Dejting i Stockholm: Bra tips och möjligheter

Är du singel och vill ut i dejtingvärlden i Stockholm? Det finns ett flertal fantastiska sätt till att träffa nya människor i Sveriges huvudstad. Här sätter endast fantasin stopp på vad man kan göra på en dejt, och lyckligtvis finns det massvis med singlar i staden.

Nedan finner du de bästa tipsen till hur du träffar nya personer och ser till att din dejt blir oförglömlig.

Var kan man träffa singlar i Stockholm

Även om det finns massvis med singlar i Stockholm kan det verka svårt att hitta en dejt som passar en. Som tur är finns det ett par tips som ökar chanserna markant till att hitta en underbar dejtingpartner. Generellt kan man säga att det finns två sätt att hitta en dejt. Antigen går man ut i staden för att träffa nya personer, eller så gör man det via nätet.

Vi kommer gå igenom båda strategier, men tänk på att det är bäst att använda sig av båda sätten för att öka chansen till att hitta någon som verkligen klickar med en.

Populära dejtingsidor och dejtingappar i Sverige.

Om man inte är typen som gillar att gå ut och träffa nya folk, eller helt enkelt föredrar att sköta allt i sin safe-zone där hemma, är dejtingsidor ett perfekt alternativ.

I första hand bör du först säkerställa vad du är ute efter när det gäller dejten. Söker du en partner som du kan spendera resten av ditt liv med? Har du speciella krav när det gäller din dejt? Är yrke, utbildning viktigt? Söker du någon som har etablerat sig väl i livet?

Det finns många olika typer i dejtingvärlden som befinner sig i olika stadier i livet. En dejt som passar just dig finns säkerligen någonstans där ut. Nedan finner du tre olika dejtingsidor som underlättar dejtinglivet i Stockholm.

Mötesplatsen.se

Mötesplatsen.se är en av de största samt äldsta dejtingsidor i Sverige. Här finner du i de flesta fall potentiella dejter i åldrarna 30-50 år. Det är en seriös dejtingsida där de flesta medlemmar är ute efter att hitta sin partner för att leva hela livet med.

Mötesplatsen.se erbjuder bland annat ett matchningstest som utgår bland annat från dina intressen, värdegrunder, kommunikation och personlighet. Du kan även söka efter medlemmar och filtrera sökningen om du är ute efter speciella parametrar som du tycker din framtida partner bör ha. Det kan exempelvis vara utbildning, vanor, ålder med mera.

Ett medlemskap på sidan är gratis men då mister du många funktioner som endast är tillgängliga via ett betalt medlemskap. Det erbjuds även tillägg som kostar extra utöver ett betalt medlemskap. Medlemskapet är även billigare ju längre abonnemang du väljer.

ElitSinglar

Denna dejtingsida är en relativt ung sida i dejtingvärlden men har ett starkt fäste och många aktiva medlemmar. Det är en seriös dejtinsida med stort fokus på personligheter men även utbildning och yrken hos medlemmarna.

Direkt när man registrerar sig görs ett personlighetstest för att se vilka medlemmar man matchat bäst med. Testet tar ca. 20-30 minuter men är effektivt och uppskattas av de flesta medlemmarna.

Matchningsmetoden samt personlighetstestet är båda vetenskapligt testade och utvecklade för att öka chanserna till ett lyckligt och stabilt förhållande. Det är värt att notera att de flesta medlemmarna är mellan 35 och 55 år gamla.

Tinder

Den mest populära dejtingappen Tinder är ett superbra sätt att träffa nya människor och hitta nya dejter. Tinder erbjuder ett enkelt men troligt sätt att ta kontakt med singlar. Utvecklarna till appen gjorde det möjligt genom att införa en simpel design där medlemmarna bestämmer sig om de är intresserade av varandra baserat på ett par bilder och en kort beskrivning.

Traditionellt har Tinder använts av vuxna mellan 18-35 år, dock finns det en betydande andel användare som är äldre än så. Det gör Tinder till en  superbra app för att träffa ny människor oacsett ålder.

Se till att dejtingsidan är seriös

Oavsett vilken hemsida du bestämmer dig för att använda är det viktigt att se till att dejtingsidan är säker. De ovanämna sidorna är säkra men även där är det enormt viktigt att vara försiktig och inte ge ut information man inte är bekväm med att dela. Det gäller givetvis också bilder.

Seriösa dejtingsidor ser till att blockera profiler som används till att lura medlemmar eller försöker komma åt känslig information. Tänk på att alltid vara försiktig och var uppmärksam på bedragare som endast är ute efter ditt bankkonto. Måna gånger kan det vara så att någon frågar om du kan skicka pengar för att de ska åka till dig eller för att täcka några av personens skulder.

Händer det, är det troligtvis en bedragare du har kontakt med. Med en försiktighet i baktanken är nätdejting ett suveränt sätt att träffa nya personer på, nu är det bara att registrera sig och söka!

Träffa singlar offline

Mycket har under den senaste tiden digitaliserats och medfört till att många skippar med att träffa singlar på stan. Dock är det ett jättebra sätt att lära känna nya personer och eventuella dejter. Dejtingsidor är fortfarande ett suveränt alternativ men man bör inte begränsa sig till endast ett tillvägagångsätt för att träffa eventuella dejter.

Förutom olika kaféer, restauranger och klubbar av olika slag, är ett extremt underskattat att gå på olika evenemang för att träffa nya singlar. Det kan kännas lite nervöst i början men det är verkligen intressant, roligt och förvånansvärt lärorikt.

Stockholm erbjuder massvis av olika events, både evenemang som är specifikt för singlar men även andra med olika typer av teman där alla är välkomna. Att gå på dessa evenemang kan vara superkul, speciellt om man hittar en potentiell partner!

Många väljer att gå på evenemang som de med störst sannolikhet kommer att gilla då de går på något de testat förut eller har en förkärlek till. Det är givetvis roligt när sådana  evenemang dyker upp men det kan vara extremt spännande och roligt att pröva något som är utanför ”säkerhetszonen”.

Du kan hitta massvis av evenemang som endast är en googling bort. Har du några specifika intressen kan du hitta många evenemang på Facebook.

Gå på dejt i Stockholm

Efter att ha hittat en person att gå på dejt med är det dags att planera dejten. Lyckligtvis finns det massor att göra i Sveriges huvudstad.

Ett klassiskt men säkert val är en romantisk middag bland Stockholms många restauranger. Det finns något för alla smaker och prisklasser.

Man skulle kunna skriva en hel bok om Stockholm restauranger och barer, men för att  göra det lite lättare har vi tagit fram ett par romantiska restauranger som är värda att framhäva.

Le Rouge

Le Rogue ligger i Gamla stan vilket är mycket passande för denna mysiga och romantiska restaurang. Med ett tydligt tema från dåtidens Paris är detta en restaurang som inte kan gå fel. Restaurangen har även ett mycket fint läge nära vattnet och Stockholms slott. En promenad efter eller före besöket är ett måste.

Brasserie Makalös

Nära vackra Kungsträdgården ligger Brasserie Makalös, en restaurang med mysig och romantisk atmosfär och god mat. Även här är det franskt tema när det gäller maten. Den mysiga miljön och fina servicen som erbjuds, gör en dejt på Brasserie Makalös fullständigt makalös.

Supper

Om du är trött på det franska köket och är ute efter något med mysig stämning är Supper den perfekta restaurangen. Här är det ett sydamerikanskt tema med en mycket avslappnad atmosfär perfekt för dejten!

Med dessa tips är det nästan säkert att du hittar en dejt som passar dig. I Stockholm finns det alltid att göra något, för alla tillfällen. Efter den första dejten finns det massvis att göra och ta steget längre. Det som återstår för oss är endast att önska dig all lycka till!

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.