Dejtingsajter för vuxna

Läs om de bästa datingsidorna för vuxna

Dejtande skildras ofta i TV-serier, filmer och annan popkultur främst reserverad för ungdomar. Ändå är verkligheten den att alla kan bli kära, oavsett ålder. Till exempel, även om du har gått igenom ett äktenskap eller två så finns det fortfarande en speciell person där ute för dig att träffa.

För äldre är det dock svårt att träffa många nya människor. När man är ung träffar ju många nya individer genom studier, nya jobb och andra sociala sammanhang. Men även vuxna vill träffa människor och dejta – ofta via dejtingsajter för vuxna. I den här artikeln rekommenderar vi de bästa dejtingsidorna för vuxna.

Så har vi valt de bästa dejtingsajterna

I vår bedömning av de bästa dejtingsidorna för vuxna har vi betonat ett antal faktorer. Det viktigaste för oss har varit antalet äldre medlemmar, vilka funktioner sidorna har, om de är tillförlitliga och hur enkla de är att använda, bland annat. Läs här för en allmän bedömning av de bästa dejtingsajterna.

ElitSinglar

ElitSinglar är en internationell dejtingsajt som har över 30 miljoner medlemmar över hela världen. Här i Sverige har sajten totalt drygt 300 000 aktiva medlemmar. Bland dessa är majoriteten av medlemmarna mellan 25 och 45 år, men cirka 25% är runt 45 år.

Det första att notera om ElitSinglar är utan tvekan att de lever upp till namnet. Många som väljer denna tjänst vill träffa andra akademiker, eller åtminstone rika individer. För många är detta ett tecken på en god personlighet, och det är inget fel med att leta efter framgångsrika människor när du dejtar som vuxen.

Den första processen du går igenom hos ElitSinglar är en ganska innovativ registreringsprocess. Här kastar de dig inte bara in i kampen med namn, mobilnummer och ett par intressen. Genom ett grundligt personlighetstest kommer ElitSinglar istället att använda sin komplicerade algoritm för att matcha dig med rätt person.

Testet tar cirka 30 minuter, och det är verkligen omfattande för vem du är som person. Kom ihåg att svara ärligt så att resultaten blir realistiska. Algoritmen är mycket stark och kan leda till att du hittar en lämplig partner på sidan redan efter första test.

Omedelbart efter testet kan du titta på de profiler som ElitSinglar tror passar dig bäst. Du kan också titta på profiler som ElitSinglar tror inte passar dig särskilt bra, om du vill se detta. Du måste dock ha ett betalt medlemskap för att kontakta andra ElitSinglar-användare.

ElitSinglar fungerar på samma sätt som de flesta dejtingsajter och du sparar pengar på längre prenumerationer. En 3-månaders prenumeration kostar dig 599 kronor per månad, medan ett helårsabonnemang kostar dig 299 kronor per månad. Du kan dock inte sätta ett pris på den kärlek som ElitSinglar potentiellt kan ge dig!

Gratis registrering

Singles50

Singles50 är en dejtingsajt som är mycket inriktad på dejting för äldre. Här är det bara möjligt för de över 50 år att registrera sig. Om du är över 50 och letar efter någon i din ålder kan du genom att bli en av de 60 000 aktiva medlemmarna här utesluta alla alternativ som du ändå inte skulle är intresserad av.

Denna dejtingstjänst kännetecknas av sitt fokus på dejting för äldre, men också på seriöst dejtande. Det här är förmodligen hemsidan för dig som vill ha en seriös relation där det så småningom slutar i sann kärlek – och inte bara ett par lösa möten med en partner.

För att komma igång med Singles50 registrerar du helt enkelt en profil med ditt namn och dina kontaktuppgifter. Gå sedan igenom ett kort personlighetstest som ställer frågor om dina intressen och vad du letar efter i en framtida partner.

Testet innehåller totalt 34 frågor och det tar cirka 15 minuter att slutföra, max. Här är det viktigt att svara ärligt, eftersom Singles50:s algoritmer baserar dina potentiella dejter inom det valda området på dina svar i testet. Här kommer du också att kunna skicka ett gratis meddelande till de som du tycker är bra matchningar.

Det bör dock betonas att du måste skaffa en Premium-prenumeration om du vill se meddelandet som eventuellt skickas i gengäld. Du kan dock registrera dig, visa andra profiler och skicka ett meddelande helt gratis. Det är ett bra sätt att prova tjänsten på!

Om du hittar någon du verkligen gillar, eller bara vill testa tjänsten i allmänhet, kostar det 499 kr per månad om du registrerar dig i 3 månader. Om du väljer ett helårsabonnemang behöver du bara betala 299 kr per månad, så rabatterna här är ganska bra om du bestämmer dig för att testa Singles50!

Gratis registrering

Match

Match är utan tvekan en av de mest populära tjänsterna som någonsin har funnits inom nätdejting. Många har förmodligen uppmuntrat sina vänner att gå med hos den här tjänsten. Här finns det möjligheter för individer i alla åldrar att möta sina framtida partners – vare sig man är i tidig 20-årsålder eller har fyllt 60!

Det kanske coolaste inslaget hos Match är att du också kan träffa personer internationellt om du vill. Tanken att ditt livs kärlek nödvändigtvis måste finnas inom Sveriges gränser är förmodligen något som många vuxna är ganska trötta på. Med över 20 miljoner kontakter över hela världen ger Match dig en verklig möjlighet att hitta sann kärlek!

Med en av de äldsta dejtingsajterna i världen kan du naturligtvis också registrera dig med en svensk profil för att kontakta en av de drygt 500 000 svenska medlemmarna. Majoriteten av medlemmarna är  procentuellt unga, men det fortfarande många äldre medlemmar på Match.

Registrering hos Match börjar med att du tillhandahåller ganska enkel information, vilket är helt gratis. Kontrollera sedan uppgifterna och välj alternativa intressen och liknande. Observera att detta är för din profil och att personlighetstestet först kommer efteråt.

Match’ personlighetstest tar cirka 20 minuter, beroende på hur effektiv du är. Här är det dock viktigt att inte förhasta sig, och att ta god tid på sig kan löna sig. Match har, som en av världens största dejtingsajter, mycket data att basera i sin algoritm på, så om du svarar ärligt är chansen stor att de kan matcha dig på  samma vis som de har matchat andra människor miljoner gånger tidigare.

Kom ihåg att det precis som hos alla andra dejtingsajter kommer att kosta pengar om du vill gå vidare. Hos Match kostar det 379 kr i månaden i skrivande stund, men om du registrerar dig för en 6-månadersprenumeration reduceras denna kostnad till så lite som 199 kr per månad!

Gratis registrering

Academic Singles

Academic Singles är en dejtingsajt som är specialiserad på välutbildade människor. Sajten har därför en majoritet av något äldre användare, mellan 40 och 60 år. Om du letar efter en dejtingsajt för vuxna är detta ett bra alternativ.

Hemsidan har inte så många aktiva medlemmar som många av sina konkurrenter, men samtidigt är sajten mycket fokuserad på en enda målgrupp. Om du till exempel letar efter vuxna med bra utbildning på andra dejtingsajter kommer du att slösa mycket tid och ansträngning på människor som inte tillgodoser dina behov. Academic Singles låter dig slippa det.

Precis som drygt 100 000 aktiva medlemmar före dig kan du skapa din profil på Academic Singles. Det tar inte lång tid alls. Academic Singles kommer att be dig om personlig information till själva sajten och sedan till själva dejtingprofilen.

Innan du kan dra nytta av profilen tar Academic Singles dig genom ett gratis personlighetstest. Det är just svaren på detta test som ger dig kontaktförslag, som också är gratis hos Academic Singles. Personlighetstestet här är på 34 frågor och tar dig cirka 15 minuter att slutföra.

Så snart testet är avslutat kommer algoritmen att ge dig gratis kontaktförslag. Här kan du se personernas profiler och välja om du tycker att dessa passar dig. Här tar gratisversionen av Academic Singles dock slut, och du måste registrera dig för en Premium-prenumeration om du vill fortsätta.

Hos Academic Singles kan du välja mellan en 3, 6 och 12 månadersprenumeration. Priserna per månad för tjänsten blir då 599 kronor, 499 kronor, respektive 399 kronor. Med andra ord finns det mycket pengar att spara genom att välja Academic Singles för din framtida online-dating, och du kommer knappast ångra ett sådant val.

Gratis registrering

50PlusMatch

50PlusMatch är, som namnet indikerar, en dejtingsajt som främjar dejting för de över 50. Majoriteten av medlemmarna här är därför över 50 år gamla, även om det inte finns något hinder för de under 50 att registrera sig de också. Det finns ju många som vill träffa lite fler vuxna än de inom den egena åldersgruppen.

Tjänsten är den med de minst aktiva medlemmarna bland våra rekommendationer, men samtidigt är chansen stor att du hittar rätt här. Om du letar efter vuxendejting kan du ju vara säker på att alla medlemmar här, totalt drygt 25 000, faller inom denna kategori – även om de inte är helt perfekta matchningar!

50PlusMatch är ganska lätt att registrera sig hos, och det är också helt gratis att gå med här. Här fyller du i informationen i din profil så nära din personlighet som möjligt, och du kan också fylla i fälten för fri text med den information du vill inkludera.

50PlusMatch utmärker sig i den utsträckning att tjänsten inte har några personlighetstester. Detta är ändå inte ett problem, eftersom mängden andra användare redan i princip är definierade med tanke på hur specifik sidan är i sitt syftet.

Som gratis användare av 50PlusMatch kan du gå med i chatten, men inte skicka personliga meddelanden till personer som du tycker har intressanta profiler. För att skicka meddelanden, ta emot meddelanden och inte minst se vem som har varit inne i din profil, måste du registrera dig för en betald prenumeration.

Hos 50PlusMatch är emellertid prenumerationen bland de billigaste i branschen. Välj mellan en 1, 3, 6 och 12 månaders prenumeration. Den förstnämnda kostar 149 kr per månad, medan den senare ger dig en rabatt ner till 99 kr per månad, vilket är ett löjligt lågt pris att betala för en tjänst som har matchat många bra par tidigare!

Gratis registrering

Tänk på dessa tips när du loggar in online

Om du letar efter dejtingsajter för vuxna kan det vara lätt att känna sig vilse. Det är dock den ungdomliga spänningen av kärlek som får ännu äldre människor att gå med i online-dating. Det finns fortfarande vissa saker att se upp för när du vistas på nätet – uppenbara saker, men även saker som är viktiga att påminna sig själv om.

Till exempel, om något är för bra för att vara sant, är det troligen det. Skicka aldrig pengar till andra förrän du har träffat dem personligen. Från ditt eget håll kan du även själv se till att fylla i din profil noggrant så att andra vet att du är verklig!

Detta och mycket mer behöver du komma ihåg, men viktigast av allt är att ha kul när du är online. Du kanske till och med hittar kärleken!

Summering

Vuxna bör även de kunna ha god flexibilitet till att dejta, och det är precis vad nätdejting ger dem. När du som äldre vuxen inte längre träffar så många nya människor är det fantastiskt att kunna öppna upp och kontakta hundratusentals likasinnade på nätet. Det är just därför som dejting för vuxna är så bra!

Annonsering

Datingportalen.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.