Här är de bästa dejtingapparna i Sverige

Vi har testat Sveriges bästa datingappar

Det finns otroligt många dejtingappar i Sverige. Många av dessa dejtingappar har dessutom många svenska användare. På det sättet har du goda chanser att träffa en person av intresse på en av dejtingapparna. I den här artikeln går vi igenom de dejtingappar som vi tycker är bäst i Sverige och berättar även mer om varje enskild app.

De flesta dejtingappar som finns har olika syften och målgrupper. Vissa är avsedda för de som vill ha en mer seriös relation. Andra är till dig som vill inleda en kort flirt. Många är inriktade på båda delarna, och andra är bäst för en viss åldersgrupp, en viss livssyn, sexuell läggning eller liknande. Under var och en av de dejtingappar vi granskar kommer vi att förklara vilken den tänkta målgruppen är och vilket ändamål appen är bäst för.

Allmänna råd

Innan vi introducerar de olika dejtingapparna som vi tyckar är bäst vill vi ge dig några allmänna råd som du bör vara medveten om innan du börjar.

För det första finns det otroligt många dejtingsajter, och vi tycker att du bör testa flera olika innan du förbinder dig till en. Lyckligtvis är det gratis att registrera sig hos alla dejtingstjänster i Sverige och du kan således testa flera olika dejtingtjänster innan du bestämmer dig för en. Som sagt, vissa dejtingstjänster är bäst för visa personer, andra för andra personer.

Utöver detta är det viktigt att notera att du aldrig ska lämna ut information som bankuppgifter till någon du pratar med. I några få sällsynta fall har det visat sig att vissa människor använder dejtingappar för att bedra andra på nätet. Återigen är det viktigt att betona att detta mycket sällan händer, men det är viktigt att vara medveten om risken.

De bästa dejtingapparna i Sverige

Vi ska nu avslöja vilka dejtingsappar vi tycker är bäst för svenska användare samt berätta mer om de olika dejtingsapparna. Det är viktigt att betona att det är svårt att hitta exakta medlemsantal för de olika dejtingapparna. Vi har baserat det på informationen som varje enskild dejtingapp ger och antar att siffrorna är korrekta.

ElitSinglar – Bra för utbildade

ElitSinglar har funnits på marknaden sedan 2012 och uppger att de har över 300 000 medlemmar i Sverige. Av dessa är 52% av medlemmarna män, medan 48% är kvinnor. Könsfördelningen är alltså mycket bra, och medlemsantalet är mer än tillräckligt stort för att du ska kunna hitta en partner. Appen är också mycket intuitiv och användarvänlig, och vi tycker att den fungerar bra.

Poängen med ElitSinglar är att högutbildade personer ska kunna träffa varandra. Kärngruppen är alltså de som är högutbildade och vill hitta andra intellektuella människor. Enligt själva tjänsten är den stora majoriteten av medlemmarna över 28 år och har en bra utbildning.

ElitSinglar matchar alla sina användare genom ett matchningssystem. Du måste genomföra ett personlighetstest som sedan används för att matcha dig med de som systemet tror att du passar bäst med.

Liksom C-date och Match.com är det gratis att registrera sig och använda vissa funktioner. Men för att utnyttja tjänsten till fullo måste du betala en liten summa.

Gratis registrering

Match – Good for many purposes

Match grundades redan 2002, som en av de första dejtingtjänsterna i världen. Då var det bara en halvdan hemsida i datorn, men i dag har tjänsten vuxit och erbjuder bland annat en mycket bra app till Android och iPhone. I dag har Match över 500 000 användare i Sverige, vilket innebär att det finns många att välja mellan. Enligt själva tjänsten är 45% av användarna kvinnor och 55% män. Detta ger en ganska bra könsfördelning.

Match passar till olika syften. Om du vill hitta en partner passar förmodligen Match mycket bra, då många seriösa personer använder tjänsten. Men det är också möjligt att använda tjänsten om du letar efter en snabb flirt. När det gäller ålder passar Match bäst för alla mellan 25-55.

Det är helt gratis att registrera sig hos Match, och du kan använda många av tjänstens funktioner utan att betala. Men om du vill utnyttja tjänsten till fullo måste du betala en del.

Gratis registrering

C-date – Bäst för casual dating

C-date upprättades i Norge 2008 och enligt C-date har fler än 475 000 norska användare registrerat sig för dejtingstjänsten sedan dess, och även i Sverige anvands den flitigt. C-date har verkligen tillräckligt många användare för att göra tjänsten värdefull. När det gäller könsfördelning är cirka 48% av användarna för närvarande män, medan 52% av användarna är kvinnor. Könsfördelningen är alltså mycket bra.

C-date har gratis registrering och du kan använda många av funktionerna innan du måste betala. Om du vill utnyttja tjänsten till fullo måste du dock betala en liten månadsavgift, som hos många av de andra dejtingstjänsterna. När det gäller pris är detta relativt dyrt, vilket drar ner C-date något ned i testet något. Vi tycker fortfarande att tjänsten är klart värt att betala för. Appen är intuitiv och har en bra design, och det är lätt att matcha med och chatta med andra via mobilen.

C-date är främst utformad för dig som söker så kallad casual dating. Detta inkluderar alla som letar efter en kort flirt. Om du vill ha en partner kan C-date naturligtvis fortfarande vara relevant, men då kan andra dejtingtjänster som Match eller Mötesplatsen vara bättre.

Sammantaget rekommenderar vi att du testar C-date. Till exempel kan du registrera dig och se om det finns andra personer som faller dig i smaken.

Gratis registrering

Singles50 – Perfekt för dig som är över 50

Vi är inte alla unga, och då är en dejtingapp som Singles50 mycket lämplig. Medan Tinder och Happn till exempel huvudsakligen riktar sig till en yngre publik, riktar sig Singles50 till dig över 45. Singles50 existerar således uteslutande för en äldre publik, vilket kan vara en stor fördel eftersom du inte behöver leta i en djungel av människor för att hitta personer i din ålder.

Dejtingtjänsten uppger att de har över 60 000 medlemmar i Sverige. Detta är mindre än hos många andra tjänster, men förklaringen är naturligtvis att målgruppen är mycket mindre. Vi ser medlemskapet som mer än bra nog. Appen i sig är också relativt bra, och det fungerar bra att chatta och matcha med andra över iPhone eller Android.

Singles50 debiterar dig för att utnyttja dejting-appen till fullo, men det är helt gratis att registrera sig och matcha med andra. Du kan alltså riskfritt testa om tjänsten är något för dig.

Gratis registrering

Academic Singles – ElitSinglar 2

Konceptet bakom Academic Singles är nästan exakt samma som ElitSinglars. Tjänsten riktar sig till välutbildade personer som vill hitta en annan välutbildad person.

Enligt själva tjänsten har Academic Singles över 300 000 medlemmar i Sverige och könsfördelningen är cirka 50/50. Tjänsten är alltså relativt lik ElitSinglar i både storlek och syfte, så det är ingen stor skillnad vilken du använder. Naturligtvis kan det vara en bra idé att registrera sig hos båda.

Appen i sig tycker vi är mycket bra. Den är enkel att ladda ner i mobilen och är också enkel och intuitiv att använda. Du kan snabbt matcha med folk och chatta med dem.

Det är gratis att registrera sig och använda vissa funktioner, men som med många andra dejtingtjänster kostar det lite att utnyttja tjänsten fullt ut.

Gratis registrering

Tinder – Bra för unga

Tinder är förmodligen en dejtingapp som alla har hört talas om och som har tagit Sverige och resten av världen med storm de senaste åren. Appen är relativt ny, men har fortfarande otroligt många användare. Detta är den dejtingapp som har flest användare i Sverige.

Tinders system är att du ständigt presenteras för en person och sedan kan “svajpa” åt vänster eller höger beroende på om du vill matcha med den personen eller inte. Detta är också ett problem, eftersom Tinder ofta kan bli ganska ytligt. Många i appen är dessutom där för att bli sedda eller marknadsföra sin Snapchat- eller Instagram-profil, vilket är ett av många ställen man kan tjäna pengar online . Nackdelen med Tinder är alltså att det är lätt att slösa tid på att prata med människor som egentligen inte vill träffa någon. Den här artikeln från KK summerar nackdelen med Tinder ganska bra.

Trots denna nackdel kan Tinder vara en mycket effektiv dejtingapp, och många som har använt appen har hittat sin partner eller haft många romanser tack vare den. Appen är också relativt tydlig och enkel att använda. Tinder är dessutom helt gratis, men du måste spendera lite pengar för att hamna längre fram i kön för att få fler matchningar.

Tinder passar förmodligen bäst för åldersgruppen 18-30 år.

Gratis registrering

Happn – Liknar Tinder

Happn liknar Tinder, eftersom det är en ren dejtingapp utan någon PC-version. Appen är relativt ny och har fått många användare på kort tid.

Konceptet bakom Happn är att kunna prata med människor du har passerat på gatan. Via GPS registrerar telefonen vem du har gått förbid under dagen, och ni ser då varandra i appen. Om båda väljer att gilla varandra kan ni börja chatta.

Happn är en relativt bra dejting-app. Happn liknar dock Tinder eftersom det finns många som är där bara för att flirta lite, utan att nödvändigtvis ha någon avsikt att träffa någon via appen. På det här sättet kan appar som Match, Mötesplatsen eller ElitSinglar vara bättre för detta ändamål.

Happn är helt gratis, vilket naturligtvis är en fördel. När det gäller åldersgruppen passar denna dejtingapp bäst för målgruppen 18-30 år.

Gratis registrering

50PlusMatch – Ännu en dejtingapp för äldre

Liksom Singles50 är 50plusMatch en dejtingapp som är reserverad för de över 45 år. För de som är lite äldre är detta naturligtvis en stor fördel, och du behöver inte hela tiden söka bland många som är mycket yngre och slösa tid.

Det var svårt att hitta medlemsantalet på 50PlusMatch, men det verkar som att det finns tillräckligt många användare för att testa appen. Vi tror nog att Singles50 hade fler användare när vi testade den appen, men detta är svårt att säga baserat på ett kort test. När det gäller könsfördelning anger tjänsten att det handlar om 50/50 könsfördelning, vilket naturligtvis är bra.

Det är helt gratis att registrera sig och använda vissa funktioner, men om du vill använda tjänsten fullt ut måste du betala. Priset var relativt högt, men det kan vara värt det.

Gratis registrering

Be2 – Ej att rekommendera

Be2 är en dejtingstjänst som många svenska användare har testat genom tiderna. Men detta är inte en dejtingapp vi skulle rekommendera. Tjänsten har kritiserats för att rapportera felaktiga medlemsantal, och många tror att de arbetar med falska profiler för att öka medlemsantalet.

Be2 är en gratis tjänst, men du måste betala om du vill använda alla funktioner. Problemet med Be2 är att det också är mycket svårt att avsluta abonnemanget från tjänsten. Här kan du bland annat se en artikel från norska ForbrukerEuropa om hur många norska användare som kämpar för att avsluta prenumerationen på tjänsten. Tidigare var du tvungen att skicka ett fax till Luxemburg för att avsluta prenumerationen!

Sammanfattningsvis rekommenderar vi att du undviker denna dejtingstjänst. Det andra, bättre alternativ.

Gratis registrering

Andra datingtjänster

Detta var bara ett utdrag av alla de otaliga dejtingappar som finns tillgängliga på nätet. Vi anser dock att det här är några av de allra bästa dejtingapparna för tillfället. Andra alternativa dejtingtjänster som kan nämnas för svenska användare är tjänster som e-Darling, Mötesplatsen, Zoosk, Lisa 18 och liknande. Så det finns en myriad av olika tjänster där ute.

Vilken du väljer beror naturligtvis på dina preferenser och ålder, och som sagt kan det vara en bra idé att testa flera dejtingtjänster för att se vilken som passar dig bäst.

Varför du bör använda dejtingappar i dag

I dag är en bättre tid än någon annan att dra nytta av dejtingappar. Det finns flera skäl till varför du bör använda dejtingappar, och vi ska nu förklara var och ett av dem i detalj. För det första finns det nu otroligt många människor som använder dejtingappar. Där det förr bara fans ett fåtal personer på nätet och i mobilen, finns det nu otroligt många svenskar som konstant är online. Detta innebär att urvalet är mycket större. Även om du tidigare hade en liten chans att faktiskt träffa någon, är chansen nu mycket större. Ju fler människor som använder en dejtingapp, desto mer troligt är det att du hittar en partner. Detta är ganska logiskt.

Utöver det faktum att det finns otroligt många människor som dejtar på nätet, så är det numera helt vanliga människor som gör detta. Tidigare var online-dating mer förknippat med läskiga människor. I dag är det emellertid helt normala, attraktiva, friska och ensamstående människor som använder dejtingappar. Detta innebär att det finns en stor chans att du kommer att träffa en person som du faktiskt kan passa ihop med i verkligheten. Det är inte längre konstigt att du hör någon säga att de träffades på till exempel Tinder eller Happn.

Utöver dessa punkter är det också relevant att det nu finns extremt många olika dejtingappar. Detta leder till två saker. För det första finns det större konkurrens, vilket innebär att dejtingföretagen måste förbättra sina tjänster till det yttersta. På grund av detta är dejtingsajterna mycket bättre i dag än de var för några år sedan. Utöver detta finns det också flera alternativ för dig, och du kan också använda många olika tjänster om du vill. Många dejtingtjänster är helt gratis och alla är gratis att registrera sig hos, så att du kan se vad de har att erbjuda.

Om du vill läsa en allmän överblick över de bästa dejtingsajterna i Sverige kan du läsa den här artikeln. I artikeln koncentrerar vi oss mer på själva dejtingsapparna.

Så lyckas du med dejtingappar

Om du ska lyckas hitta en partner eller flera personer att flirta med via en dejtingapp, då är det flera saker du behöver fixa först. För det första måste du ha bra bilder. Här är det ingen nytta att ta selfies hemma i lägenheten. Du måste ha bilder där du ser attraktiv ut, har bra klädstil och som är tagna av andra. Med dina foton måste du kunna visa att du är attraktiv, frisk och liknande och att du lever ett spännande liv med många vänner.

Det kan låta svårt, men med 4-5 olika bilder är det faktiskt fullt möjligt att uppnå detta. Om du känner att du inte har tillräckligt bra foton för tillfället är det en bra idé att gå ut med en vän och ta lite bilder, eller be vänner och familj att ta bilder av dig vid olika tillfällen.

När det gäller vad man ska skriva måste det vara något normalt och naturligt. Försök inte att vara för dum eller fånig, men du får inte heller ha en allt för allvarlig ton. Ingen är intresserad av intervjufrågor eller långa samtal om jobbet eller liknande. Det är viktigt att ha en lite rolig ton och samtidigt verka normal.

Till sist vill vi bara önska dig lycka till. Om du är intresserad av att läsa mer allmänna råd om nätdejting har vi flera andra artiklar som går mycket djupare in i vilka bilder du ska ha eller vad du ska skriva om.

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.