Gratis dejtingsajter

Vi har testat Sveriges bästa gratis datingsidor

Eftersom nätdejting växer i popularitet har ett antal olika dejtingsajter dykt upp under de senaste åren. Detta har lett till ett stort utbud av dejtingsidor, och även de som inte själva deltar i nätdejting känner till många av aktörerna på marknaden. Djungeln av olika dejtingsajter och tjänster är alltså mycket stor, och vi har därför sammanställt denna översikt för att underlätta valet.

Gratis dejtingsajter är något som många letar efter, eftersom man då kan se om dejtingsidan faktiskt är bra innan man lägger pengar på ett komplett medlemskap. Det är möjligt att använda många gratis dejtingsidor för enkla ändamål och grundläggande funktioner, men i slutändan lönar det sig att uppgradera till en betald prenumeration för att få ut så mycket som möjligt från sajten.

I den här artikeln tittar vi närmare på gratis dejtingsajter, och framhäver de faktorer som gör respektive sajt bra dålig så att du kan överväga om du ska registrera dig och sedan uppgradera eller ej. Det finns många fantastiska datingsidor där ute, och kanske särskilt positivt är det stora urvalet av så kallade nischsajter. Det handlar om sidor som specifikt är inriktade på yngre personer, äldre personer, sexualitet, religion och mycket mer.

I vår granskning har vi valt att hämta information och statistik från dejtingsidorna själva. Detta innebär att till exempel antalet medlemmar och könsfördelningen kanske inte alltid är helt rätt, och siffrorna kan vara något utsmyckade. Vi litar dock fortfarande på att siffrorna är ganska korrekta och att du inte behöver oroa dig för att jämföra dessa inför ditt val av dejtingsajt.

ElitSinglar

ElitSinglar riktar in sig på dejting för högutbildade och intelligenta människor. Detta är en ny form av dejting som har blivit mycket populär under de senaste åren. När allt kommer omkring vill många ha en partner som är på samma våglängd som en själv, och med över 150 000 aktiva medlemmar i Sverige är ElitSinglar ett bra val för de som söker en intelligent partner.

Dessutom är könsfördelningen jämn på denna sajt. Det är för närvarande 52% män och 48% kvinnor, vilket är ungefär så bra som det kan bli. Värt att nämna är att åldern för de flesta medlemmar är 28 år och uppåt, men det är trots allt svårt att hitta mycket yngre medlemmar om de samtidigt ska leva upp till kraven på högre utbildning.

Intelligenta människor kräver intelligenta funktioner, och dessa har ElitSinglar många av. Du måste dock betala lite för att använda dessa. Registrering, personlighetstestet och sökningar bland andra profiler är helt gratis. Men för att utnyttja sajten fullt ut och till exempel skicka meddelanden till andra användare på datingsidan är det en bra idé att investera i ett betalt abonnemang.

Gratis registrering

Academic Singles

Academic Singles liknar ElitSinglar. Målet är även här att nå ut till högutbildade människor som letar efter en intelligent partner. Skillnaden ligger dock i det faktum att Academic Singles har cirka 200 000 svenska medlemmar, vilket trots allt är lite högre än ElitSinglar. Könsbalansen är dock bättre hos ElitSinglar, med 55% kvinnor och 45% män.

Här bör det nämnas att det finns en överlappning av medlemmar. Många väljer att använda båda sidorna för att öka sina chanser att träffa den rätte. För övrigt är det helt gratis att registrera sig hos båda sajterna, och Academic Singles ger dig även de ett gratis personlighetstest och inte minst möjligheten att titta igenom andra användares profiler på dejtingsidan.

Om du däremot vill skicka meddelanden till dessa användare eller ta del av andra givande funktioner, då måste du välja en betald prenumeration även här. Det är möjligt att använda Academic Singles som en gratis datingsida, men bara till en viss punkt. Investeringen kan dock verkligen vara värt det om du letar efter något så specifikt hos en potentiell partner som en högre utbildning.

Gratis registrering

Match

Match.com anses av många vara världens största datingsida, om man utesluter Tinder-appen. Match har sedan 2002 varit en av världens mest populära sajter, och i dag har de drygt 300 000 medlemmar här hemma i Sverige. Könsbalansen på 55% män och 45% kvinnor bådar också gott för en datingsida med så pass många medlemmar.

De många funktionerna som Match.com erbjuder är en fördel, men det kan finnas ännu mer att hämta utanför själva webbplatsen. De är nämligen bra på att arrangera möteskvällar, bland annat där medlemmar kan komma ut ur hemmet och in i en atmosfär där de kan mingla med andra singlar. Nätdejting i sig är bra, men det är också en fördel att komma ut ibland.

Match.com låter dig gå igenom en registrering, bygga upp en profil, ta personlighetstestet och söka efter andra medlemmar. Det är dock där som gratisversionen stannar, och den ger dig alltså bara ett litet smakprov, vilket trots allt är vanligt bland dejtingsidor. Det rekommenderas att uppgradera till en betald prenumeration om du gillar Match.com, vilket de flesta gör, något som medlemstalen visar.

Gratis registrering

Singles50

Singles50 är ännu större för nätdejting specifikt för äldre svenskar. I skrivande stund räknar de drygt 60 000 aktiva medlemmar. Naturligtvis kan det antalet inte jämföras med medlemstalen på de största alternativa dejtingsidorna, men det handlar om relevanta medlemmar för dig som vill dejta någon över 50.

Förutom själva målgruppen bland medlemmarna har sajten anpassats till de som är över 50 år. Detta inkluderar bland annat att de olika funktionerna som finns och hur man navigerar runt på hemsidan har gjorts så enkelt som möjligt. Allt du behöver göra här är att hitta någon som ser intressant ut och sedan skicka ett meddelande till den personen.

Du kan gå igenom registreringsprocessen, ta personlighetstestet och inte minst titta på andra profiler utan att betala något. Men om du vill skicka meddelanden till andra användare måste du uppgradera till en betald prenumeration. Prenumerationerna hos Singles50 är absolut till ett rimligt pris.

Gratis registrering

C-date

C-date är faktiskt en ännu mer populär dejtingsajt än Match.com, och för närvarande har de drygt 475 000 medlemmar. Detta återspeglas först och främst i det faktum att svenskar gillar pliktlöst dejtande, vilket C-date kan erbjuda. Namnet står för just ’casual dating’, som löst kan översättas till icke-förpliktad dejting på svenska.

48% av användarna på sajten är män medan 52% är kvinnor. Således är det en bra könsbalans, där det för en gångs skull finns något fler kvinnor än män. Det är inte nödvändigtvis vanligt på datingsidor. Om du letar efter ett icke-förpliktande förhållande gör de många användarna och till och med könsfördelningen att chansen att hitta rätt här är hög.

Det ska samtidigt sägas att C-date inte är reserverat endast för casual dating. Självklart är det helt okej om du skapar en gratis profil och vill ingå ett seriöst förhållande med den person du chattar med. Om du däremot vill chatt med alla på C-date, då måste du notera att du behöver skaffa en betald prenumeration för att göra det. Allt i introduktionen är dock gratis, så du kan skaffa dig ett gott intryck av sidan innan du bestämmer dig.

Gratis registrering

Be2

Be2 är en sajt som är känd för många svenskar. Datingsidan påstår sig ha hela 766 000 svenska medlemmar vilket dock troligen inte rör sig om aktiva medlemmar. Detta har inte förtydligats på deras hemsida, men vi tror att Be2 syftar på antalet medlemmar sedan starten. Hur som helst är det tydligt att det finns många aktiva medlemmar på denna populära sajt.

Bland de aktiva medlemmarna i dag är 57% kvinnor och 43% män. Detta gör det enkelt att hitta en potentiell partner att chatta med. På den lite mer negativa sidan har Be2 blivit ganska hårt kritiserade i media. Deras avslutningsmetoder för prenumerationer har till exempel fått kritik för att vara krångliga. Även om de tydligt listar villkoren på sin hemsida är deras metoder inte optimala.

Ändå kan du naturligtvis titta närmare på Be2 genom deras gratisfunktioner innan du bestämmer dig för att registrera dig med ett abonnemang som kostar pengar. Här kan du bland annat utföra ett personlighetstest och granska andra profiler. Så fort du vill kontakta andra måste du dock uppgradera ditt konto.

Gratis registrering

50PlusMatch

Online-dating kan vara kul för de över 50. Äldre medlemmar måste ofta titta igenom många yngre och irrelevanta profiler, och då är datingsajter som 50PlusMatch bra att ha. Den här datingsidan ger dig över 50 ett bra alternativ, där du alltså inte behöver titta igenom de många profiler som finns på andra sajter som ändå inte passar in på det du söker.

50PlusMatch har 43% män och 57% kvinnor, vilket är en bra könsfördelning för deras användarbas. Det finns en fördel för männen men detta är inte särskilt farligt, eftersom de flesta andra datingsidor alltid har en fördel för kvinnorna. Dessutom betyder ett stort antal medlemmar att könsbalansen i slutändan inte är så viktig, så länge medlemmarna i sig är relevanta.

Om du vill testa 50PlusMatch kan du registrera dig helt gratis. Det är också möjligt att genomgå personlighetstestet och granska andras profiler. Om du är nöjd med det du ser lönar det sig att uppgradera till ett betalt abonnemang. Detta ger dig tillgång till funktioner som att skicka meddelanden till andra medlemmar.

Gratis registrering

Victoria Milan

Victoria Milan är känt som Sveriges bästa datingsida för gifta. Där majoriteten av dejtingsidor fokuserar på singlar har Victoria Milan ett annat syfte. Detta har visat sig vara eftertraktat i Sverige, och med över 170 000 medlemmar är det ingen tvekan om att sajten och konceptet är populärt. Könsbalansen här är 75% män och 25% kvinnor, vilket naturligtvis inte är särskilt balanserat alls.

Ändå finns det mer än tillräckligt många kvinnor bland dessa 170 000 användare för att hitta en potentiell partner. Själva sökningen är också säker och konfidentiell, eftersom Victoria Milan inte ber om ditt namn, telefonnummer, e-post eller annan känslig information. Du kan också hålla din betalningsinformation dold och krypterad när du använder denna sajt.

Som helhet är Victoria Milan anonym raka vägen igenom. Detta gäller från registrering, som är gratis, tills du väljer att skicka ditt första meddelande. För att kontakta andra måste du uppgradera till en betald prenumeration, men det kan definitivt vara värt det om du söker en spännande affär i vardagen.

Gratis registrering

Tinder

Tinder har över 500 000 medlemmar i Sverige vilket gör det till landets största dejtingsajt. Mycket av detta beror på det faktum att Tinder är en internationell framgångssaga och att tjänsten är särskilt bra i mobilen. Även om du även kan använda deras hemsida är det först och främst i mobilen som Tinder har blivit mycket populärt.

Med appen kan du hoppa direkt in i datingvärlden utan några tester eller algoritmer. Här kan du helt enkelt svajpa höger eller vänster för att gilla eller skippa personer, men du kan även läsa profilbeskrivningar och bläddra igenom flera bilder. Tinder är exakt vad du gör det till, och om du letar efter ett seriöst förhållande är det fullt möjligt att göra det med den här appen.

Det är även fullt möjligt att använda Tinder för att träffa och chatta med många personer utan att betala någonting alls. Som med många andra gratis dejtingsidor är det dock bäst att uppgradera om du vill få mer ut av tjänsten. Mer specifikt erbjuder Tinder så kallade boosts som skiljer sig från upplägget med prenumerationer som du hittar på de flesta andra sajter. Boosts hjälper dig att få fler likes och därmed också mer uppmärksamhet.

Gratis registrering

Happn

Happn är ett unikt koncept som låter dig hitta den söta tjejen du såg till exempel på bussen. Om hon också har Happn, det vill säga. Om ni har passerat varandra i verkligheten kan ni senare hitta varandra i Happn och chatta där. När allt kommer omkring kan det att prata med en helt främmande person på bussen vara både obekvämt och skrämmande.

Happns app använder unik teknologi som har gjort den mycket populär här i Sverige. Tyvärr finns det en hel del användare som bara använder den här appen för att chatta istället för att faktiskt leta efter ett seriöst förhållande. Men som med många andra dejtingappar är det helt upp till dig hur du utnyttjar möjligheterna som den erbjuder.

Happn är den enda appen på vår lista som är helt och hållet gratis. Det finns alltså ingenting du kan uppgradera här eller några prenumerationer som du kan välja. Du får hela tjänstens utbud helt gratis så att du enkelt kan hitta den där attraktiva personen du såg tidigare under dagen.

Gratis registrering

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.