Tips och möjligheter för dejting i Göteborg

Göteborg är en spännande och mysig stad med många dejtingmöjligheter och innehållsrika aktiviteter. Här ger vi dig många bra dejtingtips om du önskar att hitta den perfekta dejten och få inspiration till en underbar dejt.

Träffa singlar i Göteborg

Med över 600 000 invånare har Göteborg knappt någon brist på singlar, det gäller bara att leta på rätt ställe. Vissa föredrar att gå ut för att träffa andra singlar medan andra tycker det är smidigare att hitta den rätta via nätdejting.

Kanske är det bäst att använda sig av båda strategier, hursomhelst har vi tagit fram de bästa sätten till att träffa nya singlar i Göteborg, både i verkliga livet och online.

Finn din dejt online

Under de senaste åren har onlinedejting ökat markant. Samtidigt som det har ökat dyker nya dejtingsidor upp vilket kan göra många osäkra vilken dejtingsida man bör välja.

Dessvärre är det inte bara vilken dejtingsida som helst. Det är viktigt att dejtingsidan är säker och arbetar aktivt till att förhindra bedrägerier, samtidigt som de ser till att alla på hemsidan trivs.

Vi har tagit fram ett par dejtingsidor som är bland de bästa i marknaden och gjort en lista nedan så att du lättare kan göra ett aktivt val.

Match.com

En av de äldsta och seriösa svenska dejtingsidorna är fortande bland de största i marknaden. Här hittar du massvis med singlar i hela landet främst i åldrarna 25 till 45 år. Sidan är enkel att använda, där du skapar en profil med information om dig och dina intressen. Sedan är det bara att leta runt hemsidan för att hitta singlar.

EliteSinglar

EliteSinglar är en dejtingsida för den som värderar yrke och utbildning hos partnern. På EliteSinglar finns även ett stort personlighetstest som görs av alla medlemmar för att hitta någon som passar just dig.

Med tanke på att yrke och utbildning spelar en större roll på EliteSinglar, är de flesta medlemmarna äldre med en medelålder på 45 år.

Mötesplatsen.se

På Mötesplatsen.se finner du massvis med singlar i åldrarna 30-50 år. Varje medlem har en egen profil där kort information om personen finns samt vad man är ute efter. Ett bra verktyg som finns på Mötesplatsen.se är bland annat ett matchningstest där du kan hitta singlar beroende på dina intressen, vanor, värderingar med mera.

Testet är förvånansvärt och du kommer i kontakt med singlar som är i samma tankebanor som du. På denna sida kostar det inget att vara medlem, men det är svårt att använda sidan om du inte prenumererar på en av de betalda planerna då många funktioner är inte tillgängliga i gratisversionen. Det finns även ett extra tillägg man kan betala (exklusive det betalda medlemskapet) för att få ännu fler funktioner.

Tinder

På tinder hittar du kanske mest singlar av alla dejtingsidor, dock kan det hända att många av användarna ses som oseriösa till skillnad från de andra dejtingsidorna.

Även om så fallet, är det fullt möjligt att hitta en härlig partner. Många må tro att Tinder används främst av unga vuxna, dock finns det en betydande skara användare som är över 30 år. I denna åldergruppen tenderar användarna vara mer seriösa.

Hitta singlar på stan

Skulle du vilja gå ut och träffa singlar på plats är det fullt möjligt i Göteborg. Utelivet i Göteborg bjuder på många evenemang, restauranger, parker, kafeér och andra sociala ställen. Det bästa sättet att träffa någon man klickar med är att gå på olika utställningar eller evenemang med teman som ligger nära hjärtat.

Dejta i Göteborg

När du väl har hittat en potentiell partner som du vill gå på en dejt med är det dags att planera och tänka på var ni ska gå och vad ni ska göra. I en stor stad som Göteborg finns det många saker att se och göra.

De flesta brukar gå på restaurang för att njuta av en god middag vilket inte är en dålig idé då massvis av goda och mysiga alternativ finns i staden.

En fantastisk och mysig restaurang, Långedrag Värdshus, du kan uppleva en romantisk solnedgång med närheten till havet. Här är även maten god och med den härliga atmosfären är det nästan garanterat att dejten blir lyckad.

Göteborg erbjuder många takbarer som erbjuder fantastiska vyer av Göteborg och västkusten. Det är en perfekt grund för att uppleva en underbar dejt.

Utforska Göteborg

Även om du eller din dejt har bott många år i Göteborg finns det mycket att utforska i staden. Ett roligt och intressant sätt att göra det på är att vara en turist för en dag och utforska staden.

Om du gillar att gå på muséum finns det ett stort utbud med många intressanta utställningar. Med många parker och promenadstråk är det en fantastiskt sätt att utforska staden och njuta av naturen och staden i sig.

En av de äldsta stadsdelarna i Göteborg, erbjuder en mysig och avslappnad atmosfär med småkafeér och är endast en kort promenad från innerstaden. Här ligger bland annat en av, om inte den mest kända bullen som du kan ta del av på Café Husaren. Göteborgarna skojar inte när det gäller bullar, de erbjuder bland annat bullar i tallrikstorlek.

Ett en bit ut från Göteborgs stadskärna kan du uppleva stadens vackra skärgård. Man kan säga att en helt ny värld öppnas upp med en vacker natur, fik och sevärdheter. Bland annat kan ni äta färsk och god mat från havet med en riktig sommarkänsla när solen väl skiner.

Om vädret tillåter finns det gott om badplatser där man kan ta dopp med sin nyfunna kärlek. Kanske är det inte något för första dejten men skulle saker och ting gå framåt med kärleken är det en bra idé att ha i baktanken.

Göteborgs skärgård slutar inte där. Är man en person som gillar vattnet finns det en rad med olika aktiviteter. Vad sägs som en sälsafari, bergsklättring eller en av många guidade båtturer?

Vad du än väljer för dejtingupplevelse, är chansen stor att du dejten kommer bli lyckad på alla sätt. Göteborg erbjuder en helt fantastisk dejtingupplevelse. Lycka till!

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.