Recension av Singles50

Singles50 riktar sig uteslutande till dig som är 45+

Vad vi gillade

  • För dig i åldern 45+
  • Många medlemmar i Sverige
  • Både gratis och premiumversion
  • Enkel att använda

Egenskaper

  • Bäst lämpad för: Det mesta
  • Gratis version: Ja
  • Premiumversion: Ja
  • Distribution: 57% kvinnor 43% män
  • Största nackdelen: Passar inte medlemmar under 45 år

De flesta som dejtar online är i allmänhet yngre personer som antingen söker en flirt eller är redo att hitta en livspartner. Ändå går saker inte alltid enligt plan och skilsmässor har blivit ganska vanligt i dagens samhälle. Som resultat finns det många som är uppåt åren som även de vill hitta den rätte. Men var kan de på över 50 hitta en flirt eller ett seriöst förhållande?

När allt kommer omkring är det stor skillnad mellan möjligheterna för en ung person och någon som fyllt 50 år. De yngre studerar, går ut på stan, deltar i nya aktiviteter och byter jobb ofta. De över 50, å andra sidan, är redan i en mycket mer etablerad livsfas, där man sällan träffar nya människor på samma sätt. Det är just därför en dejtingsajt som Singles50 är så perfekt för den äldre generationen.

Singles50 har av många kallats den bästa datingsidan i Sverige för de över 50, och det är åtminstone den mest kända. Precis som namnet antyder är de flesta på denna sajt 50 år eller äldre. Om du är i denna ålder och letar efter en partner är den här datingsidan en perfekt möjlighet att slippa behöva bläddra igenom irrelevanta profiler från yngre människor.

Även om många har hört talas om Singles50 som datingsida är det dock inte alla som vet mycket om den. I vår Singles50-granskning kommer vi därför att gå närmare igenom allt som är viktigt på denna sajt, från att registrera sig till att skicka det första meddelandet. Kanske blir detta meddelande just det som hjälper dig att hitta den partner som du kommer att dela resten av ditt liv med.

Kort om Singles50

Singles50 webbplats

Singles50 är främst en dejtingsida för dig över 50, även om medlemmarna här inte uteslutande är exakt 50 år. Sajten har upplevt stort intressa från denna åldersgrupp i Sverige, och den har lett till många framgångshistorier. Att rikta in sig mot en nisch, i detta fall bara de över 50, har verkligen fungerat bra.

Datingsidan har hjälpt många att hitta sin perfekta partner. Många föreställer sig förmodligen att en 50-åring har slutat dejta, men det är just detta tabu som Singles50 försöker bryta ner med sin datingsida. Om du är över 50 och vill hitta en flirt, eller kanske ännu hellre någon att dela resten av livet med, kommer Singles50 att hjälpa dig med det.

I centrum av tjänsten ligger enkel teknik som gör varje funktion skräddarsydd för målgruppen. Här behöver du inte någon enorm teknisk kunskap, vilket naturligtvis är fördelaktigt när målgruppen är lite äldre. Dessutom är det snabbt och enkelt att navigera runt på deras hemsida, vilket naturligtvis är bra oavsett vilken ålder du har.

Singles50 låter sina användare registrera sig snabbt och skapa en profil för online-datering på rekordtid. Många över 50 söker en partner i edet nätverk de har haft och byggt upp i många decennier. Genom att registrera sig på en samlingsplats för alla personer över 50 år som är intresserade av att dejta ökar man sina chanser att hitta den rätte. Bäst av allt, Singles50 gör mycket för att hjälpa dig på vägen.

Registreringsprocessen

En sorglig realitet är att registreringen ofta skrämmer många bort från att börja nätdejta. Det tycker Singles50 är synd, varför de har valt att göra denna process så enkel som möjligt. Detta innebär att de har eliminerat onödiga steg som tar extra tid. Processen som helhet tar bara mellan 15 och 20 minuter.

Denna process initieras med att du fyller i ett formulär på Singles50. På deras hemsida måste du fylla i grundläggande och viktig information om dig själv. Detta inkluderar namn, ålder och e-postadress. Så snart du har fyllt i detta formulär kommer de viktiga frågorna. Dessa kan vara något djupa, men de är viktiga för att algoritmen på sajten ska kunna göra ett effektivt jobb och presentera dig för lämpliga personer.

Du kan också se frågorna som en utbildning i att lära känna dig själv och vad du egentligen letar efter. Frågorna handlar om din egen personlighet, vad du gillar att göra och inte minst vad du förväntar dig av en potentiell partner. Under denna process ger Singles50 dig 34 frågor, vilket är ett genomsnittligt antal frågor från en datingsida under registreringsprocessen.

När frågorna har besvarats är registreringen klar. Sedan skickar Singles50 direkt dina första kontaktförslag till dig. Dessa är baserade på ovanstående frågor, så det illustrerar hur viktigt det är att svara ärligt på dem. Algoritmen är bra på jobbet den gör, så länge du också gör din del. Du kan även granska andra profiler även om algoritmen inte förslår dem för dig.

Singles50:s funktioner

När du har slutfört registreringen kan du se olika kontaktförslag. Tyvärr måste du välja en prenumeration för att komma åt de övriga funktionerna, precis som hos alla andra stora dejtingsajter. När det gäller funktioner har gratisversionen av Singles50 varit begränsad till själva registreringen, profiluppdatering och att kunna få förslag på profiler att titta närmare på.

Om du får många kontaktförslag är det frestande att registrera sig för en betald prenumeration. Detta gör att du kan öppna upp en mängd andra funktioner, inklusive förmågan att skicka meddelanden till intressanta medlemmar. De över 50 anger också att spänningen när de skickar ett meddelande är stor, och med Singles50 kan du skicka ett obegränsat antal meddelanden.

Om du vill krydda saker lite, eller bara dela med dig av mer av ditt liv, kan du också skicka specifika bilder. Du har möjligheten att ladda upp bilder i ett galleri om detta skulle vara önskvärt. Oavsett vad du laddar upp eller skickar till andra användare på Singles50 är det även bra att veta att all kommunikation är krypterad och säker.

Trots alla fantastiska funktioner som Singles50 erbjuder är det ingen tvekan om att den allra bästa funktionen kan upplevas redan när du registrerar dig. Algoritmen baserad på de 34 frågorna är både den bästa och den mest givande funktionen. I slutändan är det trots allts denna som hjälper dig att hitta rätt partner.

Medlemmar

De flesta som söker sig till nätdejting överväldigas av medlemsantalet, som är ett mycket viktigttal att titta på. Det råder liten tvekan om att fler medlemmar i allmänhet innebär bättre chanser att träffa den rätte. Detta är anledningen till att så många människor i dag väljer att dejta via nätet, eftersom man då tar sig utanför den egna vänskapskretsen, för att försöka hitta den perfekta partnern.

Men ett stort antal medlemmar är inte den viktigaste faktorn på en datingsida. Som man säger slår kvalitet ofta kvantitet, och detta är en viktig punkt när man diskuterar Singles50. När allt kommer omkring är det när du letar efter någon över 50 år helt irrelevant om en sida har hundratusentals medlemmar, om majoriteten av dem inte ens är i din åldersgrupp.

Därför bör det faktum att Singles50 har 60 000 aktiva medlemmar i Sverige inte vara en anledning att dra sig tillbaka. Det är mindre än hos många andra stora datingsidor, men det beror helt enkelt på att Singles50 begränsar sig till en så pass specifik målgrupp. Om du söker en person över 50 är Singles50:s medlemsantal helt perfekt.

Nästan lika viktigt som antalet medlemmar är naturligtvis könsfördelning mellan dem. Här kämpar en stor del av dejtingsajter med att många män men få kvinnor registrerar sig. Singles50, å andra sidan, har lyckats locka båda könen, och balansen har med tiden hamnat på runt 50/50. Således kan du hitta din partner vare sig du är en man eller en kvinna.

Singles50 prenumerationer

När du har slutfört registreringen måste du, som tidigare nämnts, välja en prenumeration för att komma åt alla funktionerna hos Singles50. På dejtingsajter är det generellt svårt att uppskatta tjänsterna värde, eftersom du trots allt kan hitta ditt livs kärlek på dem. Det bästa rådet man kan ge är dock att jämföra olika datingsidors pris och sätta en budget som man håller sig inom.

Singles50 är kanske inte den mest prisvärda datingsidan på marknaden, men deras prissättning är ändå i linje med genomsnittet för vad man kan förvänta sig av en datingsida, oavsett nisch. Samtidigt erbjuder Singles50 större rabatter för längre prenumerationer, vilket är en trend bland många dejtingsajter. Här är det som mest en skillnad på 200 kr. per månad mellan det längsta och kortaste alternativet.

Om du registrerar dig för Singles50 för bara tre månader kommer det att kosta dig 499 kr. per månad. Prisskillnaden är å andra sidan betydande om du väljer 12 månader på sajten, eftersom du då får ditt medlemskap för så lite som 299 kr. per månad. Ett mellanalternativ är att du registrerar dig i 6 månader, vilket då kostar 399 kr. per månad.

Det är inte lätt att välja vilket alternativ man ska ta. Men även om du väljer en 12-månadersprenumeration och hittar kärleken på dag 1, kommer det att vara värt det. Även om priset kanske inte är det allra viktigaste bör det påpekas att månadspriset på 12-månadersprenumerationen hos Singles50 är rimligt.

Singles50 jämfört med andra sajter

Äldre människor har fått ett antal alternativa internationella hemsidor för nätdejting under åren. Singles50 jämförs dock bäst med 50PlusMatch eftersom de två är ganska ensamma inom denna nisch i just Sverige. 50PlusMatch är ungefär som Singles50, men det finns färre medlemmar och färre funktioner. Det råder ingen tvekan om att 50PlusMatch i det här fallet är lillebrorsan i sammanhanget.

Om du vill träffa personer över 50 att dejta på nätet kan du naturligtvis också använda andra dejtingsidor utanför den åldersbaserade nischmarknaden. Match.com, ElitSinglar, C-Date och ett antal andra datingsidor har även de individer som är över 50 år gamla. Ändå är den stora nackdelen att man måste leta igenom ett så stort antal irrelevanta profiler innan man hittar de profiler som man faktiskt är intresserad av.

Utformning av profilen

Det bästa tipset är att lägga lite tid på en bra profil. Många spenderar mycket tid på att söka igenom de många profilerna som Singles50 redan har, men glöm inte att drömpartnern är lika trolig att titta på din profil som du är att titta på deras. Lyckligtvis ger Singles50 flera fantastiska möjligheter och sätt att utforma din profil på för att stå ut ur mängden.

Bland dessa är det kanske inte så förvånande att en bra beskrivning är viktigt, något som andra datingsidor också erbjuder. Skriv en fängslande och lagom lång text samt ladda upp en högupplöst bild på dig själv. Singles50 erbjuder riktigt bra funktionalitet på denna punkt som du definitivt bör utnyttja. Kom ihåg att inkludera hela din kropp i dina bilder och att le på bilden och vara positiv.

Sammanfattning

Singles50 är en fantastisk dejtingsajt för singlar över 50. I Sverige är sajten kanske egentligen den enda som erbjuder ett riktigt bra och seriöst alternativ för nätdejting för äldre. Deras över 60 000 aktiva medlemmar är ett bevis på deras förmåga att locka till sig en stor mängd användare. Med en jämn fördelning mellan män och kvinnor över 50 år finns det stora möjligheter att hitta kärleken här.

Datingsidor som Match.com, ElitSinglar och C-Date kan erbjuda fler medlemmar och fler funktioner. Men det viktigaste för dig som är över 50 år är att datingsidan och medlemmarna på den är anpassade för din målgrupp. På denna punkt träffar Singles50 mitt i prick.

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.