Gratis dejtingsidor – såhär dejtar du online utan att bli ruinerad

Att gå på dejt och lära känna nya personer i hopp om kärleken kan enkelt bli dyrt mellan alla middagar, konsertbesök och chokladklädda presentaskar. Än dyrare blir det sen om man också ska betala för dejtingtjänsten man nyttjar och vi hade därför tänkt att titta lite närmare på de alternativ som finns för gratis dejtingsidor online. 

Gratis dejtingsidor - hitta en bra gratis dejting app

Cupidates – skjut en kärleksfylld pil mot ödet

Cupidates är ett nytt och spännande alternativ dejtingmarknaden som bjuder in till möten med nya människor i hopp om en långvarig relation – eller bara en flört. Säk enkelt bland kärlekssugna svenskar och deras profiler hos denna gratis dejtingsida.  

Gratis dejtingsidor: cupidates

Registrering och kostnader hos CupiDates

Registrering hos Cupidate går snabbt och allt du behöver ange är din e-postadress, namn och vad du är ute efter. Du skickas sedan ett bekräftelsemail till din inbox och får sedan bekräfta din adress för att kunna ta del av ditt konto och alla dess funktioner. 

Registreringen är helt gratis och sker på bara några sekunder. 

När du väl bekräftat ditt konto kan du sedan fylla i din profil ytterligare för att öka på dina chanser till en bra matchning. Detta innefattar bland annat uppgifter om ditt utseende, hur vidare du dricker sprit eller röker tobak, din höjd, vikt och massa annat, beroende på vad du är bekväm med att dela. 

Du kan även välja att ladda upp fler bilder och inkludera en “Status” som på många sätt påminner och den lilla rutan under din Facebok-profil. 

Funktioner och filter – hur hittar man kärleken hos CupiDate?

Informationen som du delar på din profil används sedan för att hitta matchningar till dig och besöker du förstasidan igen så får du också se vilka som redan tagits fram åt dig. Här hittar du också de allra populäraste profilerna, medlemmar som är online just nu och nya medlemmar som precis registrerat sig. 

Klickar du in på en av profilerna så får du se all information som denna person valt att dela och det är också här du kan välja att ta nästa steg. Du kan lägga till personen som favorit, gilla deras profil eller välja att skicka ett meddelande. 

Premium-funktioner 

Cupidate är en gratis dejtingsida men har även en premiumfunktion som de kallar sitt “Fullständiga medlemskap”. När du blir medlem får du nämligen direkt möjligheten att skicka meddelande till andra användare, men vill du ha obegränsad tillgång till detta, se stora foton och bättre sökfunktion – så är det också bäst att skaffa dig ett premiummedlemskap. 

Kostnad för Cupidates Premium-medlemskap

Premium-medlemskapet hos Cupidates kommer i fyra nivåer, där prisfördelningen ser ut på följande vis: 

Cupidate Premium-medlemskap
3 dagars prova-på-medlemskap8,58 SEK/dag
1 månad348 SEK/månad
3 månader258 SEK/månad
6 månader216 SEK/månad

Tinder – swipa höger för kärleken

Tinder har på allvar gjort ett märkbart avtryck på dejtingmarknaden och ända sedan appen gjorde sitt intåg i våra liv har de aldrig varit sig lika igen. 

Som en gratis dejtingsida med ett slags nytt koncept kring speeddating och med ditt ansikte placerat i fokus för alla dina potentiella matchningar, är det idag allt fler och fler som väljer att swipa vänster och ta sitt dejtingliv ut på äventyr i telefonen. 

Gratis dejtingsidor: tinder

Registrering och kostnader när du använder Tinder

Tinder är en gratis dejtingsida fungerar uteslutande genom deras app som du hittar på Google Play eller Apple App Store. På samma vis sker all registrering också direkt genom appen och för denna behöver du till en början ange ditt mobilnummer som sedan bekräftas genom ett SMS. 

Du använder sen detta (eller en av dina andra profiler som går att koppla) för att logga in och använda appen. 

Näst på listan står att skapa din faktiska profil och här gäller det verkligen att vara selektiv. Du får ladda upp ett gäng bilder och dessa (tillsammans med din korta biografi) är allt som kommer presenteras till de andra användarna när du dyker upp på deras skärmar – så välj noggrant. 

Funktioner och filter – hur hittar man sina bästa matchningar på Tinder?

Tinder fungerar som ett slags flöde – ungefär som på TikTok – där du genast får se potentiella matchningar och sedan ta beslutet om du ska swipa vänster eller höger. Riktningarna står i dessa fall för “Ja” eller “Nej” och skulle det vara att personen du swipade “Ja” på också gör det på din profil – ja, då har vi en matchning. 

Det är från detta steg som du också kan börja chatta med personen – något som utan en matchning blir helt omöjligt. När ni väl är igång är det dock bara att luta er tillbaka och se vad som händer – kanske är detta början på en långvarig romans. 

Premium-funktioner

Tinder är en helt gratis dejtingsida och du kan kostnadsfritt se alla deras användare, gilla och prata med dem. Som gratis-medlem har du dock en del begränsningar på ditt konto (bland annat hur många personer du kan gilla under en dag) som du dock enkelt kan låsa upp genom ett av deras många premium-medlemskap. 

Kostnad för Tinder Premium-medlemskap

För detta har du Tinder+ och Tinder Guld och då ser prisfördelningen ut på följande vis: 

Tinder+Kostnad per månadTotalt
1 Månad9.99 USD / Månad9.99 USD
6 Månader5.83 USD / Månad34.99 USD
12 Månader4.58 USD / Månad54.99 USD
Tinder Guld
1 Månad14.99 USD / Månad14.99 USD
6 Månader8.83 USD/ Månad52.99 USD
12 Månader6.92 USD / Månad82.99 USD

Bumble – mer än bara en profilbild

Bumble har – precis som Tinder – även dem tagit dejtingmarknaden med storm, men med ett lite annorlunda koncept. Här baserar matchningar även på swipes, men med en väsentlig skillnad: profiler som berättar mer än om personens utseende och tjejer som får ta första steget. 

Gratis dejtingsidor: bumble

Registrering och kostnader när du använder Bumble

Bumble är en gratis dejtingsida och registreringen är väldigt enkel. Den börjar med att du får ange ditt telefonnummer och du får sedan fylla i resten av din profil och välja vad du är ute efter. 

För att ge dig själv den bästa chansen att hitta någon bör du fylla i din profil så noggrant som möjligt och se till så att du presenterar dig på bästa möjliga sätt. När du först presenteras för dina möjliga matchningar så ser de din profilbild och lite kort information från den profil du nyss skapat och vill de veta mer – är det bara att scrolla nedåt. 

Funktioner och filter – hur hittar man sina bästa matchningar på Bumble?

Det är nämligen precis på det viset Bumble fungerar – långt flöde med profiler och personers detaljer, du swipar, de swipar – match!

Blir det en match är det sen här en av Bumbles unika funktioner först uppenbarar sig: tjejerna måste ta första steget. Detta innebär att du som man inte direkt kan ta kontakt, utan måste vänta på att kvinnan gör det och är du kvinna kan du inte bara sitta och vänta – för då händer det aldrig. 

Bumble gör det enklare att få en bättre uppfattning om personen du swipar på innan du tar ditt beslut och istället för att helt försöka lista ut vad de är för person från deras bilder – låter appen dig istället själv dela den information du tycker är väsentlig. 

Premium-funktioner

Sen finns det såklart även Premium-funktioner och bland dessa får du fler möjligheter att swipa och dessutom tillgång till att se vilka personer som redan swipat på dig. På så vis har du chansen att direkt hitta några “säkra kort” och börja chatta – vilket för många är en mycket enklare process än att sitta och vänta “i mörkret” på att din första match ska dyka upp. 

Kostnad för Bumble Premium-medlemskap

För detta har du Bumble Premium och Bumble Boost och då ser prisfördelningen ut på följande vis: 

Bumble PremiumKostnad per månad
1 dag3.49 USD
1 vecka13.99 USD
1 Månad29.99 USD
3 Månader59.99 USD
6 Månader99.99 USD
Livstid149.99 USD
Bumble Boost
1 dag1.99 USD
1 vecka6.99 USD
1 Månad18.99 USD
3 Månader39.99 USD
6 Månader59.99 USD

Mötesplatsen – här älskas kärleken

Mötesplatsen.se är en av Sveriges mest betrodda och välbesökta (gratis) dejtingsidor och känner du inte redan någon som träffat sin nya kärlek här – så kanske det är dags att du blir den första! Sidan är väldigt mån om sitt rykte och gör med detta sitt allra yttersta för att hjälpa sina medlemmar hitta kärleken. 

mötesplatsen dejting: Gratis dejtingsidor

Registrering och kostnader hos Mötesplatsen

När du registrerar dig hos Mötesplatsen får du börja med att besvara en rad personliga frågor om dig själv. Dessa innefattar lite om ditt utseende (vad du har för färg på ögon, hår och hur lång du är), dina tidigare relationer (om du har barn eller vill ha det), lite om dina fritidssysslor och vad du är ute efter i relationen. 

Alla dessa uppgifter blir sedan tillgängliga på din profil och du kan på samma vis besöka andra medlemmars profiler för att se hur de besvarade samma frågor. På profilen får du sen också lägga till en presentation av dig själv och en kort genomgång av dina generella intressen och fritidssysslor. 

Hela registreringsprocessen är gratis och tar endast ett par minuter att besvara för att sedan skapa ditt konto. Sist på listan får du ladda upp en profilbild och detta blir också nyckeln till sidans många funktioner. 

Du behöver nämligen först ladda upp en profilbild för att kunna se andra användares fulla profiler och vill du sen kunna ta kontakt, måste profilen även granskas och ses över av en Mötesplatsen-medarbetare. 

Funktioner och filter – hur hittar man sina bästa matchningar hos Mötesplatsen?

När du väl skapat din profil landar du sen på förstasidan där ett kollage av andra medlemmar direkt uppenbarar sig. Denna sida påminner på många sätt om en sociala medier-plattform och är du van Facebook-användare kommer du direkt känna dig som hemma. 

Här kan du se de andra medlemmarnas inlägg, bilder och uppdateringar. Känner du dig manad är det bara att göra ett inlägg själv, se ifall någon direkt visar intresse och vill prata med. 

Ute till vänster hittar du sen de olika filter som ges och under “Hitta singlar” kan du snabbt välja att filtrera baserat på “Bäst matcher”, “Nyligen aktiva”, “Nya singlar” och “Nya matcher”. De tre sistnämnda är kategorier som satts ihop baserat på användares aktiviteter och när det kommer till det förstnämnda kurerar Mötesplatsen här dina alldeles egna matchningar – baserat på deras matchningstest. 

Mötesplatsens matchningstest – hitta dina nya partner med hjälp av teknologi

Mötesplatsens matchningstest är i stora drag ett personlighetstest som avser att bättre matcha dig med din ultimata partner för att öka chanserna till ett långt och lyckligt förhållande. Testet bygger på en mängd olika frågor som sedan hjälper dig att matcha med en potentiell partner i fem olika kategorier: Personlighet, Kommunikation, Samliv, Värderingar och Intressen. 

Premium-funktioner 

Mötesplatsen är en helt gratis dejtingsida men precis som hos många andra dejtingtjänster finns det också en rad premium-funktioner som du får åtkomst till genom deras VIP-medlemskap. Med ett VIP-medlemskap får du tillgång till att börja chatta innan din profil granskats klart och utöver det får du även tillgång till: 

Kostnad för Mötesplatsen VIP-medlemskap

VIP-medlemskapet hos Mötesplatsen kommer i tre nivåer där prisfördelningen ser ut på följande vis: 

Mötesplatsen VIP-medlemskap
1 månad299 SEK/månad
3 månader199 SEK/månad
6 månader149 SEK/månad

HappyPancake – förälskad och glad, som en pankaka

HappyPancake är en gratis dejtingsida som bestämt sig för att dejting är för dyrt och så bör det inte vara! Därför har de startat sin alldeles egna tjänst, med målet att föra samman kärlekssugna svenskar till ett överkomligt (mestadels gratis) pris. 

Gratis dejtingsidor: happypancake

Registrering och kostnader hos HappyPancake

Du börjar med att registrera dig och för detta behöver du ditt mobilnummer eller Facebook-profil. Använder du din Facebook profil hämtas informationen därifrån och i annat fall får du själv fylla i information gällande vem du är och vad du letar efter. 

När du väl är färdig skickas ett SMS till din mobil med en kod som du sedan använder för att bekräfta informationen och slutföra skapningen av konto. 

Hela ditt medlemskap hos HappyPancake är gratis och sidan är endast vinstdrivande genom annonser som visas till dig som medlem.

Funktioner och filter – hur hittar man kärleken hos HappyPancake?

För att enklast och bäst hitta en matchning hos HappyPancake bör du fylla i din profil fullständigt. Detta är relativt enkelt då du endast får ett fält för att presentera dig i och kan i detta fylla i så mycket som 2000 bokstäver – något som tar slut snabbt, så välj noggrant. 

Sidan har en genomsnittlig ålder på cirka 26–45 år. 

Du får sedan söka dig runt på sidan och kan enkelt ta kontakt med potentiella personer och direkt börja chatta. Allting sker på dina villkor och längst ute till vänster hittar du också din personliga meny där du kan hitta profiler du besökt, tidigare konversationer och fotoalbum, mm.  

Premium-funktioner 

HappyPancake är en gratis dejtingsida och endast vinstdrivande genom annonser. Det finns med anledning av detta heller ingen premium-funktion.

Vanliga frågor om gratis dejtingsidor

Finns det någon gratis dejting app?

Ja. Det finns gratis dejting appar. En av dem är Happn. I den appen kan du prata med andra medlemmar utan att betala, men om du vill kan du uppgradera medlemskapet för att få tillgång till flera funktioner. Många andra dejtingsajter kan du använda kostnadsfritt men för att kunna chatta med andra medlemmar behöver du betala för ett medlemskap.

Vilken är bäst datingsajt?

Allt handlar om vad du är ute efter med din dating. Om du vill träffa en seriös singel ska du leta efter sidor som är utformade för sådan dating. Två exempel på bra datingsajter för det är Match.com och Elitsinglar.se.

Vilken dejtingapp är störst i Sverige?

Det finns flera stora dejtingappar, men de två som kanske är mest välkända är Match.com och Tinder. Du kan registrera dig gratis på bägge sidorna. På Tinder kan du prata med andra utan att betala för det, och på Match behöver du ha ett avgiftsbelagt medlemskap för att kunna chatta med andra användare.

Sammanfattning av gratis dejtingsidor

Det blir idag allt svårare att hitta en gratis dejtingsida online och i många fall måste du först öppna upp plånboken och börja betala för dig. Där andra marknader i regel blir billigare i takt med att användarantalen ökar, har dejtingmarknaden tagit ett steg i motsatt riktning, men det finns trots detta en massa gratisalternativ för de som vill leta efter kärleken på nätet.

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.