Vilka dejtingsajter har mest aktiva användare?

Svenska dejtingsejtar

Är du nyfiken på vilka är de bästa dejtingsajterna i Sverige just nu? Vilka är de mest populära? Det finns många faktorer du bör ta hänsyn till när du ska välja dejtingsida som erbjuder en seriös och trovärdig tjänst. Här tar vi en närmare titt på de dejtingsidor som har flest aktiva användare i Sverige, så att du kan överväga vilken sida är bäst för dig.

Tinder

Det är säkerligen ingen överraskning att Tinder är det mest populära mediet för att hitta en dejt. Tjänsten har över 700 000 användare i Sverige där majoriteten är 20–30 år. Tinder gör det lätt att hitta potentiella dejter, kanske lite för lätt vilket må leda till en stor konkurrens. Många personer använder sig av Tinder för att höja sitt eget självförtroende med likes vilket kan uppfattas som att Tinder är i den mer oseriösa delen av spektrumet. 

Inga personlighetstester görs på Tinder, här gäller det att ditt första intryck är på topp med snygga bilder och eventuellt en uppmärksamväckande bio. Det må framstå som en mer ytlig dejtingsida men det betyder inte att kärleken inte finns där. Med så många aktiva användare, finns det säkert någonting för alla!

Match

Match är en veteran i online dejting och än idag toppar de listan bland de mest aktiva och största dejtingsajterna i Sverige. Här finns det ett stort spektrum av åldersgrupper, de flesta är från 25 år till 55 år. 

Match erbjuder ”informella Matchkvällar” – events där du har möjlighet att hitta och lära känna singlar som söker kärleken. Chansen är stor att du hittar någon med liknande intressen om du väljer ett event som passar dig i smaken. 

Föredrar att du använda dig av mobiltelefonen kan du ladda ner deras app vilket fungerar precis lika bra som hemsidan. På appen kan du skrolla igenom olika profiler och ta kontakt med dem om det verkar intressant – inget svajpande här!

Elitsinglar

En väldigt seriös sida där den största delen av medlemmarna har en universitetsutbildning samt är mellan 35 och 55 år. Det första du möts av när du gör din profil är ett stort personlighetstest där massvis av frågor ställs. Elitsinglar matchar sedan den informationen du har angett med andra singlar på en daglig basis. 

Med gratisversionen kommer du troligtvis inte långt. Du kan inte se andras bilder och antal meddelanden du kan skriva är limiterad. En sida med en tydlig målgrupp och seriösa singlar. Smakar det, så kostar det.

Mötesplatsen

En till veteran i den digitala dejtingvärlden. Mötesplatsen erbjuder en trygg och enkel upplevelse med seriösa singlar. Alla profiler och bilder granskas manuellt vilket minskar risken till bedrägeri. Blir det något strul kan du alltid kontakta deras svenskspråkiga kundtjänst.

Du bestämmer själv vilken information du vill dela med dig av samt vem du vill kontakta. En djupgående och forskningsbaserad algoritm försöker hitta en partner till dig som ger dig lycka och ett långt förhållande.

Ourtime

Our Time dejting Sverige

En dejtingsida med målgrupp på singlar som är 50+ år. Möjligtvis kan det vara så att en 50-plussare har precis börjat med nätdejting och må därmed vara vilse hur det fungerar. Ourtime ser till att guida genom hela resan för att skapa goda kontakter med människor som delar samma intressen.

Precis som hos Match, erbjuds det även här gruppaktiviteter där du kan träffa nya människor. Även här granskas varje bild manuellt tillsammans med profilen. Om någon skulle störa dig kan du lätt blockera dem. 

Tänk på att många bedragare riktar sig mot äldre då de kan uppfattas som mindre teknologikunniga och därmed naiva. Stöter du på någon misstänkt person kan du snabbt rapportera dem så åtgärdar Ourtime det så gott det går och håller sidan säker.

Hur lyckas man med online dejting? 

Oavsett vilken dejtingtjänst du väljer är det viktigt att skapa en bra profil och ta vissa försiktighetsåtgärder.  Det kan vara en del konkurrens på dejtingsidorna. Se därför till att ta med fina bilder med en god, tilltalande text. De flesta dejtingsidorna hjälper dig få din profil så bra som möjligt.

Tänk även på vad du skriver till andra medlemmar när du väl hör av dig. Gör det så enkelt som möjligt för den andra parten att svara dig och ställ alltid frågor. Ta gärna upp några roliga och intressanta ämnen, inte bara seriösa. Försök att ha en fin balans, och njut av flirten.

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.