlighet, medlemmar och funktioner.

Vad vi gillade

 • Många användare i Sverige
 • Enkel och användarvänlig app
 • Seriösa användare
 • Väl anpassad för svenska användare

Egenskaper

 • Bäst lämpad för: Seriös dejting
 • Gratisversion: Ja
 • Premiumversion: Ja
 • Distribution: 50 % män / 50 % kvinnor
 • Största nackdelen: Finns en del falska profiler

Registrering på Mötesplatsen Sverige

mötesplatsen dejting

Att skapa ett konto på Mötesplatsen Sverige skiljer sig inte avsevärt från att skapa konto på andra dejtingsidor. Registreringen och att skapa en profil går till enligt följande; 

 1. Välj din ålder och ditt kön 
 2. Besvara frågor om dig själv om bland annat utbildning och anledningar till varför du vill dejta
 3. Skriv en presentationstext om dig själv som både ska berätta om vem du är som person och få andra att känna ett intresse för dig
 4. Bekräfta din e-postadress.

Matchningstest

Mötesplatsen Sverige har ett eget matchningstest. Det här testet syftar till att förbättra dina möjligheter till Mötesplatsen dejting. Det finns många frågor, och för att optimera dina chanser att få ut så mycket som möjligt av Mötesplatsen Sverige ska du också avsätta tid på att verkligen fundera över vad som bäst stämmer in på dig.

Testet består av fem olika delar inom områden som personlighet, värderingar, intressen, kommunikation och samliv. Matchningstestet har utvecklats i samarbete med en relationspsykolog, och har bland annat testats på fler än 1 000 norska par.

Testet går till på det sättet att du svarar på ett antal påståenden baserat på hur mycket du håller med på en skala mellan 1 och 7. När du är klar får du en personlighetsanalys som ökar sannolikheten för att du får en lång och lycklig relation.

Hitta andra singlar på Mötesplatsen

Från startsidan kan du navigera till en flik som heter “sök singlar” till vänster. Här kan du söka efter singlar på flera olika sätt. För en standardsökning kan du ange olika krav som de som visas måste uppfylla. Kriterier du kan använda dig av är bland annat kön, ålder och bostadsort.

Det är också möjligt att göra en mer detaljerad sökning. Här kan du ange mer specifika krav för de personer som kommer upp i din sökning. Dessa inkluderar bland annat utbildning, jobb, politiska åsikter, vanor och liknande. Om du har en lista med flera kriterier som måste vara uppfyllda är det här en funktion som kommer väl till hands, eftersom du kan sortera bort personer som du ändå inte vill gå på en dejt med.

Quiz

Om du är VIP-medlem på Mötesplatsen Sverige kan du skapa en quiz som andra kan göra. Du kan också ta andras quizer, även om du inte är VIP-medlem. Vidare har du möjlighet att skriva dagbok. Det handlar inte om en klassisk dagbok där du skriver om din dag, utan är mer ett sätt att bjuda lite på dig själv. Här kan du till exempel dela tankar, citat eller ställa frågor som andra användare kan svara på.

Mötesplatsen har en användarvänlig sajt

mötesplatsen dejting

När registreringen är klar kommer du till Mötesplatsen Sveriges startsida. Den påminner ganska mycket om Facebooks startsida. På den här sidan kan du posta vad Mötesplatsen kallar ett megafoninlägg. Ett megafoninlägg är nästan samma sak som en statusuppdatering på sociala medier.

Naturligtvis finns det mycket mer än bara megafoninlägg på startsidan. Du kan navigera runt till alla undersidor som till exempel “min sida”, “meddelanden” och “sök”. Du kan också läsa Mötesplatsen Sveriges egna inlägg på bloggen och andra medlemmars inlägg om nätdejting och Mötesplatsen dejting generellt.

Mötesplatsen pris & dejting för VIP-medlemmar

Om du vill ha alla funktioner som finns tillgängliga för Mötesplatsen dejting måste du bli VIP-medlem. Mötesplatsen pris beror på hur länge du vill binda upp dig på tjänsten. Det mest prisvärda abonnemanget är också det längsta, som är ett medlemskap i 6 månader. 

1 månad3 månader6 månader
349 kronor / månad249 kronor / månad149 kronor / månad

När du registrerar dig för ett medlemskap accepterar du automatisk förnyelse. Det är något som är viktigt att tänka på, eftersom man måste säga upp abonnemanget senast en dag innan nästa period börjar. Om du inte gör det blir du debiterad för en ny period.

Fördelarna med att vara VIP-medlem inkluderar bland annat att du kan skicka så många meddelanden som du vill till andra medlemmar, samt att du får möjlighet att videochatta. När du uppdaterar din profil kommer ändringarna också att vara synliga direkt. Dessutom kan du läsa kontaktannonser och föra dagbok. Den funktion som verkligen sticker ut när du är VIP-medlem är att du kan se vem som har “gillat” dig.

En indirekt effekt av att vara VIP-medlem är att andra medlemmar kommer att se dig som mer seriös. När du lägger tid och pengar på dejting är det något positivt för potentiella partners. Naturligtvis är alla VIP-fördelar du får tillgång till efter att ha betalat ditt Mötesplatsen pris också tillgängliga när du använder appen i mobilen.

Mötesplatsen Sverige – gillningar, meddelanden och besökare

På Mötesplatsen finns det en sida som heter “Gilla”. Här har du en översikt över alla du har gillat och som gillat dig tillbaka på plattformen. Om du har ett VIP-medlemskap kan du också se vem som har gillat dig utan att du har gillat dem tillbaka.

Meddelanden är uppdelade i två grupper. Du har en sida för meddelanden från utvalda och en från övriga. Utvalda är från personer som matchar de kriterier du har angett, som till exempel att de är inom rätt åldersgrupp. Dessutom får du också meddelanden från dejtingsidan i brevlådan för utvalda. Här kan du bland annat få rabatter på Mötesplatsen pris och tips på hur du kan förbättra din profil och dejting i allmänhet.

De övriga meddelandena är alla som inte faller under “utvalda”. Det är till exempel meddelanden från personer som inte uppfyller de kriterier du har angett för personer du är intresserad av att träffa.

På sidan som heter besökare får du en översikt över alla som har besökt din profil på Mötesplatsen Sverige. Det betyder inte nödvändigtvis att de har “gillat” dig, men du kan se att de besökt din profil. Utöver det har du också en sida där du kan se vilka profiler du själv har besökt och och gillat.

Kundservice

Dejtingsajten erbjuder kundsupport via e-post. Om du har frågor kring medlemskap, Mötesplatsen pris eller tjänsten generellt kan du använda deras e-postadress som är [email protected]. Du kan också kontakta dem via [email protected] om det gäller pressfrågor.

Eftersom e-post är något som generellt kan ta lite tid har dejtingsajten också en egen sida som heter hjälp. Här har de samlat alla frågor som ofta ställs om onlinedejting och besvarat dem. 

Mötesplatsen Sverige jämfört med andra dejtingsidor

mötesplatsen dejting

Det första vi verkligen gillar med Mötesplatsen dejting är att det är en webbplats som är skapad för användare i Skandinavien. Detta innebär att Sverige är ett av de länder de fokuserar på, vilket också gör att sidan uppenbarligen är utformad för oss i Sverige vad gäller information och språk.

Det är en fördel att man faktiskt har möjlighet att ta ett djupgående personlighetstest som ökar chansen till bra matcher. Mötesplatsen är därför en mindre ytlig sajt än till exempel Tinder.

Vanliga frågor

Vad kostar Mötesplatsen?

Det finns tre olika prenumerationer på Mötesplatsen. Du får det bästa priset om du köper ett 6-månaders abonnemang. Då kostar tjänsten 149 kronor i månaden.

Hur avslutar jag ett konto på Mötesplatsen?

Om du vill avsluta ditt konto kan du göra det när du är inloggad på ditt konto. Det är även möjligt att tillfälligt pausa profilen om du vill. Då behöver du inte skapa en helt ny profil om du senare vill börja dejta igen.

För vem passar Mötesplatsen?

Användarna på Mötesplatsen är i varierande åldrar. De flesta är över 30 år, vilket innebär att det är en hel del användare som är seriösa med sin dejting och vill inleda en riktig relation.

Mötesplatsen dejting – vår slutsats

Mötesplatsen Sverige är en bra dejtingsida som fokuserar på de nordiska länderna. Detta innebär att du som svensk användare kan vara säker på att det finns tillräckligt många medlemmar i din närhet som du kan knyta kontakt med via Mötesplatsen dejting. Du har tillgång till en mängd olika funktioner, även om många av dem kräver att man är VIP-medlem och har betalat ett Mötesplatsen pris. Det är inte något negativt, eftersom det här är vanligt på alla dejtingsidor.

Vi rekommenderar Mötesplatsen om du är över 30, eftersom de flesta yngre användare som regel använder tjänster som Happn eller Tinder. Sajten gör det möjligt för dig att hitta singlar som passar just dig, särskilt om du tar matchningstestet.

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.