Tips och möjligheter för dejting i Uppsala

I Sveriges fjärde största stad hittar du massvis med evenemang, sevärdheter och restauranger du kan uppleva med en dejt. Här kan ni gå genom många parker och trädgårdar, ta en fika eller besöka olika utställningar. Om du inte riktigt vet var du ska börja när det gäller att gå på dejt, är det bara att slappna av och läsa ett par tips och möjligheter som garanterar en lycklig dejt.

Träffa nya människor

Innan du går på en dejt är det viktigt att hitta någon att gå med. Med en stor befolkning och ett stort antal studenter från hela Sverige, finns det många olika typer av singlar. Det första steget att hitta någon att gå på dejt med är att våga ta kontakt med personen.

Vissa lär känna helt främmande personer på gatan, medan andra föredrar att sitta säkert och komfortabelt på sin soffa i vardagsrummet medan surfar på en av många dejtingsidor. I många fall bestämmer sig personer för att endast använda sig av en datingapp, eller att endast hålla sig till den riktiga världen utanför.

Sanningen är att det i de flesta fall är det bäst att blanda tillvägagångsätt för att hitta en potentiell dejt. Behöver du hjälp med att träffa någon utomlands eller på nätet? Ingen fara! Nedan finner du superbra tips och möjligheter för dejtingscenen i Uppsala.

Hitta nya singlar

Att hitta nya singlar ute i vilket stad som helst kan vara en skrämmande tanken. Faktum är att i de flesta fall resulterar i en positiv upplevelse där man i många fall bildar en god vänskap om inget annat.

Det kan vara svårt att veta var alla singlar befinner sig i Uppsala. Tyvärr är det inte så lätt som att det skulle finnas en stadsdel av bara är till för singlar. Lyckligtvis finns det olika evenemangi staden och även exempelvis speed dating där du på ett kort och kul sätt kan lära känna varandra bättre och utveckla en relation.

När vädret tillåter finns det många parker och fik som är fyllda med folk. Ser du någon intressant så våga gå fram till honom eller henne och påbörja en konversation. Det låter lättare sagt än gjort men att ta det första steget, speciellt med någon man inte känner, är något som utstrålar självsäkerhet, det vill säga något som ses som positivt hos alla människor.

Besök onlinescenen

Är det så att du föredrar att leta efter nya singlar online så är det ett mycket bra alternativ. Anledningen till det är att onlinedejting har ökat markant de senaste åren, vilket även har lätt till att nya aktörer har tagit sig fram på marknaden.

Tyvärr betyder även det att många bedragare har hittat sig fram i online-världen för att stjäla pengar från medlemmar eller på andra sätt lura till sig tillgångar. Detta kan både vara privatpersoner som skapar profiler på olika dejtingsajter eller rentav skumma dejtingsajter som är osäkra och ställer din säkerhet i risk.

För att du inte ska behöva oroa dig vilka dejtingsidor som är bra och mindre bra, har vi gjort en lista bland de bästa dejtingsidorna i marknaden just nu som många uppsalabor använder sig av.

EliteSinglar

Denna dejtingsida har varit aktiv i Sverige sedan 2013 och har idag byggt upp ett rykte som en av de bästa och mest seriösa dejtingsidorna i marknaden. Medlemmarna består av personer i alla åldrar dock är de flesta runt 30 till 40 år.

På ElitSinglar ställs även en stor vikt på individernas driv, ambitioner, yrke och utbildningsnivå. Ett stort personlighetstest görs av varje medlem, vilket sedan blir en utgångspunkt för att matcha dig med olika medlemmar som är kompatibla med din personlighet.

Match.com

Match.com är en av de äldsta och största dejtingsidorna i Sverige. Här finner du massvis med medlemmar som söker någon precis som du. Här är medlemmarna i alla åldrar men generellt så är medlemmarna mellan 25 och 45 år.

Ett medlemskap på Match.com är gratis dock är det väldigt begränsad. Därför rekommenderas det att du köper en prenumeration vilket tillåter dig att samtala med andra medlemmar, se vem som besöker din profil och surfa på sidan utan reklam.

Det finns även tillägg att köpa, då får du exempelvis möjlighet att se när någon har läst dina meddelanden. I början rekommenderar vi att du gör en välgjord profil med information om dig och dina intressen. När du har gjort det är det dags att köpa ett premium medlemskap.

Tinder

Tinder är den mest populära dejtingappen i Sverige, men även i hela världen. Det enkla sättet att använda Tinder har lett till att tusentals Uppsalabor använder Tinder dagligen av nästan alla åldersgrupper, även om många verka tro att det exklusivt används av unga vuxna.

Tinder är ett bra sätt att lära känna nya personer, dock kan det kännas en aning mer oseriöst än de föregående dejtingsidorna. Hursomhelst är det ett bra sätt att träffa nya personer och potentiella dejter.

Planera en dejt

Om du har kommit till stadiet att gå ut på en dejt kan det kännas stressigt att planera allt och ta reda på vilka ställen samt aktiviteter är bra för en dejt. För att lätta på stämningen och blodtrycket har vi samlat ett par tips där du kan dra inspiration för att planera förhoppningsvis lyckade dejt.

Uppsala bjuder på många mysiga kaféer var du än befinner dig. En fika på ett mysigt kafé är något som sällan inte blir bra. Känner du att ett större måltid passar bättre finns det ett antal bra restauranger i Uppsala med olika prisklasser.

Restaurang The Loco erbjuder en avslappnad atmosfär med god mat och dryck. Är ni sugna på ett mer internationellt kök är Restaurang Hodja det perfekta valet då de även har ett ”kärleksrum”, ett superbra val för dejten.

Innan ni gör någon speciell aktivitet kan det vara uppfriskande att ta en promenad bland Uppsalas många parker och trädgårdar. Att njuta av naturen och ta en promenad är en underskattad sak att göra på en dejt.

Hur du än väljer att planera din dejt önskar vi dig all lycka till! Följer du dessa enkla tips är vi säkra på att du kommer ha en oslagbar och oförglömlig dejt.

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.