Recension av Match.com

Match.com är en klassiker som fortfarande är en bra allmän datingsida

Vad vi gillade

  • Många medlemmar
  • Passar för de flesta
  • Både gratis- och premiumversion
  • Mycket enkel registrering

Egenskaper

  • Bäst lämpad för: De flesta
  • Gratis version: Ja
  • Premiumversion: Ja. 199 kr per månad
  • Distribution: 55% kvinnor och 45% män
  • Största nackdelen: Lite riktad till specifika användare

Match är den äldsta dejtingsajten i Sverige och har funnits sedan 2002. Den är också mer populär än någon annan portal i landet, med så många som 300 000 användare. Många ser Match som fadern till nätdating, eftersom tjänsten för många är den första och kanske enda dejtingsajten de hör talas om. Många har startat sitt nätdejtingäventyr hos Match. Plattformen har utan tvekan haft mer tid bakom sig än de flesta andra, vilket låtit dem lära känna marknaden och vad folk vill ha från en dejtingsajt.

Match har ett starkt fokus på att inkludera så många folkgrupper som möjligt. De vill inte bara ha med sig unga människor, utan de vill även locka till sig äldre medlemmar. Därför har de gjort ett försök att anpassa och balansera sin plattform mellan alla åldersgrupper, kön och sexuella preferenser. Alla bör känna sig välkomna hos Match.com.

Deras fokus på att matcha åldersgrupper är en av de bredaste i branschen, vilket innebär att de inte bara fokuserar på en nischmarknad. De vill dock vädja till så många människor som möjligt, unga och gamla, oavsett kvalifikationer och intressen. Detta är på många sätt en bra strategi, eftersom det betyder att dejtingmarknaden är öppen för alla över 18 år.

Vissa föredrar en mer nischad dejtingsida där alla registrerade har något gemensamt. Andra föredrar en mer öppen marknad där alla är välkomna och personligheterna är oändliga. När allt kommer omkring finns det något spännande med det okända. Många hamnar med någon de aldrig föreställde sig att de kunde passa ihop med.

Allmänt om Match.com

Match webbplats

Företaget grundades i USA år 1995, vilket betyder att det redan har funnits i 25 år!

Medlemsstatistiken är inte bara imponerande i Sverige utan över hela världen. I Sverige har Match cirka 300 000 medlemmar. I världen, å andra sidan, har sajten så många som 20 miljoner medlemmar, mycket imponerande. Det visar tydligt att Match har funnits längre på spelplanen än de flesta andra. Föreställ dig en publik som är flera gånger större än Sveriges befolkning, alla registrerade på en dejtingsajt.

Match tänker också utanför boxen och uppvisar kreativitet med olika dejtingspel för sina användare. Detta kan vara ett roligt sätt att träffa någon du kanske har något gemensamt med, på ett något okonventionellt sätt. Många användare hittar intressanta partners på detta sätt, som de annars inte skulle möta.

Match har dessutom en filial i Sverige, så vi kan vara stolta över att ha en av världens största dejtingsajter baserade i Skandinavien. Detta skapar också ett extra lager av säkerhet för många svenskar, eftersom vi vet att det är lätt att kommunicera med kundtjänsten på det egna språket.

Samtidigt vet du också att du har möjlighet att leta efter en flirt när du är på semester. Match erbjuder nämligen alla sina medlemmar tillgång till alla 20 miljoner medlemmar på plattformen, spridda över 6 kontinenter. När det gäller könsfördelning är statistiken ganska balanserad, men som på de flesta dejtingsajter är det något fler män som registrerat sig. I det här fallet talas det om 56% män och 44% kvinnor. Visserligen är 5% av användarna också lesbiska.

Vem passar Match.com bäst för?

Match anses av många vara dejtingplattformen för den glada resenären. Detta betyder inte att du inte kan hitta singlar nära ditt hem, utan det betyder det att deras plattform erbjuder spännande möjligheter att dejta vem som helst i världen, så länge de är registrerade hos Match såklart.

Bor du i Norge men är trött på kalla vintrar med blöt snö och regn? Du kanske tänker ta en semestertur till Spanien eller Portugal. Så länge du är registrerad på Match kan du hitta någon du kan träffa i förväg innan du anländer. Det finns många olika typer av medlemmar hos Match, så att du enkelt kan hitta din perfekta partner. De flesta profiler på plattformen verkar vara människor i 20-30 års ålder.

För många kan det vara frustrerande när dejtingsajter du använder har för många olika typer av människor. Det kan snabbt skapa en situation där du letar efter potentiella partners för evighet, utan att hitta någon du passar ihop med. Lyckligtvis gör Match ett bra jobb med att rekommendera partners, som de tror kommer att passa just dig.

Detta gör det roligt och avkopplande att titta igenom dina potentiella partners och veta att du har något gemensamt med alla. Du vet också att en eller flera av personerna i förslagen sannolikt passar dig som partner. Med denna säkerhet är det enkelt att hitta en partner inör helgen.

Match är perfekt för dig som redan har försökt dejta på det gammaldags sättet och vill testa något nytt. Kanske känner du dig redo att gå på en dejt, men har inte lyckats hitta någon att gå ut med. Match gör det enkelt att hitta alla relevanta partners i ditt område samt kontakta dem. Du kanske till och med tycker att det är bekvämt att besöka grannstaden för att hitta någon . Många reser till och med till grannländerna eller ännu längre bort om de träffar någon som de verkligen har ett sinne för.

Antal medlemmer/aktivitet

Som nämnts imponerar Match med sitt medlemsantal både i Sverige och internationellt. I Sverige har dejtinsgajten så många som 300 000 medlemmar, medan det över hela världen finns så många som 20 miljoner registrerade användare. Det bästa av allt är att du inte är begränsad till ett visst område när du letar efter en dejt.

En kvinna från Mexiko kan enkelt hitta och kontakta en man från Tyskland. De kanske vill skapa en relation tillsammans. På samma sätt kan en man från Sverige lätt hitta sig en tjej i till exempel Ryssland eller Turkiet. Kanske kommer mannen att resa ner och träffa henne om kärleken infinner sig. Match är alltså en dejtingsajt där människor från hela världen träffas och blir kär i varandra.

Medelåldern för både män och kvinnor som använder Match är 25-30 år. Å andra sidan finns det medlemmar upp till 60 år och ännu äldre. Naturligtvis kan också medlemmar under 25 år hittas. Liksom de flesta andra dejtingsajter är minimiåldern för registrering på Match 18 år.

Strax efter att du registrerat dig hos Match börjar du ta emot matchningsförslag. Det kan ta lite tid för algoritmen att hitta personer med liknande intressen som dina. Men innan du vet ordet av har du många potentiella partners och är redo för din första riktiga dejt via Match.com. En av de största fördelarna med Match är att alla hittar potentiella partners till sig själva. Detta är en naturlig följd av antalet användare på plattformen.

Funktioner/Olika appar

Match erbjuder en mängd spännande funktioner som gör dem till en av de mest attraktiva dejtingsidorna där ute. Profilerna som du hittar på sajten är mycket detaljerade och ger oss ett ordentligt intryck av vem vi eventuellt är intresserade av.

Du kan bland annat göra din profil mer attraktiv med upp till 26 bilder. Här kan du till exempel visa vilka hobbyer du har, fantastiska platser du har varit på, vem du älskar och naturligtvis attraktiva bilder av dig själv. Som med de flesta seriösa dejtingsajter måste alla nya användare genomföra ett omfattande personlighetstest. Detta test lägger grunden för den typ av potentiella partners som plattformen kommer att rekommendera dig.

Det tar ca. 20 minuter att slutföra testet och efter det kommer du att börja få partnerförslag inom kort. Du kanske till och med hittar någon du vill kontakta den första dagen. Det är bäst om du gör en kopp te och sätter dig i lugn och ro när du går igenom testet. Ju mer uppmärksamhet du ägnar åt den här processen, desto lämpligare kommer dina potentiella partners att vara.

De flesta frågor du får i undersökningen handlar om din personlighet och ditt utseende. Dessutom blir du tillfrågad om vad du tycker om romantiska relationer, liksom om du röker, vilka husdjur du har och var/hur du gillar att spendera dina kvällar. Alla dessa frågor tillsammans kommer att ge Match en god uppfattning om vem du är, liksom vilken typ av partner du troligtvis föredrar.

Sedan 2015 har Match använt sloganen “Love Your Imperfection”. Det betyder inte nödvändigtvis att du ska skriva ner allt du inte gillar om dig själv i undersökningen. Det betyder snarare att du inte ska vara rädd för att visa upp alla sidor i din personlighet. Det handlar trots allt om hur du träffar en riktig partner, någon som älskar dig även om du inte är perfekt. När allt kommer omkring är ingen av oss perfekta.

Registrering

Registrering på match

De flesta är förmodligen lite nervösa när de registrerar sig hos en ny dejtingsajt. När allt kommer omkring är det inte lätt att karakterisera sig själv så detaljerat som man ofta måste göra för att registrera sig. De flesta tycker att det är lättare att fråga andra hur de ser dem som person och hur de beter sig i olika situationer. Därför kan det för många vara en bra idé att få en vän att hjälpa dem med registreringsprocessen.

Om du å andra sidan är typen som föredrar att hålla personlig information för dig själv, kan du uppnå ett lika bra resultat genom att göra processen ensam. Det kräver också lite mer förmåga till självreflektion och förståelse, som privata människor ofta har tillräckligt med.

Om du känner att det inte räcker att bara ‘kryssa för’ frågorna med svarsalternativ kan du också skriva mer detaljerad information om sig själv. Efter att kontrollfrågorna har slutförts kommer det att finnas fem öppna frågor, där du skriver i detalj om dig själv. Här kan du skriva allt du tycker är relevant för en potentiell partner att veta om dig. Saker som vad som intresserar dig, vilken typ av fester du gillar och vilken typ av relation du letar efter, för att nämna några saker.

När undersökningen är klar är det dags att ladda upp bilder av dig själv. Du kan börja med att ladda upp bara en eller några bilder för att lägga till fler senare. Om du vill kan du också lägga till så många bilder du vill, upp till 26 stycken. När detta är klart kommer du att kunna komma åt din profil och om du vill kan du börja anpassa den exakt som du vill ha den. Målet är att göra din profil till en så nära representation av vem du är och vem du vill bli som möjligt.

Medlemskapsalternativ

Match.com erbjuder sina användare en rad olika pris- och medlemskapsalternativ för att bäst passa individernas behov och budgetar. Så oavsett din budget eller dina dejtingbehov, finns det mycket sannolikt ett pris- och medlemskapsalternativ på Match.com som passar dig.

Grundläggande Vs Premium Medlemskap

På Match.com kan du välja mellan två huvudsakliga prenumerationsplaner: Grundläggande och Premium.

* Grundläggande medlemskapet, där du kan skapa din profil, bläddra bland användare, skicka och motta blinkar och mer. Men för att kunna läsa och svara på meddelanden och njuta av andra premiumfunktioner, behöver du uppgradera till Premium.

* Premium-medlemskapet låser upp ytterligare funktioner såsom att kunna se vem som har sett din profil, tillgång till extra sökfunktioner och möjligheten att använda Match.com i anonymt läge. Priset för Premium varierar beroende på längden på din prenumeration.

Betalningssätt

Match.com erbjuder flera betalningsalternativ för att göra processen bekväm och smidig för användarna. Du kan betala för ditt medlemskap med kreditkort, betalkort eller via PayPal.

Det är viktigt att notera att du alltid bör vara noga med att läsa och förstå alla villkor innan du registrerar dig för betalda tjänster på Match.com. På detta sätt kan du dra full nytta av de funktioner och pass som erbjuds, samtidigt som du säkerställer att de passar dina behov och budget.

Kundtjänst

På en så stor sajt som Match är det utan tvekan anledning att ha ett aktivt kundtjänstteam som tar hand om användarna. För de flesta är naturligtvis att hitta en dejt eller partner den första prioriteten efter att du registrerat sig hos Match. Men kundtjänsten är också en viktig faktor att undersöka, eftersom kvaliteten på servicen plötsligt blir mycket viktig om du har ett klagomål.

Om du till exempel har problem med att logga in på ditt konto är det nödvändigt att snabbt få den hjälp du behöver. Föreställ dig en plattform med 20 miljoner medlemmar, som alla loggar in för att hitta en dejt. Om Match plötsligt kraschar i några minuter kommer tusentals frågor och klagomål snabbt att skickas till deras kundtjänst. Förmågan att svara och lösa användarnas problem på relativt kort tid är grundläggande för plattformens överlevnad.

När det gäller Match.com kan vi med säkerhet säga att de har löst denna utmaning på ett riktigt bra sätt. Om du har frågor om hur du använder din profil, ditt konto eller säger upp dit medlemskap kan du enkelt använda deras kontaktformulär. Detsamma gäller om du har en allmän fråga som du vill ha besvarad av kundtjänsten eller ett klagomål som måste lösas.

I kontaktformuläret kan du dessutom välja en av kategorifrågorna, som låter kundtjänsten veta i vilken kategori din fråga ligger. Detta gör det lättare för dem att rikta din fråga till rätt kundchef. På detta sätt har Match lyckats skapa ett mycket intelligent och effektivt kundtjänstsystem, som också håller på att bli den nya standarden i branschen.

Om du fortfarande föredrar att skicka din fråga eller ditt klagomål direkt via e-post är detta naturligtvis möjligt. På Match.com hittar du en särskild e-postadress för kundtjänstförfrågningar. Du kan tryggt slappna av med vetskapen om att om du får problem med tjänsten så finns det alltid någon där för dig som är redo att svara på dina frågor.

Match.com jämfört med andra dejtingsajter

Match som dejtingsajt är lika allmänt presenterad som dejtingsajter brukar vara. Match har lång erfarenhet av vad folk vill ha från en dejtingtjänst och har under åren anpassat sig efter detta. De flesta som vill prova en ny dejtingsajt eller har använt dejtingsajter i flera år kommer utan tvekan att gilla Match.com.

Match är inte särskilt nischfokuserad, vilket innebär att de inte fokuserar på någon speciell marknad. De hänför sig till alla så länge man är intresserad av att dejta. De har inte heller några krav på vem du behöver vara eller vad du behöver för att vara medlem. Detta är en dejtingsajt för alla där det är fritt fram. Det är förmodligen varför Match har vuxit så enormt genom åren, eftersom de vill välkomna alla till en säker och spännande dejtingupplevelse.

Om vi ​​jämför Match med dejtingsajter som Academic Singles är den största skillnaden att det hos Match inte krävs någon akademisk bakgrund för att registrera sig. Många ställer förmodligen sig själva frågan vilken dejtingsajt som är bäst för dem. Svaret beror helt på vilken upplevelse du letar efter.

För vissa är en tjänst som Academic Singles helt perfekt, eftersom de ofta letar efter en partner som kan matcha deras akademiska passion. För andra är Match en perfekt upplevelse eftersom deras kriterier kan vara lite friare och de föredrar att utforska fritt bland olika människor.

Om du jämför med en tjänst som C-Date, å andra sidan, kan du nästan säga att Matchs plattform är konservativ och traditionell. Detta beror på att C-Date är specialiserat på så kallad ‘casual dejting’, där människor vanligtvis bara träffas för en flirt eller ett ‘one night stand’. Match är någopt av en mellanting. Plattformen inbjuder till experiment, men är inte lika aggressiv som vissa andra.

Slutvärdering

Bland alla den information som vi här har presenterat om Match.com hoppas vi att potentiella användare har hittat den information de behöver för att göra ett val. Den som någonsin har hört talas om fenomenet nätdejting har troligen hört talas om Match.com-plattformen. Vad är orsaken till detta? En av orsakerna är helt enkelt hur länge de har varit på marknaden. En annan anledning är hur de vädjar till en bred kundgrupp.

Match har lyckats hitta receptet för en dejtingsajt som har potential att locka folkmassorna. Det råder ingen tvekan om att en av de första saker som människor undersöker när de letar efter en ny dejtingsajt är sajtens historia. När det gäller historiken kan nästan ingen slå Match, just för att de var en av de första dejtingsajterna på marknaden.

En annan anledning till Matchs popularitet är deras fokus. Många kanske undrar var deras fokus är. De är inte en speciell nischad hemsida och tilltalar istället allmänheten. Svaret är alltså inte uppenbart. Svaret är dock att Match främst fokuserar på att hitta långvariga partners till alla som kommer till deras plattform. Det spelar ingen roll vem du är, var du kommer ifrån eller vad du gillar. Match hittar en partner till dig!

Nätdejting är för många ett skrämmande äventyr att inleda. Det främsta skälet till detta är att du aldrig vet vem du ska träffa förrän du faktiskt möter dem. Vissa ger ett mycket bra intryck av vem de är online, andra ger ett dåligt eller felaktigt intryck. Match.coms algoritmer har gjort detta lite mindre skrämmande, så människor som vill gå på dejt och hitta en partner kan göra detta utan rädsla.

Letar du efter en ny online-upplevelse eller har du aldrig provat nätdejting tidigare? Då rekommenderar vi att du testar Match.com. De flesta är mycket nöjda med vad plattformen erbjuder dem, oavsett om de har hittat sin partner eller ej.

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.