Recension av C-Date

C-date är en av de bästa dejtingsidorna för dig som vill ha en kort flört

Vad vi gillade

  • Bra för casual dating
  • Många medlemmar i Sverige
  • Både gratis- och premiumversion
  • Enkelt att registrera sig

Egenskaper

  • Bäst lämpad för: Casual dating
  • Gratis version: Ja
  • Premiumversion: Ja. 449 kr per månad
  • Distribution: 53% kvinnor och 47% män
  • Största nackdelen: Man måste vara Premium-användare för att skicka ett meddelande.

Dejtande är onekligen en viktig del av livet. Att hitta en partner, vare sig det gäller en kort flirt eller en livspartner, är viktigt för de flesta människor. Tyvärr har många knappt tid för kärlek längre. Om man slutar studera och vara ung, är det också svårt att träffa andra människor eftersom livet snabbt blir rutin och lite mer osocialt.

Lyckligtvis har nätdejting dykt upp som ett mycket relevant alternativ. Du kan börja med nätdejting på några minuter, även via mobil. De flesta dejtingsajter tillåter dig att skapa en profil på nolltid, så att du snart kan prata med andra som söker en partner. Problemet är dock ofta att inte alla söker något seriöst.

Kanske är livet tillräckligt hektiskt som det är, och man vill försöka arbeta sig upp i karriären. Då kan casual dating istället vara något för dig. Detta är helt enkelt en kortsiktig flört . Det finns många dejtingtjänster inom denna nisch, men C-Date är onekligen en av de mest kända. Till exempel syns tjänsten ofta på TV.

C-Date är dessutom en förkortning för just Casual Dating, vilket är vad den här sajten handlar om. Det kan vara ett spännande alternativ till ett mer fast förhållande, och C-Date hjälper dig på vägen. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på exakt vad som gör C-Date så unikt inom denna nisch. Läs vår recension av C-Date för en objektiv inblick i en av Sveriges mest populära dejtingsajter.

Allmänt om C-Date

C-date webbplats

Med den moderna livsstilen har casual dating ökat i popularitet. Det är just därför sidor som C-Date har fått så många nya användare under åren. Dessutom är det värt att notera att C-Date är en av de bästa på att hjälpa till att hålla din relation med andra människor så privat som möjligt.

Företaget bakom C-Date kommer från Luxemburg, vilket ger hemsidan lite extra exklusivitet. Detta rika land påminner på många sätt om Sverige, där karriärfokuserade människor ofta letar efter en flört, men inte nödvändigtvis en permanent relation. Dagligen har C-Date över 10 000 flörtar över hela världen.

Detta bevisas av den statistik som C-Date presenterar på sin hemsida. Detta kommer att ge dig en inblick i vad som händer på den här dejtingsajten, utan att några privata uppgifter läcker ut. En del av statistiken som kan vara av intresse för dig som letar efter en flört är att 72% av de över 10 000 dagliga flörtarna slutar med ett fysiskt möte.

Förutom statistiken målar C-Date också upp en bild av sin målgrupp genom designen av hemsidan. Användarvänligheten är hög och det kommuniceras enkelt med korta meningar och bilder. Till skillnad från många andra dejtingsidor som man kan besöka, inser man omedelbart vad idén bakom C-Date faktiskt är.

Sajten är den största inom Casual Dating i Sverige, och den är också en av de mest populära hemsidorna i hela världen. Dessutom växer C-Date dagligen med 25 000 nya medlemmar över hela världen. Många nya medlemmar finns i Sverige. Det står i kontrast till de många dejtingsajter som har många gamla och inaktiva användare.

I allmänhet är C-Date ett av de bästa online-dejtingalternativen. Om du letar efter avslappnad dejting är sajten särskilt effektiv. Många har delat framgångshistorier från den här dejtingsidan och statistiken talar för sig själv. Om C-Dates målgrupp är rätt för dig, kan sidan verkligen vara en uppenbarelse för ditt kärleksliv.

Vem passar C-Date bäst för?

Välj de upplevelser du letar efter på C-date

Många dejtingsajter i dag siktar på en mycket bred publik. De mest populära sajterna har inte ens valt ut en typisk person. Även om det leder till fler fiskar i havet kan det vara en mycket frustrerande uppgift att hitta rätt i sådana fall. Om du är typen som bara letar efter en flört är en bred dejtingsajt inte särskilt bra.

Den goda nyheten är att C-Date kan hjälpa dig med detta. Sajten är skapad för dig som söker ett icke-förpliktande förhållande, ett avsiktligt snedsteg, en extra flört utöver din relation och mycket mer. På C-Date finns det många olika målgrupper, men det vanliga är att alla söker lite extra spänning i sina relationer, snarare än på det traditionella och tråkiga sättet.

Till exempel, om ditt förhållande har gått in i en vägg, då kan ett sidspår genom C-Date vara lämpligt. Naturligtvis är många rädda för att känslig information kommer att läcka ut, men C-Date är perfekt för dig eftersom de inte bara krypterar, utan också håller dold känslig information. Detta gör det nästan omöjligt för din partner att hitta dig här.

C-Date passar också för en ung och driven person som vill fokusera på sin karriär. Då är det inte särskilt lätt att dejta, eftersom den genomsnittliga personen i dag fortfarande letar efter ett seriöst förhållande. Om du tittar igenom medlemmarna på C-Date finns det dock många likasinnade människor som får dig att känna dig som hemma.

En annan målgrupp C-Date passar perfekt för kan vara par som vill ta sin aktiviteter i sängen till en ny nivå. Det har kanske varit lite tråkigt de senaste åren, men att fråga en vän om hjälp är knappast relevant. Då kan C-Date vara en fantastisk kanal för att nå ett stort antal användare i syfte att hjälpa relationen, eftersom det trots allt kommer att bli ett spännande äventyr för alla inblandade.

Antal medlemmar/aktivitet

39 miljoner medlemmar globalt är resultatet för C-Date efter drygt 10 år i branschen. Sedan 2008 har de också fått nästan 20 miljoner medlemmar i Europa. Å andra sidan är chansen stor att du inte kommer att dejta globalt eller utanför Europa via C-Date. Då är det bra att veta att medlemsantalet i Sverige också är rimligt högt, med totalt över 450 000 medlemmar.

Även om C-Date är en lite mer specialiserad dejtingsajt än många av de största i Sverige har denna dejtingsajt fortfarande ungefär lika många medlemmar. Detta är en annan återspegling av hur intressant casual dating har blivit med åren för den genomsnittliga svensken. Karriär och andra livsmål har satt det mer seriösa förhållandet på paus.

Samtidigt, som tidigare nämnt, finns det en hel del aktivitet bland användarna av C-Date. När allt kommer omkring har många dejtingsajter många medlemmar, men det är i slutändan aktiva medlemmar som räknas för dig som användare. Här på C-Date är du garanterad många spännande önskemål från likasinnade individer.

Hos C-Date finns det en mycket god könsbalans där män är i liten majoritet. Detta beror främst på att kvinnor får gratis medlemskap så att män aldrig bör frukta en brist på partners. Till skillnad från många andra avslappnade dejtingsajter har C-Date en verklig könsbalans som har förblivit stabil över tid.

Strax efter registrering hos C-Date kommer intressenter sannolikt att visa sig. Det kan ta ett tag, men med de många aktiva medlemmarna är chansen stor att du redan stöter på spännande profiler den första dagen. Detta är en stor fördel med C-Date jämfört med många andra liknande dejtingsidor.

Funktioner/olika appar

Med modern teknik är det ofta de olika funktionerna som lockar många till dejtingsajter. Naturligtvis är algoritmen bakom matchningen en av de viktigaste, men det finns andra funktioner som användare uppskattar. Möjligheten att chatta och skapa sin egen användarprofil tas naturligtvis förgivet och finns även hos C-Date.

Utöver detta är å andra sidan specialiseringen på spännande förhållanden det bästa med C-Date. En av de mest attraktiva funktionerna är det erotiska galleriet, där man kan ladda upp nakna och stygga bilder av sig själva. Du kan dessutom på C-Date definiera den erotiska typen, så att du ytterligare kan matcha bättre med de typer du letar efter.

fen viktigaste funktionen hos C-Date är dock förmågan att vara diskret. När allt kommer omkring är C-Date inte bara för enskilda personer. Genom denna dejtingtjänst kan du hitta en flirt även om du redan är i en relation. Då är det onekligen viktigt att skydda dina personuppgifter, och C-Date hjälper dig med detta på ett utmärkt sätt.

Dessutom finns det inga begränsningar för antalet meddelanden du kan skicka eller de kontaktförslag du kan få, förutsatt att du är Premiummedlem. Du kan enkelt läsa meddelanden från intresserade personer utan några begränsningar för dig. Du kan också välja att spara kontakter och meddelanden.

Sist men inte minst måste C-Date sägas vara extra funktionellt när det gäller deras mobilapp. Den finns både till iPhone och Android, och appen är lätt att hantera. I praktiken betyder det att du i din hektiska vardag kan inleda en flörta när du är på språng. Gammaldags dejtingsajter tvingar dig att använda din dator. C-Date, å andra sidan, håller takten med den tekniska utvecklingen.

Registrering

På C-date kan du välja mellan gratisversion och premiumversion

Även om registreringen onekligen alltid ger spänning och nerver, är det ofta den här delen som håller många tillbaka. Långa processer, där personlighetstesterna ofta tar mest tid, gör att man nästan tappar lusten. Detta trots att man vet hur bra dessa är för att utlösa algoritmen. Lyckligtvis använder C-Date olika och mycket mer relevanta data när de matchar dig till andra.

C-Date är en av få dejtingsajter som inte har ett personlighetstest. Istället genomgår man ett enkelt test baserat på ens preferenser. Var vill du träffa människor? Vilket kön söker du? Hur ser du ut? Det här är frågor som kommer att dyka upp och som C-Date använder för att matcha dig till dess många användare.

Det finns totalt 6 steg i processen, där enkla former samt frågor om dig som person dyker upp. När processen är över får du ett bekräftelsemeddelande för ditt konto. Sammantaget tar hela processen förmodligen cirka 15 minuter, vilket är ganska vanligt för en genomsnittlig dejtingsajt.

Ändå innebär den innovativa processen att registreringen hos C-Date snabbt är överstökad. Du undviker de vanliga och torra frågorna och du svarar direkt på relevanta frågor. Dessutom sker allt i form av olika steg med lämplig grafik. Registreringen görs helt enkelt rolig med modern.

Pris

Det sägs ofta att man inte kan sätta pris på kärlek. Många kan också skriva under på att detsamma kan sägas om en spännande flört i en annars ganska hektisk och tråkig vardag. Ändå är priset naturligtvis något som alla tänker på, även när de använder en dejtingsajt. Förhållandet mellan pris och kvalitet på den produkt man får är naturligtvis det viktigaste.

Sammantaget har C-Date ett rimligt prisförhållande, där månadskostnaden inte överraskande blir längre ju längre du prenumererar. På sajten kan du välja mellan tre alternativ. Du kan prenumerera i 3 månader, 6 månader eller 12 månader. Valet beror både på hur lång tid du tror att du kommer att spendera på casual dating och hur lång tid du tror att det kan ta att få napp.

3-månaders prenumerationen kostar dig 605 NOK per månad, medan ett helårsabonnemang sänker kostnaden till 375 NOK per månad. Med andra ord finns det mycket pengar att spara på att prenumerera under ett helt år. Detta kan vara lite tråkigt om man hittar den rätta med en gång, men ändå är det en bra deal, särskilt för casual dating.

Trots allt är sannolikheten att du vill träffa mer än bara en partner. Då är 3 månader inte särskilt lång tid sett till den större helhetsbilden, och det rekommenderas att du sparar pengar med en längre prenumeration direkt. I 12 månader med god tillgång till dejting är det få konkurrenter som kommer nära C-Dates utbud.

Det bör också nämnas att ett gratis medlemskap hos C-Date endast erbjuds till kvinnor eftersom de får full tillgång till all information. För män finns å andra sidan sparsamma funktioner för gratis användare. Detta är begränsat till att skapa kontot samt ta emot meddelanden och kontaktförslag. Utöver detta kan man tyvärr inte göra mycket mer som gratis användare och man bör alltså uppgradera ganska omedelbart.

Kundeservice

Kundtjänsten är kanske inte det första man tänker på när man tänker på dejtingsidor. Om du vill hitta en person att dela ett förhållande eller en flört med är det just detta du fokuserar på. Det är dock viktigt att noga överväga även kundtjänsten, eftersom det kan visa sig vara viktigt för dig. C-Date levererar en mycket bra service på denna punkt.

Om du till exempel hamnar i en situation där du har ett klagomål, kanske vill avbryta medlemskapet eller har andra frågor som kan uppstå, då kan du enkelt kontakta C-Date. Deras favoritkanal är obestridligen e-post, och du får snabbt svar från trevlig kundservice. Du får svar på svenska, något som du inte alltid kan ta för givet på dejtingsajter.

C-Date låter dig också ringa till kundtjänsten. Ibland är det trots allt bäst att prata med någon, särskilt om behovet är ganska unikt. Att förklara saker i ett e-postmeddelande är inte alltid lätt. C-Dates anställda är trevliga och svarar snabbt med en positiv attityd. Upplevelsen av att kontakta kundtjänst är sällan positiv, men C-Date gör detta till en bra resa.

Information om exakt hur man kontaktar kundservice kan hittas på sidan “Om oss” hos C-Date. Här kan du till och med hitta postadressen till C-Date. Även om brev till eller närvaro i Luxemburg knappast är något du tänker på, är det konfidentiellt och trevligt att kunna se exakt var företaget finns.

C-Date jämfört med andra dejtingsajter

Jämfört med de många dejtingsidorna som finns i Sverige är C-Date förmodligen den bästa för allmän ‘casual dating’. Sajter som Match, ElitSinglar, Academic Singles och andra populära hemsidor låter dig hitta människor som söker efter casual dating, men inte i samma utsträckning som C-Date. Samtidigt blir en app som Tinder ofta för skräpig för många.

Tyvärr finns det en hel del skräptjänster på marknaden, och inom just casual dating verkar många vara bedragare. Oavsett om det är en gammal eller ny sajt resulterar detta ofta i att många väljer att undvika onlinedejting. C-Date, å andra sidan, har fått ett mycket gott rykte, och dejtingsajten är erkänd av många svenskar.

Nackdelen med C-Date är att det inte alltid är lätt att hitta en lämplig partner här. Detta är å andra sidan mer ett resultat av casual dating än själva hemsidan. När allt kommer omkring är det lättare att hitta en person att träffa för en kopp än att be en person om att inleda en oförpliktad flört.

Även om C-Date är bäst inom casual dating i allmänhet, finns det en annan sajt som triumferar när det gäller en flört vid sidan om, och särskilt för de som är gifta. Victoria Milan har specialiserat sig på detta område, ett steg längre än vad C-Date går. Den här dejtingsajten marknadsför sig till och med som en sajt just för gifta som vill ha en sidoflört.

Hur som helst är C-Date ett mycket bra alternativ för casual dating. Marknaden är full av bedrägerier, och det är bra att se seriösa spelare som C-Date, för dem finns det inte så många av. Könsbalansen är också positiv med tanke på att sajten är inriktad på casual dating. Jämfört med andra dejtingsajter sticker C-Date positivt ut med förbehållet att du också söker efter denna form av dejting.

Tips för användning av C-Date

Oavsett hur bra sajten är, handlar det naturligtvis mycket om hur du använder den. Det bästa tipset du kan få om C-Date är att vara ärlig i din profil, precis som hos andra dejtingsajter. Speciellt viktigt här är att du är ärlig om din fysik, till exempel höjd och kroppstyp. När allt kommer omkring hjälper det knappast att ljuga om detta, eftersom det så småningom avslöjas.

Samtidigt bör du vara medveten om detta också på andra sätt. Även om personen du pratar med verkar vara den perfekta flörten, kanske du vill begära bilder på överkroppen. Du kan också hitta detta i deras erotiska galleri. På så sätt får du en bättre ledtråd om det här är rätt person för dig.

Slutbetyg

I vår recension av C-Date har vi täckt mycket information om den här dejtingsajten. Det är en webbplats som många svenskar har hört talas om, och de flesta som letar efter en partner online anses vara mycket allvarliga. C-Date är i en nisch som ofta framstår som misstänkt, men den här sidan sticker ut ur mängden.

Det är en trovärdig sajt som gör det möjligt för svenskar att leva ut sina fantasier på Internet utan att tveka. Att öppna ett konto med C-Date är både snabbt, enkelt och gratis. Men som alla andra kända dejtingsajter måste man betala för att kontakta andra användare. Här rekommenderas att prenumerera på lång sikt, särskilt om casual dating över tid är din enda önskan.

Med sina olika funktioner, och inte minst apparna, levererar C-Date en modern produkt. Sidorna är enkla och innovativa när det gäller navigering och du får direkt ett professionellt intryck av dejtingsajten. Det råder ingen tvekan om att C-Date har investerat mycket tid och resurser i sitt uttryck, och de kommunicerar tydligt, både genom text och det visuella medel, vad de vill uppnå. Avslappnad och pliktlös dating kan vara skrämmande att gå in i, särskilt med tanke på hur mycket misstänksamhet som riktas mot de som deltar. Då är det bra att veta att C-Date, som har haft många reklamfilmer på TV, är en seriös spelare som många har haft goda upplevelser med. Om du letar efter så kallade casual dating är C-Date helt klart värt att testa.

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.